Yardım Telefon hafızası

üufarkı

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
redmi 6
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 12.0.8
Telefon Modeli
Redmi 6 Cereus
Bootloader Kilidi
Açık
Merhabalar, redmi 6 cereus(32gb) var. Bootloader kilidi açıktı. Sosyal medya, site üyelikleri vb. Hesap şifrelerim ifşa oldu,çalındı. Telefonda çeşitli şeyler yüklüydü. Ama benim tahminim sebep: inattv+kilidin açık olması

Neyse ben şimdi bu telefonu tekrar kullanmak istiyorum ama cesaret edemiyorum. Twrp yükledim, advanced wipe den her seçeneği seçerek (otg ve hafıza kartı hariç) wipeladım. Ama buna rağmen toplam hafıza 24 gb görünüyor. Silemediğim, telefonuma erişimi olabilecek birşeyler var mıdır tereddüt ediyorum. Ulaşamadığım sistem bölümü nasıl 8 gb olabilir? Fikirlerinizi merak ediyorum, ya bu 8 gb tan bir kısım silmeyi anlatın, ya da kullansam birşey olur mu yorum yapın.

Teşekkür ederim.

Asosyal_Psikolog

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Psikolog
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
7
TWRP ekranında mı 24 GB görünüyor, eğer öyleyse bir sıkıntı olmaması lazım, örneğin benim telefonumun 64 GB hafızası var ama TWRP ekranında 45 GB görünüyor sizin tabirinizle ulaşamadığım 19 GB sistem bölümü var. Her şeyi silsem bile maximum boş alan 45 GB oluyor daha üstünü görmedim.
Hazır herşeyi silmişsiniz bl kilidi de açık, rom değiştirin bence. Nasıl ki Windows' ta virüsler sistem dosyalarına bulaşıp sıfırlasanda gitmiyor, en son ya buluttan yada otg den temiz Windows yükleyip kurtuluyoruz şu anda da aynısını yapmak bana daha mantıklı geliyor. CrDroid deneyebilirsiniz mesela güzel ve akıcı bir romdur.

Oyla:

üufarkı

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
redmi 6
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet, herşey silinmişken,wipeları yapmışken rom yüklememişken. 24 gb gözüküyor. Ama sizinde ulaşamadığınız bölüm fazlaymış. Demek ki bende ki bu durum normal diye yorumlatıyor, cevabınız. Rom işine gelince: lineagos heveslisiydim, yükleyemedim, hatasız yükleniyor,Telefon açılınca fastboota gidiyor. Redmi 6 içinde pek custom rom seçeneği yok gibi, olanlarıda ben yükleyemedim. Herşey başarılı, fastboota dönüyor. Global,rus,india gibi stock romlarda arama SES kaydı özelliği çok cezbediyor beni.

Oyla:

Asosyal_Psikolog

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Psikolog
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
7
Evet, herşey silinmişken,wipeları yapmışken rom yüklememişken. 24 gb gözüküyor. Ama sizinde ulaşamadığınız bölüm fazlaymış. Demek ki bende ki bu durum normal diye yorumlatıyor, cevabınız. Rom işine gelince: lineagos heveslisiydim, yükleyemedim, hatasız yükleniyor,Telefon açılınca fastboota gidiyor. Redmi 6 içinde pek custom rom seçeneği yok gibi, olanlarıda ben yükleyemedim. Herşey başarılı, fastboota dönüyor. Global,rus,india gibi stock romlarda arama SES kaydı özelliği çok cezbediyor beni.
Rom flashladıktan sonra fastboot yada TWRP atıyorsa ya rom bozuktur yada TWRP uyumsuzdur ama bunun araştırmasını daha önceden yaptığınızı ve çözüm bulamadığınız için burada belirttiğinizi varsayıyorum. TWRP den rom değiştiremesek bile bilgisayardan mi flash uygulaması ile yada Xiaomi eu gibi (sanırım hybrid rom deniyordu) romları yükleyebilirsiniz. Bir onları deneyin. Nasıl yapılacağına dair konular forumda mevcut, ufakta olsa göz gezdirmekte fayda var.

Oyla:

üufarkı

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
redmi 6
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben esas merak ettiğimi TEKRAR sormak istedim. Siz twrp den temizlik yapıp rom yükleyecekken 64 gblik telefonun internal hafızası 45 gb mı görünüyor? Öneriler için teşekkür ederim, dikkatle okuyorum.

Oyla:

Asosyal_Psikolog

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Psikolog
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
7
Ben esas merak ettiğimi TEKRAR sormak istedim. Siz twrp den temizlik yapıp rom yükleyecekken 64 gblik telefonun internal hafızası 45 gb mı görünüyor? Öneriler için teşekkür ederim, dikkatle okuyorum.
Evet hocam 45 GB görünüyor, fotoğraf eklerdim de TWRP ekranında ekran görüntüsü almayı bilmiyorum.

Oyla:

Asosyal_Psikolog

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Psikolog
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
7
Güç + Ses kısma kombinasyonu ile alıyormuşuz öğrenmiş oldum, hocam eklediğim fotoğraf ta 1 yazan bölüm şuan kullandığım hafıza ve 2 yazan bölüm de şuan boş olan hafıza (MB olarak). İkisini toplayınca 45 GB oluyor. Yani korkmayın telefonunuz kağıt üzeride kaç GB hafızaya sahip olursa olsun, sizin kullanımınıza sunulan hafıza her zaman daha azdır. Şuan benim telefonum 64 GB olsa bile maximum 45 GB kullanabilmem gibi. Umarım sorunuzu cevaplayabilmişimdir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

üufarkı

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
redmi 6
Konular
6