Yardım Telefon görüşmesi, bildirim ve sarj sorunu

vdemir12

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Veysel
Cihazım
Xiaomi mi5
Konular
1
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 3 ay önce Xiaomi mi5 aldım. Telefondan son derece memnunum. Ama son bir aydır canımı sıkan 3 sorun var.

İlk sorun; telefonumu aldığımdan beridir süre gelen bildirim sorunu, Oyun, uygulama, haber programları...bildirimleri açmama rağmen bildirim gelmiyor. Çok nadir geliyor. Ama whatsapp, instagram gibi sosyal ağlarda sıkıntı yok.

İkinci sorunum ise sarj sorunu, telefonu gece şarja koyuyorum ve sabah kalktığımda %90 veya %85'e kadar doluyor. Telefonu kapatıp açıyorum. Sarjda sorun yok, iyi bir şekilde sarj ediyor. Çoğu zaman iyi sarj ediyor ama bazı zamanlar son zamanlarda çok olmaya başladı sarj etmiyor. Bu benim canımı çok ama çok sıkıyor.

Üçüncü sorunum ise telefon görüşmesi, bu sorun yeni oluştu. Telefonu görüşme sırasında, siyah ekran geliyor ve hiçbir şekilde telefonu kapatamıyorum, hoparlöre alamıyorum, tuş takımını açamıyorum... Ama karşı taraf telefonu kapattığı zaman ekra geliyor.

Bu 3 konuda yardımlarınızı bekliyorum.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
1. Sıkça sorulan sorular bölümündeki çözüm yöntemlerini deneyebilirsiniz.

2. Farklı kabloyla ve farkli adaptörle şarj etmeyi deneyebilirsiniz. Veya şarj girişi kirlenmiş olabilir.

3. Yakınlık sensörünün önü kapanmış veya kirlenmiş olabilir. Hoparlörün bulunduğu bölgeyi temizleyin veya ekran koruyucu kullanıyorsanız söküp tekrar deneyin hocam.

Oyla:

vdemir12

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Veysel
Cihazım
Xiaomi mi5
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
***EDİT****

Birincisini çözdüm. Uygulamalardan izinler seçeneği var. Oradan etkinleştirdim.

Şuanda sarjda sıkıntı yok. Olursa deneyeceğim.

Dediğiniz gibi sensörünü temizledim ve sorun halloldu.

Çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
Oyla:

vdemir12

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Veysel
Cihazım
Xiaomi mi5
Konular
1
Bir sorum daha olacak, eskiye nazaran sarj çok yetersiz kalıyor. Senkronizasyon falan kapalı. Mesela gece %100 iken sabah kalktığımda %96 oluyor. Yine bir örnekle açıklayacak olursak, sabah kalktığım zaman telefonla 10 dakika haberler, mesajlar vsvs bakıyorum. %5 gidiyor. Telefonla çok birşey yapmıyorum. Sadece gün içerisinde, maillere, gelen bildirimlere bakıyorum. Öğleye kalmadan sarjım %70'lere kadar düşüyor. İlk aldığımda, böyle değildi.

Oyla:

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
Bir sorum daha olacak, eskiye nazaran sarj çok yetersiz kalıyor. Senkronizasyon falan kapalı. Mesela gece %100 iken sabah kalktığımda %96 oluyor. Yine bir örnekle açıklayacak olursak, sabah kalktığım zaman telefonla 10 dakika haberler, mesajlar vsvs bakıyorum. %5 gidiyor. Telefonla çok birşey yapmıyorum. Sadece gün içerisinde, maillere, gelen bildirimlere bakıyorum. Öğleye kalmadan sarjım %70'lere kadar düşüyor. İlk aldığımda, böyle değildi.

kullandığınız rom sürümü nedir alternatif romlar deneyebilirsiniz mesela hocam veya temiz kurulum yapıp birde öyle test edin. :)

Oyla:

vdemir12

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Veysel
Cihazım
Xiaomi mi5
Konular
1

Dostum telefonu sadece kullanıyorum. Yani anlayacağın çok bir bilgim yok. :)

Oyla:

vdemir12

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Veysel
Cihazım
Xiaomi mi5
Konular
1
Merhaba arkadaşlar,

Yine aynı sorun yaşanıyor. Telefon görüşme sırasında, ekran siyah oluyor ve hiçbir işlem yapamıyorum. Ekran koruyucu vardı, temizledim ve sorun ortadan kalkmıştı. Şimdiki ekran koruyucu yok ama sorun yine devam ediyor. Neden böyle olmuş olabilir acaba

Oyla:

hotprospect

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ömer
Cihazım
mi5
Konular
0
aynı sıkıntıları bende yaşadım benimki güncelleme de almıyordu en son da telefonum hiç şarj almamaya başladı takıyorum hiç şarj almıyorum servise yolladım 1 hafta sonra tamamen sorunsuz geldi yazılımsal bi hataymış en son sürüme güncelleyip yolladılar şimdi sorunsuz kullanıyorum

Oyla:
Üst Alt