Yardım Telefon aşırı ısınma ve kasma sorunu

Yokusasagi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhsin
Cihazım
Red mi not 8
Konular
11
Merhaba arkadaşlar telefonum özellikle tiktok üzerinden canlı yayın açınca ve yüksek oyunlar oynayınca aşırı ısınıyor, telefon aşırı kasmaya başlıyor ve flaş ışığı bile açılmıyor bu sebeple. Benzer sorunu yaşayan var mı? Varsa çözümü ne şekilde buldunuz?
İnternetten yaptığım araştırmada termal macunu değişimi yapınca düzelir diyenler olmuş ancak mi11t pro için değil başka cihaz için söylenmiş. Termal macun değişimi yapsam çözüm olur mu?
Bu arada telefonda yaklaşık 9 ay önce direnç değişimi yapıldı.
Sırf bu sebeple telefonu satmayı bile düşündüm. Bilgi sahibi olan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Mi11t Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
Merhaba cihazınızda kullanılan SD 888 işlemci maalesef yüksek sıcaklık ile ünlenmiş bir model.

Bu cihazda özellikle yaz günleri iyi performans almak için arka plan hizmetlerini sık sık kontrol edip olabildiğince çoklu işlemden kaçınmanız gerekiyor.

Bir çok marka SD 888 işlemcili cihazlarda son sürümlerde bir miktar performans kısarak ısınmayı biraz kontrol altına aldı. Yazılım güncel değilse en güncel sürüme geçmeyi deneyin.

Direnç değişimi sırasında cihazın fabrika termal macunu hasar görmüş olabilir. Normalde ısınan model macun kaybı olursa daha da kötü olabilir. Direnç işini kimin yaptığına bağlı böyle bir risk de olabilir. Ancak telefonun tamamı ısınıyorsa macun sorunu olmayabilir. İşlemci ısısını takip edin cihazınızı kullanan kişilerin verileri ile kıyaslayın.

Termal macunun telefondaki amacı sadece ısıyı kasaya yayarak bölgesel ısınma yerine genel ısınıp işlemci yüksek ısıları görmeden hızlı soğumak. Kendisi doğrudan fayda sağlamaz.

Üst Alt