Yardım Telefona Rese Atmalımıyım?

ali_1999

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 5
Konular
5
Bir konuda yardıma ihtiyacım var, benim telefonum Redmi 5 ve cihazımda miui 10 güncellenmesi geldi güncellenmeyi yapıp telefonu sıfırlamalımıyım (verileri silme) daha verimli çalıması için yoksa farketmez mi? Çünki bazı yerlerde sistem güncellenmesi yapıldıktan sonra cihazınızı reset atın diyor.

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Bir konuda yardıma ihtiyacım var, benim telefonum Redmi 5 ve cihazımda miui 10 güncellenmesi geldi güncellenmeyi yapıp telefonu sıfırlamalımıyım (verileri silme) daha verimli çalıması için yoksa farketmez mi? Çünki bazı yerlerde sistem güncellenmesi yapıldıktan sonra cihazınızı reset atın diyor.
Cihazınızı resetleyin şeklindeki öneri fayda sağlayacağından yapılmaktadır.
Güncellemeyi bilgisayarlardaki windows güncellemesi gibi düşünün.
Cep telefonunda da bir güncelleme yapıldıktan sonra telefonu kapatıp açma fayda sağlamaktadır.
Sıfırlama ise genelde farklı rom yüklemede önerilmektedir.
Şu anda telefonunuzun kullanımında her hangi bir sorun yok ise sıfırlama yapmanıza gerek yok, ileriki günlerde ihtiyaç olursa deneyebilirsiniz. Tabi yedek aldıktan sonra.

Oyla:

ali_1999

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 5
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihazınızı resetleyin şeklindeki öneri fayda sağlayacağından yapılmaktadır.
Güncellemeyi bilgisayarlardaki windows güncellemesi gibi düşünün.
Cep telefonunda da bir güncelleme yapıldıktan sonra telefonu kapatıp açma fayda sağlamaktadır.
Sıfırlama ise genelde farklı rom yüklemede önerilmektedir.
Şu anda telefonunuzun kullanımında her hangi bir sorun yok ise sıfırlama yapmanıza gerek yok, ileriki günlerde ihtiyaç olursa deneyebilirsiniz. Tabi yedek aldıktan sonra.
Hm anladım peki benim cihazım google ve xiaomi uygulamalarını güncellemeğimi istiyor, fazla yer kaplayacakları için güncellemek istemiyorum bunun benim telefonumda performans yada pil sorunu yaratır mı ?

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
ali_1999
Bunlar genelde sisteme ait güncellemelerdir.
Çıkar çıkmaz anında güncelleme yerine 2-3 gün bekledikten sonra güncelleme yapabilirsiniz.
Çünkü, güncelleme hatalı ise o hatanın telefonunuzda sorun çıkarmasını da engellemiş olursunuz.

Eğer telefonunuzun dahili belleği düşük kapasitede ise her şey telefonun performansını etkiler.
Örneğin bazı telefonlar 8 GB veya 15 GB gibi dahili bellekle piyasaya sürülüyor.
Bu durumda satıldıkları an sorun çıkmasa da geçen zaman içerisinde yetersiz kalabiliyorlar.

Bunun dışında telefon üzerinde çektiğiniz resim ve videolar sürekli depolanıyor ve siz bunu dış ortama aktarmıyorsanız.
Telefonun kapasitesi doldukça performansı da olumsuz anlamda düşecektir.

Oyla:

ali_1999

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 5
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ali_1999
Bunlar genelde sisteme ait güncellemelerdir.
Çıkar çıkmaz anında güncelleme yerine 2-3 gün bekledikten sonra güncelleme yapabilirsiniz.
Çünkü, güncelleme hatalı ise o hatanın telefonunuzda sorun çıkarmasını da engellemiş olursunuz.

Eğer telefonunuzun dahili belleği düşük kapasitede ise her şey telefonun performansını etkiler.
Örneğin bazı telefonlar 8 GB veya 15 GB gibi dahili bellekle piyasaya sürülüyor.
Bu durumda satıldıkları an sorun çıkmasa da geçen zaman içerisinde yetersiz kalabiliyorlar.

Bunun dışında telefon üzerinde çektiğiniz resim ve videolar sürekli depolanıyor ve siz bunu dış ortama aktarmıyorsanız.
Telefonun kapasitesi doldukça performansı da olumsuz anlamda düşecektir.
Sistem uygulamalarını güncellemesem olurmu ? (Google ve Xiaomi uygulamalarını) Cihazımın kapasitesi 16 GB bana zar zor yeterken bunu üzerine fazla yer kaplayan sistem uygulamaları güncelleme yapmak istemiyorum.

Oyla:
Üst Alt