Yardım Telefona Fastboot Rom yükleyememe sorunu

eemmfatih

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
3
Cihazım
samsung
Konular
9
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Poco x3 Nfc Global kararlı Rom
Telefon Modeli
Poco X3 Nfc
Bootloader Kilidi
Açık
Poco X3 Nfc telefonun bootloader kilidini açtıktan sonra twrp yükledim. Sonrasında Eu rom yüklemek istediğimde format data ve 4 'lü wipe yaptığımda tel fastboot ekranında kaldı. Bende terdan fastboot rom yükleyeyim dedim. Yalnız indirdiğim rou miflash görmüyor. İndirdiğim dosyaya bakıyrum. İdm ye girdiğimde .gz uzantılı gösteriyor. Neyse zipten çıkarsamda çıkarmasam da indirilen romu mi flasha gösteremediğim için fastboot romu da kuramadım.

bayepayizi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sabribey
Cihazım
Redmi note 9pro
Meslek
Operatör
Konular
19
indirdiğiniz tgz uzantılı dosyayı rardan çıkarın sonra mi flash ile flashlayin hocam twrp ile rom yüklemeyi pek tavsiye etmem çünkü yanlış rom yüklerseniz cihaz çöker yani brick olur sıfırdan rom yüklemek istiyorsan mi flash ile sıfırdan rom kurmak zorundasın bence twrp den yükleme yani cihaz çöker

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Twrp'ye giriyorsa bu yöntem ile rom yükleyin...

1- Wipe -> Advanced wipe ->Dalvic/ART Cache ve Cache bu iki seçeneği seçip temizleyin.

2- İşlem bitimi Twrp ana ekrana gelip install kısmından ROM dosyasını yüklüyoruz.

3- Yükleme tamamlandıktan sonra Twrp ana ekrana gelip Wipe -> format data -> yes yazıyoruz.

4- İşlem bitimi Reboot-Sistem deyin...

.GZ uzantılı dosyası winrar/7 zip ile tekrar çıkartın...

Bu mi-flash sürüm ile ve adımlara dikkat ederek global rom yükleyin...

Oyla:

eemmfatih

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
3
Cihazım
samsung
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

1- Wipe -> Advanced wipe ->Dalvic/ART Cache ve Cache bu iki seçeneği seçip temizleyin.

2- İşlem bitimi Twrp ana ekrana gelip install kısmından ROM dosyasını yüklüyoruz.

3- Yükleme tamamlandıktan sonra Twrp ana ekrana gelip Wipe -> format data -> yes yazıyoruz.

Hocam şimdi 1. adımı yaptıktan sonra telefona romu atmam lazım. Kopyalama yapıyorum kopyalamıyor. O yüxden 2 - 3 - 4. adımları geçiyorum. .gz uzantılı dosyayı 7 zip ile de winrar ile de sonrasında da sizin verdiğiniz likteki gezginler sitesindeki winrar ile çıkardım. yine de görmüyor. Hatta miflash uygulamasının en iyi sürümü diye sizin linkini paylaştığınız sayfadaki miflash sürümünü indirdim. O sürüm telefonu ve fastboot romu görmüyor. ama benim indirdiğim miflashın en son sürümü telefonu görüyor. Sadece dosyayı gösteremiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

indirdiğiniz tgz uzantılı dosyayı rardan çıkarın sonra mi flash ile flashlayin hocam twrp ile rom yüklemeyi pek tavsiye etmem çünkü yanlış rom yüklerseniz cihaz çöker yani brick olur sıfırdan rom yüklemek istiyorsan mi flash ile sıfırdan rom kurmak zorundasın bence twrp den yükleme yani cihaz çöker
Bende zaten sıfırdan rom yüklemeye çalışıyorum. Ama indirdiğim fastboot romu gösteremiyorum.

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Hocam şimdi 1. adımı yaptıktan sonra telefona romu atmam lazım. Kopyalama yapıyorum kopyalamıyor. O yüxden 2 - 3 - 4. adımları geçiyorum. .gz uzantılı dosyayı 7 zip ile de winrar ile de sonrasında da sizin verdiğiniz likteki gezginler sitesindeki winrar ile çıkardım. yine de görmüyor. Hatta miflash uygulamasının en iyi sürümü diye sizin linkini paylaştığınız sayfadaki miflash sürümünü indirdim. O sürüm telefonu ve fastboot romu görmüyor. ama benim indirdiğim miflashın en son sürümü telefonu görüyor. Sadece dosyayı gösteremiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende zaten sıfırdan rom yüklemeye çalışıyorum. Ama indirdiğim fastboot romu gösteremiyorum.

Bu yöntemi deneyin o zaman

Oyla:

eemmfatih

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
3
Cihazım
samsung
Konular
9

Hatta ustadım

Deneyeyim hocam ama usb hata ayıklama açık olmalı demiş. Ben telefona rom yüklemeye çalışmadan önce usb hata ayıklama açıktı ama sonrasında telefon bu hae geçince açık mı değil mi bilemem. Çünkü teli açamıyorum. Bu yüzden de usb hata ayıklama bölümüne giremiyorum.

Oyla:

eemmfatih

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
3
Cihazım
samsung
Konular
9

Hocam sonunda açıldı cihaz. Aynı dediğniz adımlarla yükledi romu. Peki şimdi ben bunu eu romu kurduktan sonra twrp nin kalıcı kalmasını istersem magisk yüklemem lazım. Yüklemeden donra sadece format data mı yapmam lazım.

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Hocam sonunda açıldı cihaz. Aynı dediğniz adımlarla yükledi romu. Peki şimdi ben bunu eu romu kurduktan sonra twrp nin kalıcı kalmasını istersem magisk yüklemem lazım. Yüklemeden donra sadece format data mı yapmam lazım.

Evet üstte verdiğim yöntem ile yükleyin,custom rom yüklerseniz magisk şart değil

Oyla:

eemmfatih

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
3
Cihazım
samsung
Konular
9
Yani cmd komutu ile mi hocam. Bir de peki bu cihazı nasıl rootlayacağız o zaman magisk olmadan?

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Yani cmd komutu ile mi hocam. Bir de peki bu cihazı nasıl rootlayacağız o zaman magisk olmadan?

Custom yani fabrika romu olmayan romlar TWRP haricî YÜKLENMEZ. Custom rom yüklerseniz twrp silinmez ama illa root istiyorsanız twrp den magisk yükleyin tamamdır...

Oyla:
Üst Alt