Yardım Telefon beklemede pil kullanım oranı çok yüksek

emirhandavran

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emirhan
Cihazım
note 11 pro
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 13.0.3
Telefon Modeli
Redmi note 11 pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar redmi note 11 pro cihazımda telefon beklemede iken bu oranda bir kullanım söz konusu arka planda çalışan bir uygulama yok önbelleği sürekli temizliyorum.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Cihazınız kaç saatlik beklemeden sonra %89'a düştü? BU süreçteki ekran kullanımınız kaç saat?

Oyla:

emirhandavran

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emirhan
Cihazım
note 11 pro
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihazınız kaç saatlik beklemeden sonra %89'a düştü? BU süreçteki ekran kullanımınız kaç saat?
99 Ken uyudum kalktığımda 97 ye inmişti ve eminim ki 89 a düşecek kadar bir kullanımım olmadı. Yani şöyle söyliyim telefonu açıp bir dakika bile olmadan wp tarzı bir yere girip çıkılıyorum son uygulamaları kapatıp telefon ekranını kapatıyorum tekrar açtığımda düşmüş oluyor.

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
99 Ken uyudum kalktığımda 97 ye inmişti ve eminim ki 89 a düşecek kadar bir kullanımım olmadı. Yani şöyle söyliyim telefonu açıp bir dakika bile olmadan wp tarzı bir yere girip çıkılıyorum son uygulamaları kapatıp telefon ekranını kapatıyorum tekrar açtığımda düşmüş oluyor.
Siz kullanmasanız da sonuç olarak cihazınız çalışıyor ve çalıştığı her an güç tüketimi anlamına geliyor. Bu tüketimin miktarı çok olmadığı sürece problem yoktur. "Telefon beklemede" bir uygulama değildir. Cihazınız beklemedeyken hazırda tutulması için kullanılması gereken gücü temsil eder. (Şebeke, wifi, sensörle vs.) Bu nedenle size kaç saat içerisinde %89'a düştü diye sordum. Eğer 5-6 saatte %11'lik bir kayıp varsa fazladır. 15-16 saatte %11 düştüyse normaldir.

Verdiğiniz örnekteki veriler de oldukça yetersiz. Şarjınız %99.1 iken yattıysanız, 14 saat uyuduysanız ve uyandığınızda şarj %97.9 ise çok iyidir. Ama şarj %99.9'ken yatıp 3 saat uyuduysanız ve şarj %.97.1'e düştüyse kötüdür. Siz tam değerleri, uzun kullanım verilerini vermeden yapılacak yorum da hatalı olacak ve sizi yanlış yönlendirecektir.

Oyla:

emirhandavran

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emirhan
Cihazım
note 11 pro
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Siz kullanmasanız da sonuç olarak cihazınız çalışıyor ve çalıştığı her an güç tüketimi anlamına geliyor. Bu tüketimin miktarı çok olmadığı sürece problem yoktur. Telefon beklemede demek bir uygulama değildir. Cihazınız beklemedeyken hazırda tutulması için kullanılması gereken gücü temsil eder. Şebeke, wifi, sensörle vs. Bu nedenle size kaç saat içerisinde %89'a düştü diye sordum. Eğer 5-6 saatte %11'lik bir kayıp varsa fazladır. 15-16 saatte %11 düştüyse normaldir.

Verdiğiniz örnekteki veriler de oldukça yetersiz. Şarjınız %99.1 iken yattıysanız, 14 saat uyuduysanız ve uyandığınızda şarj %97.9 ise çok iyidir. Ama şarj %99.9'ken yatıp 3 saat uyuduysanız ve şarj %.97.1'e düştüyse kötüdür. Siz tam değerleri, uzun kullanım verilerini vermeden yapılacak yorum da hatalı olacak ve sizi yanlış yönlendirecektir.
Tamam haklısınız ama şöyle gece en az 9-10 saatlik bir beklemede 2 düştü buna bir sözüm yok problem günlük kullanımda şu şekilde karşıma çıkıyor örneğin yukarda belirttiğim gibi telefonu yormayacak şekilde bir işlem yapıyorum uzun sürmeyen ve diyelim şarjı%67 işlemi yapıp kapıyorum ekranı tekrar açtığımda genellikle %66 olmuş oluyo. Aslında böyle örnekler vererek anlatmam saçma o yüzden ekran görüntüsü paylaştım yani sizce normal mi bir telefon beklemede kısmının %50-60 gibi değerlerde olması (telefon beklemedenin uygulama olmadığını biliyorum).

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Cihazınız kaç saatlik beklemeden sonra %89'a düştü? Bu süreçteki ekran kullanımınız kaç saat?

Hocam üçüncü defa aynı şeyi yazıyorum... Siz bu sorunlara yaklaşık değerlerle değil, kesin ve net bir cevap vermeden yapılacak yorum yanlış yönlendirir. Paylaşmış olduğunuz ekran görüntüsünün hiç bir anlamı yok. 1 saat kenarda durmuş telefonda ise kötü, 1 hafta beklemiş telefonda iyidir.

Şöyle yapalım. Tam şu anda telefonunuzu elinize alın ve pil durumundan ekran görüntüsü paylaşın. Bu bölümdeki ekran kullanımına ait ekran görüntüsünü de eklemeyi unutmayın.

Oyla:

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
42
Cihaz kac aylık ısınma VS var mı tuslarla recovery wipe data yaptınız mı

M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

pelin00111

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Pelin00011
Cihazım
Note 11 pro
Konular
0
Merhabalar redmi note 11 pro cihazımda telefon beklemede iken bu oranda bir kullanım söz konusu arka planda çalışan bir uygulama yok önbelleği sürekli temizliyorum.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet bende de aynı sorun var gece 100 le yatıyorum sabah uyandığımda 90 a düşmüş oluyor telefonu kapatarak denedim yine aynı telefon beklemede şarj yiyor bu sorun nasıl çözülür acaba siz cozebildiniz mi

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-07-24-06-03-50-642_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2025-07-24-06-03-50-642_com.miui.securitycenter.jpg
    246,7 KB · Görüntüleme: 2
Oyla:
Üst Alt