Soru Telefonda direnç olduğu nasıl anlaşılır?

tttarrmanya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tarık
Cihazım
Note 12 Pro 5g
Konular
2
Telefonda fake rom vardı, bugün sildirdim. Ancak bir sorun çıktı. Hardware versionda P1 kırmızı şekilde yazılı. Dirençli olduğu başka yoldan nasıl anlaşılır? Moralim bozuldu.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Global romda P1 çıkıyorsa direnç değişmiştir. Yüksek ihtimalde NFC de çalışmıyordur.

can34m

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yk
Cihazım
mi4
Konular
0
evet benımkıde ole bu modelın dırenc parcası 56k sanırım oda uymuyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Telefonda fake rom vardı, bugün sildirdim. Ancak bir sorun çıktı. Hardware versionda P1 kırmızı şekilde yazılı. Dirençli olduğu başka yoldan nasıl anlaşılır? Moralim bozuldu.
bende fakle rom vardı telefoncum cmd hyperos yuklerı suan surum global 17 oldu

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Dirençli olmasının tek zararı NFC dir. Harici bir sorun teşkil etmez. Ama tabi orjinale de çevrilir değer tam hatırlamıyorum da şema programından bulunup yerine takılır.

dogansun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Doğan
Cihazım
Ruby
Konular
14
Root ile NFC geri getirilebiliyordu sanki.

tttarrmanya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tarık
Cihazım
Note 12 Pro 5g
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Global romda P1 çıkıyorsa direnç değişmiştir. Yüksek ihtimalde NFC de çalışmıyordur.
NFC özelliği çalışıyor. Anlayamadığım şekilde.

Dirençli olmasının tek zararı NFC dir. Harici bir sorun teşkil etmez. Ama tabi orjinale de çevrilir değer tam hatırlamıyorum da şema programından bulunup yerine takılır.
Aksine yazılımcı abim hiç önermedi. İlla bir yerden patlak verir dedi.

dogansun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Doğan
Cihazım
Ruby
Konular
14
NFC özelliği çalışıyor. Anlayamadığım şekilde.

Aksine yazılımcı abim hiç önermedi. İlla bir yerden patlak verir dedi.

NFC olayı aslında dirence bağlı. Örnek olarak 56K takarsan hint cihazı, 88K takarsan şu cihazı gibi bir ayrım vardı (sayılar farazi verilmiştir). Çoğu da 56K taktığı için cihaz hint cihazı gibi görünüyor ve NFC çalışmıyor. Eğer doğru direnç takılırsa NFC çalışıyor.

Ha gelelim direnç sağlıklı mı değil mi? Direnci büyük olduğu için takamayıp yol çekip kenara yapanı bile gördük. İzmir'den örnek vermek gerekirse Çankaya'da 2 telefoncudan biri direnç yapıyor. Fakat kaç tanesi gerçekten titizlikle özenerek dikkat ederek yapıyor? Sıfır cihazı neden söktürelim elletelim düşüncesi de var. Direncin lehimini sökmek ve tekrar takmak için uygulanan sıcaklık da aşırı yüksek, bu da anakarta bilinçsizce yapılırsa sorun çıkarabilir. Direnç dediğimiz şey bir toz tanesi kadar ufak bir parça. Mikroskopla görünüyor anca. İğne ucu kadar ufak şeylerle uğraşılıyor yani. E anakartın üstündeki koruyucu kısım da sökülüyor sonra kimi düzgün kapatıyor kimi gelişigüzel şekilde.

Ben de direnç yanlısı değilim ilk başta, fakat mantıksal düşününce de, e kardeşim ben bu telefonun yazılımını güncelleyemeyeceksem, ya da gerektiğinde veya keyfice sıfırlayamayacaksam niye alayım ki? Yazılımsal kayıtla bunlar sunulabiliyor mu? Hayır. O zaman yaptırırım direnç kafam rahat olur düşüncesi de var.

Şu server işi iyi giderse direnç olayını epey azaltır.

mucizat

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
osman
Cihazım
xiaomi 13t pro
Konular
7
13t pro ya yazılımsal kayıt yaptirdim hyperos 2.0.6 güncellemesini de sorunsuz şekilde aldı. Aynı şekilde sıfırlama yapmadım henüz ama sıfırlama sonrası imeiler de gitmiyor.yazilimsal kaydı kime yaptırdığın da önemli tabi

tttarrmanya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tarık
Cihazım
Note 12 Pro 5g
Konular
2
NFC olayı aslında dirence bağlı. Örnek olarak 56K takarsan hint cihazı, 88K takarsan şu cihazı gibi bir ayrım vardı (sayılar farazi verilmiştir). Çoğu da 56K taktığı için cihaz hint cihazı gibi görünüyor ve NFC çalışmıyor. Eğer doğru direnç takılırsa NFC çalışıyor.

Ha gelelim direnç sağlıklı mı değil mi? Direnci büyük olduğu için takamayıp yol çekip kenara yapanı bile gördük. İzmir'den örnek vermek gerekirse Çankaya'da 2 telefoncudan biri direnç yapıyor. Fakat kaç tanesi gerçekten titizlikle özenerek dikkat ederek yapıyor? Sıfır cihazı neden söktürelim elletelim düşüncesi de var. Direncin lehimini sökmek ve tekrar takmak için uygulanan sıcaklık da aşırı yüksek, bu da anakarta bilinçsizce yapılırsa sorun çıkarabilir. Direnç dediğimiz şey bir toz tanesi kadar ufak bir parça. Mikroskopla görünüyor anca. İğne ucu kadar ufak şeylerle uğraşılıyor yani. E anakartın üstündeki koruyucu kısım da sökülüyor sonra kimi düzgün kapatıyor kimi gelişigüzel şekilde.

Ben de direnç yanlısı değilim ilk başta, fakat mantıksal düşününce de, e kardeşim ben bu telefonun yazılımını güncelleyemeyeceksem, ya da gerektiğinde veya keyfice sıfırlayamayacaksam niye alayım ki? Yazılımsal kayıtla bunlar sunulabiliyor mu? Hayır. O zaman yaptırırım direnç kafam rahat olur düşüncesi de var.

Şu server işi iyi giderse direnç olayını epey azaltır.
Ben cihazı kayıt ettirdim bugün. Ancak cihazın içinde direnç olduğu, imeinin klona düştüğünu falan öğrendim şok oldum açıkçası. Bana içi açılmamış cihaz diye verdiler. Arka kapağı iyi takamadiklari için kılıf camı çatlattı arka kapağın.

Üst Alt