Yardım Telefon ısınmaya, kasmaya ve şarjı çabuk bitmeye başladı

iyeser35

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Xiaomi
Konular
8
Merhaba

Arkadaşlar Mi 5s telefonum son zamanlarda çok ısınmaya başladı. 41 derece civarında sürekli. Kılıf kullanmıyorum. Günlük kullanımlarda dahi ısınıyor.
Ama en önemli sorunlar ise çok kasıyor ve şarjı bitiyor olması.
Ekran süresi 6.5 saat iken 4.5 saate düştü.
Ekstra applar kurmadım.
Global 8.5.3.0 Kararlı MAGMIED yüklü.

Tavsiyeleriniz varsa öğrenmek isterim.

ynsyns

Mi9 SE (grus)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi9 SE
Konular
98
yeni güncelleme yaptıysan sıfırla bir teli durduk yere olduysa yüklediğin uygulamalr arkada çalışan uyg felan vardır yine sıfırlamak daha iyi ıolabilir

Oyla:

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
Merhaba

Arkadaşlar Mi 5s telefonum son zamanlarda çok ısınmaya başladı. 41 derece civarında sürekli. Kılıf kullanmıyorum. Günlük kullanımlarda dahi ısınıyor.
Ama en önemli sorunlar ise çok kasıyor ve şarjı bitiyor olması.
Ekran süresi 6.5 saat iken 4.5 saate düştü.
Ekstra applar kurmadım.
Global 8.5.3.0 Kararlı MAGMIED yüklü.

Tavsiyeleriniz varsa öğrenmek isterim.
41 derece normal bir sıcaklık hocam havaların sıcak olmasından dolayı kasma donma varsa yedeğinizi alıp recovery menüden full wipe yapınız veya mi flash ile flash all seçeneğini seçerek temiz kurulum yapınız.

Oyla:

iyeser35

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Xiaomi
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yeni güncelleme yaptıysan sıfırla bir teli durduk yere olduysa yüklediğin uygulamalr arkada çalışan uyg felan vardır yine sıfırlamak daha iyi ıolabilir
Hocam bir ay önce aldım ve güncelledim yeni olmaya başladı dediğinizi yapıp sıfırlayacağım teşekkür ederim.
41 derece normal bir sıcaklık hocam havaların sıcak olmasından dolayı kasma donma varsa yedeğinizi alıp recovery menüden full wipe yapınız veya mi flash ile flash all seçeneğini seçerek temiz kurulum yapınız.

Ama 1 aydır kullanıyorum ve normal hiç kullanımda hiç bu kadar elimi yakmazdı :( Neyse havalar soğusun da tam olarak anlaşılmış olur. Telefonu önce sıfırlayım hocam teşekkür ederim.

Oyla:

BatuhanBrisk

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Batuhan
Cihazım
Xiaomi mi 5s
Konular
2
Hocam bir ay önce aldım ve güncelledim yeni olmaya başladı dediğinizi yapıp sıfırlayacağım teşekkür ederim.

Ama 1 aydır kullanıyorum ve normal hiç kullanımda hiç bu kadar elimi yakmazdı :( Neyse havalar soğusun da tam olarak anlaşılmış olur. Telefonu önce sıfırlayım hocam teşekkür ederim.
yeni güncelleme kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum her zaman olmasada aynı sorun yeni güncellemeden sonra bende de oluyor.Sürüm değişikliği veya temiz kurulum çözüm olacaktır.

Oyla:

Emre1475

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
12
Bende mi5s kullanıyorum ısınma var ama öyle aşırı abartılacak kadar değil. Birde çok çabuk şarj bitiyor en fazla aldığım ekran süresi 5 saat yani bu normalmi ekran ışığı %20 civarlarında kullanıyorum genellikle.

Oyla:

BatuhanBrisk

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Batuhan
Cihazım
Xiaomi mi 5s
Konular
2
Bende mi5s kullanıyorum ısınma var ama öyle aşırı abartılacak kadar değil. Birde çok çabuk şarj bitiyor en fazla aldığım ekran süresi 5 saat yani bu normalmi ekran ışığı %20 civarlarında kullanıyorum genellikle.
hangi romu kullanıyorsun?

Oyla:

harunserefli

miui ayrıcalıktır:)
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Konular
38
evet son haftaki güncelleme ile ekran süresi dahada düştü gözle görülür miktarda. ram kullanımının artması bunda etken olabilir diye düşünüyorum ki nadirde olsa kasılmalar başladı cihazımda ilk kez. ekran parlaklığım genelde otomatik te olur yada %50 ve üzeri olur du ekran süresi olarak 5 yada 5.30 saat süre alırdım bu hafta 4.30 saati geçemiyorum

MiuiPro 7.9.7 Mi5s

Oyla:

TahaKaradeniz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Taha
Cihazım
MI5
Konular
3
RN3 telefonumda benzer sıkıntılar olmuştu. İçini açtığımda bataryanın şiştiğini farkettim. Umarım sizinki yazılımsaldır.

Oyla:
Üst Alt