Soru Telefonu elimizde kaldırıp yüzümüze tuttuğumuzda ekranın açılması mümkünmü ?

murathanouz

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Murathan
Cihazım
MEG7 Redmi5
Konular
23
Benim için yüz tanıma ile kilit açmanın bir manaya gelmesi için olması gerekli bir özellik. Telefon bu özelliği kavuşması icin ilgili sensörü barındırıyor mu?

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Benim için yüz tanıma ile kilit açmanın bir manaya gelmesi için olması gerekli bir özellik. Telefon bu özelliği kavuşması icin ilgili sensörü barındırıyor mu?
Yüz tanıma sensörü olması lazım oda üst telefonlarda zaten var. Eğer yok ise zor belki yakınlık sensörü ile olur ama çok yakından tutmanız gerekir ve her şeye açar

Oyla:

redmi5plus

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
106
Ayarlar>Ekran>Uyandırmak için telefonu kaldır

Oyla:

murathanouz

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Murathan
Cihazım
MEG7 Redmi5
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim telefonda oyle bir ayar yeri yok.

Oyla:

Martinlutersking

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adım
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
37
Uyandırmak için ekranı kaldır'ı etkinleştirin yüz tanıma mevcut ise çok basit bir olay

Oyla:

murathanouz

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Murathan
Cihazım
MEG7 Redmi5
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Redmi 5 plus 4/64 miui 10.0.4.0 yüklü bolge yuz tanima icin hindistan secili ve ayarlar/ekran bölümünde aşağıdaki gibi resim cikiyor, dediginiz ayar yok. Bölge Türkiye seçili iken de yokdu.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Güvenlik nedeniyle oluşturulan ve daha pratik olan iki önemli yöntem var.
1- Parmak izi
2- Yüz tanıma

Parmak izi ile açma da eylemi lokal olarak kullanıcı gerçekleştiriyor, yani parmağını ilgili yere dokunduruyor ve işte benim parmak izim cihazı aç diyor. Burada bir sorun yok.

Yüz tanıma sistemi ile cihazın açılmasıyla ilgili kullanıcıların en büyük istekleri cihaz hangi durumda olursa olsun yüzümü gösterdiğimizde doğru yüz ise kişiyi algılasın ve telefonu açsın.
Ancak, burada sorunlar baş gösteriyor.
Cihazın sürekli olarak yüz tanımayla ilgili aktif olması sıkıntıya sebep olabiliyor. Örneğin sürekli yüz görme ve sürekli kontrol sistemini çalıştırmasıyla ilgili aktiflik.

Bu durum hem performans hem de pil zaafiyeti yaratır. Bu yüzden de kullanıcının yüz tanıma durumunu aktif etmesi isteniyor, yani kararsız kalmasın ve kilit ekranı görüntüsüne alınsın o anda da kişi yüzünü göstersin ve doğru ise cihaz açılsın.
Sanıyorum sistemi oluşturan yazılımcıların cihaz kapalı iken her durumda yüzümü görürse beni algılasın ve telefonu açsın isteklerine tepkisiz kalmaları bu yüzden.

Oyla:

degirmenci

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
şükrü
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
5
bende redmi 5 plus 32gb olanı kullanıyorum dediğiniz şekilde telefonu kaldırıp yüzüme tutunca ekran açılıyor ancak bunun için miroom kullanman gerek

Oyla:

cataloluk7

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
redmi 5 plus
Meslek
Öğrenci
Konular
14
Telefonun bölge ayarlarını hong kong yaparsan şifre bölümüne yüz tanıma kilidi geliyor. Yukarıda yazılmış bence hindistan yapma çünkü hindistan'da hep reklam geliyor telefonuna bu seni rahatsız edebilir.

Oyla:
Üst Alt