Soru Telefonu almadan önce...

berkerbey

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Berker
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
1
Herkese selamlar; konu biraz uzun oldu lakin kafamdaki her şeyi aktarmak istedim, zahmet edip okuyan, ilgi gösterip cevap yazan herkese sonsuz teşekkürler. Hemen konuya girmek istiyorum.
3 yıldır Samsung Galaxy S7-edge kullanıyorum, telefonumdan oldukça memnundum lakin tamamen durduk yere başlayan bir haftalık ağır kasma sorunundan sonra telefonum bir daha açılmamak üzere kapandı. Lokal teknik servise götürdüm ve anakart sorunu olduğunu, 2. el anakartın ha deyince bulunamayacağını ve güvenilirliği konusunda sıkıntı oalbileceğini söyledi. Bana kartların 450 Lira civarında olduğunu söyledi. Açtı kapattı söktü taktı derken 600 Lira gibi bir fiyata patlayacağını düşünüyorum. S7 kullanan bir arkadaşım birkaç ay önce anakart arızası için yetkili teknik servisten 1800TL fiyat aldı. Lokal bir teknik servis tanıdığına telefonu bıraktı, o vatandaş 2 ay uygun S7 telefon arayıp parçaları onun için 400 lira fiyata değiştirdi. Lakin benim yedek telefonum yok ve tanıdığım bir teknik servis de yok esasen yardımcı olacak. Yazılımın donanıma vurması kaynaklı bir sorun ise tekrar etmesi, aldığım ikinci el anakartın ne durumda olduğunun bilinmemesi gibi riskler üzerine bir yandan da yeni telefon almak için araştırma yapmaya başladım.
Öncelikle 3bin TL bandında bütçem var, telefonum bir anda bozulduğu için bu masraf da havadan gelmiş oldu bu yüzden de belki verdiğim kuruştan bile verim almak adına çok kafa patlattım telefon araştırması yaparken. Artık eskisi gibi değil, çok fazla model var aynı fiyat bandında ve kişisel tercihlere göre seçim yapmak gerekiyor. Benim kişisel telefon kullanımım sosyal medya, web browser ve kamera kullanımından oluşuyor. Oyun oynamıyorum, oynarsam da candy crush vari puzzle-eşleştirme oyunları oynuyorum lakin bu oldukça kısıtlı. Pubg gibi rekabetçi, donanımlara yüklenen oyunlar oynamıyorum, oynamayı da düşünmüyorum.
Bu çerçevede yaptığım araştırmalarda Redmi Note 8 Pro, Oppo Reno 2z, Realme XT ve Xiaomi Mi 9T modellerine yoğunlaştım. Note8 Pro hakkında bir çok iyi yorum duymuştum çevremden, üstüne araştırma yapınca pek çok kötü yorum da okudum esasen. Zannediyorum ki bu model oldukça iyi grafik işleme ve render gücüne sahip bunu yaparken ekrandan ve kasa malzemesinden ödün vermiş gibi gözüküyor. İşlemcinin Mediatek olması bir soru işareti, oyunlarda -fazla- ısındığını da okudum. Oyun oynamadığım için render ve grafik performansının çok yüksek olmasından ziyade ekranın ve malzemenin kalitesini ön planda tuttuğum için bu telefonu eledim.
Oppo Reno 2z şık bir telefon ve beğendim tasarımını. Lakin kullanılan Mediatek P90 işlemci bu seçenekler arasındaki en düşük işlemci. Esasen oyun oynamadığım için oyun performansı beklemiyorum fakat gerek dijital satış platformlarındaki yorumlar gerek bazı diğer platformlarda okuduğum kullanıcı yorumlarında telefonun web browserda ve sosyal medya uygulamalarında takılmalar yaşadığını öğrendim. Yeni alacağım telefonda bu tip takılmalar beni bir miktar üzer çünkü 3bin TL öğrenci adam için iyi para.
Realme XT yine tasarım olarak hoş bir telefon, işlemci olarak Reno 2z'den bir tık üst diğerlerinden ise alt seviyede. Super Amoled ekran olması benim için bir artı çünkü halihazırda Super Amoled ekranlı bir telefon kullanıyordum. Realme XT nin ön kamera çekimlerini daha iyi buldum fakat arka kamera video çekimleri -bu telefonların hiçbirinde iyi olmadığını biliyorum- gerçekten şoke edecek kadar kötüydü. 8 GB ram e sahip bu telefon lakin performans olarak diğer 2 Xiaomi cihazdan daha geride kalcağını düşünüyorum. Video çekim kalitesi çok önemli bir kriter değil benim için bu fiyatta bunu da beklemiyorum ama izlediğim karşılaştırma videosu gerçekten soğuttu beni bu telefondan. Öte yandan plastik kasa da kullanılmış. Xiaomi Mi 9T modeli esasen içime en çok sinen model oldu internet üstünde yaptığım araştırmalardan gördüğüm kadarıyla. Hem metal gövde hem tam ekran ve amoled panel olması benim için artılar. Bunları sağlarken işlemcide Snapdragon 730 kullanması bu sebeple performans konusunda çok bir ödün vermemesi bu telefondan yana tercih yapma sebeplerim oldu. Bu telefonların arka kameralarında fotoğraf çekme yönünden çok fark göremedim, kimisinde satürasyon farklı kimisinde daha doğal çıkıyor ama benzer sonuçlar veriyor diye düşünüyorum, forumda gezdiğim kadarıyla Gcam ile de iyi sonuçlar yakalanabiliyormuş. Bu da kamera konusunda da çok bir fire vermeyeceğim düşüncesini oluşturdu. Kafamdaki tek soru işareti sd kart desteği olmaması ve bugün itibarıyle 64Gb modelin internet üzerinde ortalama 3bin TL civarı olması fakat tüm aksamların aynı olduğu 128GB depolama sunan modelin ortalama 3500 TL olması oldu. Aradaki fiyat farkını yalnızca daha fazla depolama için verecek durumum yok. 64Gb olmasına razı olacağımı düşünerek bu soru işaretini silmiştim kafamdan.
Henüz yazı boyunca bahsi geçen telefonları elime alıp deneme şansım olmadı, yarın bir avmye gidip elime alıp denemek istiyorum. Mi 9T'nin amoled ekrana sahip olması nedeniyle beni çok üzmeyeceğini düşünüyorum. Super Amoled ekran kullanan S7-edge'den Note 8Pro'nun IPS ekranına geçmek beni rahatsız edebilirdi belki. Lakin okuduklarım çerçevesinde varsayım yapıyorum. Bu modelin bölümüne yazma sebebim de aslında karar vermiş olmam kendimce. (Bilişim ilgi alanım olsa da telefon hayatımda öncelik olmadığından bu alandaki gelişmeleri pek takip etmedim, yukarıda edindiğim bilgileri 2 gün içerisinde öğrendim ve yanlışlıklar olabilir, her ne kadar kendi kullanım tercihlerime göre bu modelde karar kılmış olsam da önerileriniz olursa çok çok mutlu eder beni.) Lakin foruma kayıt olup bu bölümdeki konuları okurken bazı soru işaretleri oluştu kafamda. Gördüğüm kadarıyla telefon Android 10 güncellemesini ve Miui 11 arayüz güncellemesini almış ve bu güncellemelerden sonra çeşitli yazılımsal problemler dile getirilmiş forumda. Bu konuların tarihleri 2-3 ay kadar eski. Ben telefonu ya bir teknoloji mağazasından ya da internet üzerinden Xiaomi Türkiye garantili alacağım, bu sebeple muhtemelen Android 9 ve arabirim olarak Miui 10 ile gelecek -anladığım kadarıyla-. Bu rapor edilen güncelleme sonrası oluşan hatalar hala devam ediyor mu? Miui kaynaklı sorunlar giderildi mi? Anlattığım kullanım tercihleri doğrultusunda sizce de Mi 9T tercih etmek en doğru seçenek midir, benim saydığım ya da saymadığım bu fiyat bandında başka bir telefon tavsiye eder misiniz? Eğer bu telefonu alırsam güncellemeleri yapmalı mıyım, sorunlar devam ediyorsa güncelleme yapmamak daha iyi bir seçenek olur mu? Bu soruların cevapları eğer sizde var ise yazarsanız minnettar olurum. Şimdiden çok teşekkürler!
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Konuyu düzenleyemediğim için yeni mesaj yazıyorum;
Bu konuyu Mi Topluluğunda da açtım, değerli bir üye yeni çıkan Redmi Note 9 serisini tavsiye etti. Bugün Note 9 Pro 64GB'ın internet fiyatı 3.3bin TL. Bu telefon henüz yeni tanıtılmış oldukça güncel bir telefon fakat benim kaygılarımdan biri olan IPS ekran ve platik çerçeve ile geliyor. Fakat öğrendiğim kadarıyla kullandığı SD 720G işlemcisi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

daha güçlü imiş. Buna ek olarak 5000mah gibi büyük bir batarya kapasitesiyle geliyor. Bu telefon hakkındaki görüşlerinizi de iletebilirseniz çok sevinirim. Tekrar teşekkürler.

Son düzenleme:

G1912

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökalp
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Müzisyen
Konular
9
Merhabalar. Ben mi 9 t kullanıyorum. Olumlu ve olumsuz deneyimlerimi paylaşmak isterim. Çentiksiz ve amoled ekran konusunda çok memnunum. İşlemci, cihazın seriliği konusu çok başarılı, android 10 ve MIUI 11 batarya performansı da bana göre çok başarılı. Yazılım konusuna gelirsek. Bundan önce Huawei ve Sony cihazlar kullandım. Mi 9 t modeli bana göre kullandığım eski cihazların yanından bile geçemez her geçen gün ayrı bir sorun, ayrı bir problem :) . Bu sorunların çoğu çözülüyor ama aldığım günden beri bir şeyler ters gidiyor ve stabil çalışması için araştırıp ayar yaparak düzeltmeniz gerekiyor. Acaba ben mi bu konuda şanssızım benim cihazım mı sorunlu diyeceğim ama tüm problemleri başkalarıda yaşamış ve çözümleri de forumlardan buldum genelde. Stabil performansı yakalayabilirseniz sizi çok memnun edecektir ama aldığınız an bazı ayarlar yapmanız gerekecektir. Benim deneyimlerim bu şekilde :)

mesro09

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Sergen
Cihazım
mi9se
Konular
26
Bir zamanlar S7 kullanıyordum telefon 1 kere bile düşmedi nokta çizik yoktu sağ üst köşeden pixel ölmesi başladı kullanıcı hatası dediler o günden sonra bir daha samsung almadım çevremdeki alacak olanlara da aldırmadım. Berbat bir servis anlayışı var ve sattığı malın arkasında durmuyor

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
156
Merhaba hocam. Ben de Redmi note 8 seçenekler arasında olduğu için deneyimlerimi söylemek istiyorum.

Çok yüksek grafik işleri ile uğraşacak (grafik oyunları, video render islemleri vb.) İseniz hayal kırıklığına uğratır. Isınma yapar, şarjı hızlı tüketir, bir nebze kasar.

Daha çok günlük kullanım, fotoğraf çekimi ve internet sörfü için uygun hatta ideal bir telefon. Fakat Redmi Note 7 ve 8 Pronun aldığı miui12 (en son arayüz) güncellemesini hala alamadı. Yazılım güncellemeleri için biraz arka plana bırakılıp üvey evlat yerine konuyor. Güncelleştirmeler ile uğraşıyor iseniz uzun bekleyişler sizi bekler. Daha android 10 a geçemedik. 9dayiz. Bu arada miui10 ile gelme ihtimali düşük, ben miui11 ile başladım.

Custom rom ile özelleştirilebilir performansı artırılabilir. Ben de belli ölçüde artirmaya calistim. Memnun muyum, cihazımdan çok memnunum. Telefon kullanma amacınız ve biraz da tekniğine olan merakınız ile değerlendirerek yazmaya çalıştım.

Günlük kullanım, normal bir telefon kullanıcısı için fazla güzel, benim gibi foruma üye olduktan sonra güncelleme ve romlara sarmış bir insan olarak biraz yorucu :)

berkerbey

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Berker
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhabalar. Ben mi 9 t kullanıyorum. Olumlu ve olumsuz deneyimlerimi paylaşmak isterim. Çentiksiz ve amoled ekran konusunda çok memnunum. İşlemci, cihazın seriliği konusu çok başarılı, android 10 ve MIUI 11 batarya performansı da bana göre çok başarılı. Yazılım konusuna gelirsek. Bundan önce Huawei ve Sony cihazlar kullandım. Mi 9 t modeli bana göre kullandığım eski cihazların yanından bile geçemez her geçen gün ayrı bir sorun, ayrı bir problem :) . Bu sorunların çoğu çözülüyor ama aldığım günden beri bir şeyler ters gidiyor ve stabil çalışması için araştırıp ayar yaparak düzeltmeniz gerekiyor. Acaba ben mi bu konuda şanssızım benim cihazım mı sorunlu diyeceğim ama tüm problemleri başkalarıda yaşamış ve çözümleri de forumlardan buldum genelde. Stabil performansı yakalayabilirseniz sizi çok memnun edecektir ama aldığınız an bazı ayarlar yapmanız gerekecektir. Benim deneyimlerim bu şekilde :)
Merhaba yorumunuz için çok teşekkür ederim, ifade ettiğim gibi önceden Super Amoled ekranlı S7 Edge kullanıyor idim, bu telefona da 3 yıldır alışığım IPS bir ekrana geçmek belki psikolojik belki sahi fiziksel kalite düşüşü yaratacak. Bu yüzden Amoled olan modellere yoğunlaştım, Mi 9T'nin çentiksiz tam ekran deneyimi de benim için zaten bir "upgrade" olacak. Yazılım konusunda sanıyorum bu telefonlar içerisinde sıkıntılı olmayanını bulamayacağım bu fiyat bandında. Bu yüzden kötü olduğunu bilerek tercih etmek gerekiyor sanırım. Sizin başka marka tavsiyeniz olabilir mi? Eğer yok ise yine en tercih edilebilir olanlar yazılımlarında çeşitli sorunlar taşıyor, forum kullanmaya ve teknolojiye yabancı olmadığımdan bazı ayarlamaları yapabilirim. Eğer sıkıntısız bir model bulamayacaksam başka seçenek yok gibi.
Bir zamanlar S7 kullanıyordum telefon 1 kere bile düşmedi nokta çizik yoktu sağ üst köşeden pixel ölmesi başladı kullanıcı hatası dediler o günden sonra bir daha samsung almadım çevremdeki alacak olanlara da aldırmadım. Berbat bir servis anlayışı var ve sattığı malın arkasında durmuyor
Bu piksel ölmesi ve ekran yanması gibi problemler sanırım amoled ekranların bir problemi. Samsung bu konuda oldukça şikayet aldı diye biliyorum. Açık söylemek gerekirse bu saatten sonra bu markaların amiral gemisi telefonları beni oldukça aşacağından istesem de istemesem de o modelleri tekrar kullanmayacağım. Xiaomi gibi markaların gördüğüm kadarıyla yazılımsal sorunları olsa da fiyat olarak çok daha tercih edilebilir olduğundan bir süre bu markalardan telefon kullanacağım diye düşünüyorum.
Merhaba hocam. Ben de Redmi note 8 seçenekler arasında olduğu için deneyimlerimi söylemek istiyorum.

Çok yüksek grafik işleri ile uğraşacak (grafik oyunları, video render islemleri vb.) İseniz hayal kırıklığına uğratır. Isınma yapar, şarjı hızlı tüketir, bir nebze kasar.

Daha çok günlük kullanım, fotoğraf çekimi ve internet sörfü için uygun hatta ideal bir telefon. Fakat Redmi Note 7 ve 8 Pronun aldığı miui12 (en son arayüz) güncellemesini hala alamadı. Yazılım güncellemeleri için biraz arka plana bırakılıp üvey evlat yerine konuyor. Güncelleştirmeler ile uğraşıyor iseniz uzun bekleyişler sizi bekler. Daha android 10 a geçemedik. 9dayiz. Bu arada miui10 ile gelme ihtimali düşük, ben miui11 ile başladım.

Custom rom ile özelleştirilebilir performansı artırılabilir. Ben de belli ölçüde artirmaya calistim. Memnun muyum, cihazımdan çok memnunum. Telefon kullanma amacınız ve biraz da tekniğine olan merakınız ile değerlendirerek yazmaya çalıştım.

Günlük kullanım, normal bir telefon kullanıcısı için fazla güzel, benim gibi foruma üye olduktan sonra güncelleme ve romlara sarmış bir insan olarak biraz yorucu :)
Yorumunuz için çok teşekkür ederim, vaktiyle Sony Xperia S satın aldığım dönem custom rom işleriyle haşır neşir olmuştum çünkü esasen performans yetmiyordu ve elde olan imkanlarla bunu geliştirmem gerekmekteydi. Android her türlü özelleştirme şansını sunsa da custom rom ve diğer manuel müdahaleler benim için performans geliştirme alanında başvurulacak durumlar. S7 Edge kullandığım sürede telefon performansından memnun olduğum için başvurmadım buna. Esasen yeni alacağım modelde de performans problemi gözlemleyene kadar uzak duracağım diye düşünüyorum. Forumda oldukça aktif gözüküyorsunuz Yeni seri Redmi Note 9 Pro için fikriniz nedir? Çok teşekkürler

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
156
Değerli hocam, yeni bir cihaz olduğu için okuduğum haberler kadar bilgi edinebildim. Daha teknik olarak bilgiyi benim yapmam doğru olmaz. Yanlış yönlendirme yapmak istemem ama kullanıcılarından güzel yorumlar geldiğini okudum.

Benim gibi RN8 kullanip RN9 Pro'nun teknik özelliklerine aşina olduğunu düşündüğüm değerli yoneticilerim StreX hocam ve Ironsides hocam bunun karşılaştırmasını benden daha iyi bir şekilde yapabilirler diye dusunuyorum. :)

Merhaba yorumunuz için çok teşekkür ederim, ifade ettiğim gibi önceden Super Amoled ekranlı S7 Edge kullanıyor idim, bu telefona da 3 yıldır alışığım IPS bir ekrana geçmek belki psikolojik belki sahi fiziksel kalite düşüşü yaratacak. Bu yüzden Amoled olan modellere yoğunlaştım, Mi 9T'nin çentiksiz tam ekran deneyimi de benim için zaten bir "upgrade" olacak. Yazılım konusunda sanıyorum bu telefonlar içerisinde sıkıntılı olmayanını bulamayacağım bu fiyat bandında. Bu yüzden kötü olduğunu bilerek tercih etmek gerekiyor sanırım. Sizin başka marka tavsiyeniz olabilir mi? Eğer yok ise yine en tercih edilebilir olanlar yazılımlarında çeşitli sorunlar taşıyor, forum kullanmaya ve teknolojiye yabancı olmadığımdan bazı ayarlamaları yapabilirim. Eğer sıkıntısız bir model bulamayacaksam başka seçenek yok gibi.

Bu piksel ölmesi ve ekran yanması gibi problemler sanırım amoled ekranların bir problemi. Samsung bu konuda oldukça şikayet aldı diye biliyorum. Açık söylemek gerekirse bu saatten sonra bu markaların amiral gemisi telefonları beni oldukça aşacağından istesem de istemesem de o modelleri tekrar kullanmayacağım. Xiaomi gibi markaların gördüğüm kadarıyla yazılımsal sorunları olsa da fiyat olarak çok daha tercih edilebilir olduğundan bir süre bu markalardan telefon kullanacağım diye düşünüyorum.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim, vaktiyle Sony Xperia S satın aldığım dönem custom rom işleriyle haşır neşir olmuştum çünkü esasen performans yetmiyordu ve elde olan imkanlarla bunu geliştirmem gerekmekteydi. Android her türlü özelleştirme şansını sunsa da custom rom ve diğer manuel müdahaleler benim için performans geliştirme alanında başvurulacak durumlar. S7 Edge kullandığım sürede telefon performansından memnun olduğum için başvurmadım buna. Esasen yeni alacağım modelde de performans problemi gözlemleyene kadar uzak duracağım diye düşünüyorum. Forumda oldukça aktif gözüküyorsunuz Yeni seri Redmi Note 9 Pro için fikriniz nedir? Çok teşekkürler

Dobroutro

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dobroutro
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Akademisyen
Konular
27
Merhaba bende Oppo Reno2 Z hediye geldi bir ay kullandim.Rootlu.cihaz kullandiğımdan.Bootloader kilidini açmak firmaya mail atacaksiniz şansınıza okey denir bir kod yollanip daha sonra Rootluyableceksiniz denedim mail.attim ancak olumsuz yanıt gelince elden çıkarttım..Cihaz olarak.hoş elde tutuş vs gayet güzel.oyun oynamadiğımdan oyun performansini bilmiyorum..Xiaomi 9T kullandım.herşeyi ile beğendiğim.bir cihaz....Takdir sizin...

G1912

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökalp
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Müzisyen
Konular
9
Rica ederim. Başka bu fiyat bandında ne tavsiye ederim bilmiyorum. O bantta amoled ve tasarım yönünden bu kadar başarılı bir cihaz bulunması zor sanırım. Kılıfsız kullandığım zaman malzeme kalitesi bana premium bir his veriyor. Eğer MIUI 12 ile bu sorunlar çözülürse herkese tavsiye edebilirim.

berkerbey

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Berker
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Değerli hocam, yeni bir cihaz olduğu için okuduğum haberler kadar bilgi edinebildim. Daha teknik olarak bilgiyi benim yapmam doğru olmaz. Yanlış yönlendirme yapmak istemem ama kullanıcılarından güzel yorumlar geldiğini okudum.

Benim gibi RN8 kullanip RN9 Pro'nun teknik özelliklerine aşina olduğunu düşündüğüm değerli yoneticilerim StreX hocam ve Ironsides hocam bunun karşılaştırmasını benden daha iyi bir şekilde yapabilirler diye dusunuyorum. :)
Değerli yorumlarınız ve yönlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.
Merhaba bende Oppo Reno2 Z hediye geldi bir ay kullandim.Rootlu.cihaz kullandiğımdan.Bootloader kilidini açmak firmaya mail atacaksiniz şansınıza okey denir bir kod yollanip daha sonra Rootluyableceksiniz denedim mail.attim ancak olumsuz yanıt gelince elden çıkarttım..Cihaz olarak.hoş elde tutuş vs gayet güzel.oyun oynamadiğımdan oyun performansini bilmiyorum..Xiaomi 9T kullandım.herşeyi ile beğendiğim.bir cihaz....Takdir sizin...
Çok teşekkür ederim yorumunuz için, Oppo Reno 2z oldukça şık gerçekten beğenmiştim fakat uzun süre kullananların bazı yorumları beni düşündürdü genel performans olarak. Mi 9T'yi de oldukça şık buluyorum ve performans olarak daha iyi olacağını düşünüyorum. Dediğiniz gibi bu model daha tercih edilebilir duruyor benim için.
Rica ederim. Başka bu fiyat bandında ne tavsiye ederim bilmiyorum. O bantta amoled ve tasarım yönünden bu kadar başarılı bir cihaz bulunması zor sanırım. Kılıfsız kullandığım zaman malzeme kalitesi bana premium bir his veriyor. Eğer MIUI 12 ile bu sorunlar çözülürse herkese tavsiye edebilirim.
Çok teşekkür ederim, bahsettiğim cihazların hiçbirini yakından görme şansım olmadı henüz. Elime aldığımda IPS ekranın gözüme çok batmama ihtimali de var. Okuduklarım çerçevesinde varsayım yapıyorum seçenek elerken şu aşamada. Lakin dediğiniz gibi gerek şıklığı gerek teknik özellikleri bu fiyat bandında benim kullanım tercihlerime göre en iyisi gibi duruyor. Bahsedilen yazılımsal sorunlar kafamı kurcalıyor lakin elden bir şey gelmiyor gibi. Okuduğum kadarıyla Miui 12 güncellemesi haziranda gelecek deniyordu. Ben yedek bir telefonum olmadığından esasen sıkıntıdayım ve bir an önce karar verip almak istiyorum ama; bu güncellemenin çıkış tarihi net midir, eğer yakın bir tarih ise bekleyip sorunları çözüp çözmediğini görmek isabetli olur mu? Yedek telefonum olmadığından bekleme sürem oldukça kısa olacak.
Kibar olsun derseniz mi9t yok tuğla gibi olsun farketmez derseniz note 9s (note 9 biraz daha boylu poslu bir tel kılıf diye içine birde body armor zırh koymuşlar :) ) IPS ekrandan korkmayın pek fark hissedeceğinizi sanmam. Metal çerçeve aslında pekte istenmeyen bir durum aslında. Pantolon cebinde her an yamultma riski var ve metal çerçeve yamuk olarak kalır. Plastik çerçeve yamulur ancak geri toplar :P 8-12 saat ekran süresi ile note 9 iyi bir seçim.

Ancaaak miui olayına dikkat. Ben yandım siz yanmayın. Miui romlar biraz kendine özgü yapıdalar. Üçüncü parti yazılımlar ile pek iyi geçinemezler. Sürekli çalışması gereken bir program kullanıyorsanız mesela vpn uygulaması, mesela password manager, mesela antivirus vs gibi. Bunları bir iki saatliğine çalıştırır ve ekranı kapattığınızda ne yapıp edip onları kapatır. Şu an surfshark ve safeincloud uygulamalarımda bu sorunu yaşıyorum. Surfshark hadi tekrar başlatılabiliyor ancak safeincloud telefonu kapatıp açana kadar bir daha sağlam çalışmıyor. Bu telefona değil miuiye özgü bir durum. Bir çözümüde yok.

Son uyarı miui aynı zamanda uyuşturucu etkisine sahiptir. Bir kez bulaşınca müptela olursunuz. :D
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Metal çerçevenin istenmeyen bir durum olduğunu bilmiyordum, benim yönelme sebebim aslında ele alındığında premium hissini daha çok verir diye düşünmemdi. Lakin dediğim gibi gerek IPS ekran deneyimi gerek plastik çerçeve elime aldığımda bende olumsuz bir his uyandırmayabilir, yarın bir teknoloji mağazasına gidip denemek istiyorum. 5.5" 157 gram bir telefon olan S7 Edge'den bu modellere geçeceğim için boyut ve ağırlık bana hangi modeli alırsam alayım devasa gelecek ve alışmakta zorluk çekeceğim. Esasen 6" üzeri telefonlar bana direkt tuğla gibi geldiğinden kibar olanına da o gözle bakamıyorum :D Bunun haricinde 9 Pro için konuşacak olursak telefonun henüz geçen günlerde çıkmış olması ve benzer fiyatlarda olması onu Mi 9T'nin önüne koyar mı? Bir de bahsi geçen miui 11 ve android 10 güncellemeleriyle telefonlarda yaşanan sorunlar Note 9 Pro'da da gözlemleniyor mudur acaba? Tekrar çok teşekkürler.

G1912

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökalp
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Müzisyen
Konular
9
Tarih net belli değil sanırsam. Olur da mi 9 t alırsanız özelden mail adresinizi yollayın. 3 sayfalık bir ayar dosyası hazırladım word programında onu atabilirim size de işinize yarar mutlaka

Üst Alt