Sohbet Telefon Fiyatlarının geleceği

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
Bu durum orta segment cihazlarda (200 dolar üzeri) fiyat artışına neden olur bence. Arz talep dengesi bozulacağı için. Keza "yerli" markalar bile onları etkilenen bişey olmadığı halde zam yaptılar. 1150 TL ye satılan "yerli " bir cihaz 1350 , başka bir marka "yerli" 1300 e satılan 1550 oldu . Fiyatı 200 dolar üzeri olup 1000 TL zamlanan cihazları da unutmamak gerek . Ülke içindeki mevcut cihazları etkilenen bir karar degil aslında bu . Gümrük den yeni giriş yapacak cihazları etkileyen bir durum . Maalesef fırsatçılık da sınır tanımadılar.

Kişisel olarak düşüncem firmaların çoğunun istenen bilgileri vermeyeceği yönünde . X firmasının çalısan sayısı ve cirosu ne alaka ve neden versin sana . 200 dolar üzeri cihazlar ile giriş yapar ugraşmaz. Bu da arz talep dengesi bozulacağı için yine bizi etkiler
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Son düzenleme:

tapatalk3410

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ibrahim
Cihazım
xiaomi mi 5s
Konular
13
gelecegimiz her geçen gün kötüye gidiyor. amac fakirin ensesine vur cebindeki parayi al. nasılsa kimse sesini çıkaramaz.

Karadelikten ses dalgaları kullanılarak gönderildi.

Defineadresi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Defineci
Cihazım
Redmi not 5
Meslek
DEFİNECİ_ARKEOLOG
Konular
9
dün bir xiaomi bayisine gittim 8a alacaktım 1050 tl olan telefon n11 bugun 1350 tl olmuş bayiye sorduğumda oda aynı fiyatı verdi neden boyle dedim devletin verdiği kararla uygulanan vergi bu dedi konsollara uygulanandan dedi...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

150 ila 200 dolar altı telefonlara %20 , 200 dolar ve üzeri telefonlara %30 vergi uygalandı dedi bayi

suso9292

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tugay
Cihazım
Mi8
Meslek
Kalite teknisyeni
Konular
4
Ülkedeki dolar milyerderi sayısı her geçen gün artıyor. Yani zenginleşen kesim çoğalıyor. Haliyle para piyasalarını yönetiyorlar. Tabi olanda garibana oluyor. Benden tavsiye olsun herkese kenarda azicikta olsa paranız varsa bunu $ yada altın olarak tutun. Dünyanın neresine gidersen git dolar ve altın geçiyor. Bugün 100$ aldığın 10 sene sonra 110$ belki olurken 100TL aldığın 10 sene sonra 1000TL oluyor bunu aklınıza kazıyın bence.

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
gelecegimiz her geçen gün kötüye gidiyor. amac fakirin ensesine vur cebindeki parayi al. nasılsa kimse sesini çıkaramaz.

Maalesef katılıyorum. İnsanlar üst segment alamadığı için zaten orta ve alt seviye alıyordu şimdi hemen hepsi üst segment parasına olacak .
dün bir xiaomi bayisine gittim 8a alacaktım 1050 tl olan telefon n11 bugun 1350 tl olmuş bayiye sorduğumda oda aynı fiyatı verdi neden boyle dedim devletin verdiği kararla uygulanan vergi bu dedi konsollara uygulanandan dedi...

150 ila 200 dolar altı telefonlara %20 , 200 dolar ve üzeri telefonlara %30 vergi uygalandı dedi bayi
Gerçeği yansıtmıyor. Ortada vergi yok şuan ülke sınırları içinde olan bir cihaza hiç yok. Yaptıklarının ne olduğunu hepimiz biliyoruz
640-1500 TL arası %40 ÖTV 1500 TL üzeri%50 ÖTV hala aynı . %18 KDV ve %10 TRT ve %1 kültür vergisi sabit degişen oran yok
Ülkedeki dolar milyerderi sayısı her geçen gün artıyor. Yani zenginleşen kesim çoğalıyor. Haliyle para piyasalarını yönetiyorlar. Tabi olanda garibana oluyor. Benden tavsiye olsun herkese kenarda azicikta olsa paranız varsa bunu $ yada altın olarak tutun. Dünyanın neresine gidersen git dolar ve altın geçiyor. Bugün 100$ aldığın 10 sene sonra 110$ belki olurken 100TL aldığın 10 sene sonra 1000TL oluyor bunu aklınıza kazıyın bence.
"Güvenli liman "

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18

Hocam telefoncu yalan söylemiş. Fırsatçılık yapmak icin verginin arkasina sığınıyorlar. Normalde piyasadki telefonlarin %80i 200 dolar üzerinde zaten. Yani %20si normalde vergiden etkilenmesi gerek. Ama firsatci telefoncular tum telefonlara zam yaptılar.

tapatalk3410

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ibrahim
Cihazım
xiaomi mi 5s
Konular
13
Hocam telefoncu yalan söylemiş. Fırsatçılık yapmak icin verginin arkasina sığınıyorlar. Normalde piyasadki telefonlarin %80i 200 dolar üzerinde zaten. Yani %20si normalde vergiden etkilenmesi gerek. Ama firsatci telefoncular tum telefonlara zam yaptılar.
bu fırsatı bu insanlara devlet verdi. birsey yapıyorlar denetim yok. belirsizlik varken tabi zam yapar herkez. devlet yaptı zaten zammı

Defineadresi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Defineci
Cihazım
Redmi not 5
Meslek
DEFİNECİ_ARKEOLOG
Konular
9
aliexpress de de batım orda da zamlı fiyat :@

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Maalesef iş şuna gidiyor " bu vergilerle telefon alınmaz bu zamanda"
Bir forum sitesinde Meşhur entry , pc için zamanında 1.70 olan dolar kuru için " pc alınmaz" olarak yazılan entrynin yeni versiyonuna gidiyor

Ekli dosyalar

• tmryrcqp.jpg
    tmryrcqp.jpg
    10,7 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:

ikiekmekbimaltepe

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Not 7
Konular
418
Maalesef iş şuna gidiyor " bu vergilerle telefon alınmaz bu zamanda"
Bir forum sitesinde Meşhur entry , pc için zamanında 1.70 olan dolar kuru için " pc alınmaz" olarak yazılan entrynin yeni versiyonuna gidiyor

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ekli dosyalar

• IMG_20200511_013826.jpg
    IMG_20200511_013826.jpg
    71,3 KB · Görüntüleme: 2
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt