Telefon getirtecekler, dolandırıcılara dikkat!

• Konbuyu başlatan tr06
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 6
  • Görüntüleme 790

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Selamunaleyküm. Az önce bir platformda okudum, bir arkadaş yurt dışından telefon getirtmek için bir kişiyle görüşmüş, çok tanınan biri değil bu piyasada galiba bilmiyorum. Güvenini kazandım sonra parayı yolla demiş, parayı EFT ile göndermiş. Sonra bana engeli bastı diyor, suç duyusurunda bulunacakmış. Dikkatli olmak lazım, Allah böyle insanlardan uzak etsin, ıslah eylesin. Bu forumdaki bu işi güzel ve ahlaki şekilde yapan arkadaşların olduğunu biliyorum, onları tenzih ederim.

arifakinti

Kıdemli Yarbay
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Arif
Cihazım
RedmiNot3Pro
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
Konular
14
Hocam neler dönmüyor ki :) adamın biri n11 den almış işte, satıcı adamı arayıp abicim Merhaba ben mağazadan arıyorum, siparişiniz alındı ancak n11 fazla komisyon alıyor, Eğer sizde isterseniz siparişi iptal edip parayı havale ile gönderin. Normalde ürün fiyatı 750 lira ama n11 de 800 lira. Eğer havale ile yaparsak sizde 50 lira kar edersiniz. Adam da tabi kabul ediyor. Siparişi iptal ediyor sonra parayı yolluyor. Daha sonra soğuk bir su :D

mustafahezer

Optimus
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi5 PRO
Meslek
Elektronik Teknisyeni
Konular
23
Hocam bu yüzden mümkün olduğu kadar elden alış-veriş yapmaya çalışacağız. Şehir dışında tanıdık varsa onu yollicaz yok ise az çok tanıdık değil ise riske gerek yok.Ya da güvenilir şekilde siteler üzerinden yapacaz ne bileyim öyle yani :)

Escobar1945

Epicrom MIUI Developer&Android Rom Developer
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi note4X
Meslek
Gıda sekt. Yön
Konular
52
Çok şükür böyle saticilara denk gelmeden cinden bir arkadaşa redmi note 3pro siparişi verdim yakında gelecek az kalsın bende böyle saticilara yonelecektim ama hallettik yakında aranızda daha çok olucam

bahtiyarus

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hamza
Cihazım
Redmi note13pro
Meslek
Kamu işçisi
Konular
0
bu sitede böyle kişilerle karşılaşacağımızı sanmıyorum haksızmıyım ?

arifakinti

Kıdemli Yarbay
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Arif
Cihazım
RedmiNot3Pro
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
Konular
14
Referansız satıcılarla çalışmayın arkadaş. En basit bu. Ben dh forum da xseller ı tanıdım. O bu işi hakkıyla yapıyor ve 2 yıla yakın ediyor bu işi yapalı, eminim yüzlerce referansi vardır. Tavsiye ederim :)

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bu yüzden mümkün olduğu kadar elden alış-veriş yapmaya çalışacağız. Şehir dışında tanıdık varsa onu yollicaz yok ise az çok tanıdık değil ise riske gerek yok.Ya da güvenilir şekilde siteler üzerinden yapacaz ne bileyim öyle yani :)
Hocam haklısınız. Ama insanların iyi niyetlerini suistimal edebiliyorlar, adam n'apsın güveniyor. Kimse istemez böyle bi duruma düşmek, 900 tl ye yakın bi para yatırmış. Galiba bu şahıs daha önce de bu işle alakalı olarak "sabıkası" olan biriymiş.

Referansız satıcılarla çalışmayın arkadaş. En basit bu. Ben dh forum da xseller ı tanıdım. O bu işi hakkıyla yapıyor ve 2 yıla yakın ediyor bu işi yapalı, eminim yüzlerce referansi vardır. Tavsiye ederim :)

O'nu biliyorum, olumsuz bir şey görmedim hakkında. Bu işi ahlaki değerler ölçüsünde görüp yapan insanlar tabii ki var. Böyle çürükler her oluşum içinde çıkıyor tabiyatın gereğince.. Bu türler, bu işi dediğimiz gibi hakiki anlamda işin ciddiyetinin gereğince, en güzel şekilde, birincil planda paradan ziyade, müşteri memnuniyetini sağlayabilmeyi mesleki bir anlayış,disiplin olarak şiar edinmiş insanlara da zarar verip zan altında bırakıyorlar. Allahtan korkmayandan beklersin.. Yapacak bir şey yok, araştırıp sağlam kişilerle yapmak lazım alışverişi.

Üst Alt