Yardım Telefon aşırı ısınma sorunu.

Yanarsın57

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi9 E. Edition
Konular
22
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MiRoom - (20.7.9.) - miui12
Telefon Modeli
Xiaomi Mi9 Explorer Edition ( 8gb ram, snp855 işlemci )
Bootloader Kilidi
Açık
Merhabalar, telefonda sadece pubg mobile oynuyorum, bunu da grafik ayarları akıcı-aşırı şekilde ayarlıyorum, tabi malum şarj bitince dolmasını beklemeden oyuna devam ettiğimiz için telefon hem şarjda hem oyundayken muhteşem şekilde elim yanıyorcasına ısınıyor, ara ara öyle bir fps drop giriyor ki anlatamam 60 fps den 5 fpslere düşüyor anlık 2-3 saniye kısa sürelerde bu tekrarlıyor, buna ufak fan ile çözüm buldum. tabi batarya sağlığıda bnm çok düşük muhtemelen, ama telefon şarjda değilken oynadığımda bile aşırı ısınıyor yani acaba diğer arkadaşlarda da böyle ısınma oluyor mu acaba. tabi derece olarak ölçebileceğim bir aletim yok sadece elimle bunu hissedebiliyorum. snp dragon855 cihazın bu kadar çok ısınması mantıklı mı, yani işlemci de ekran da zorlanmıyor bile, en yüksek ayarlara alsam yine sabit 60 fps alıyorken akıcı-aşırı grafik ayarlarında neden bu kadar ısınıyor ki
#greenify uygulamasıyla genelde arka plandaki uygulamaları da kapatıyorum.

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Cihaz tam performansta çalıştığı için çok fazla ısınması normal, şarj olurken oynamamanızı şiddetle tavsiye ederim, Allah korusun cihaz patlarsa elinizden de olursunuz.

Oyla:

Yanarsın57

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi9 E. Edition
Konular
22
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihaz tam performansta çalıştığı için çok fazla ısınması normal, şarj olurken oynamamanızı şiddetle tavsiye ederim, Allah korusun cihaz patlarsa elinizden de olursunuz.
hocam cihaz tam performans çalışmıyor bile hdr falan aldığımda bile işlemci, grafik kartı çok düşüklerde, ama nedendir bilemiyorum akıcı- aşırı grafik ayarlarında çok fazla zorlanmamasına rağmen çok ısınmaması lazım, arka planda pubg hariç çalışan hiç birşey yok ama telefon ısınıryor deli gibi, evet şarjda iken oyun konusunda sonuna kadar haklısın oynamamak gerekiyor.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Kullanıcı adı ve konu başlığı uyumu :D

Mi9 batarya konusunda oldukça sorunlu bir cihaz ve şarjdayken Pubg gibi ağır oyunları oynamayı alışkanlık haline getirmişsiniz gibi görünüyor... Ya hem bataryanızı hem de alışkanlıklarınızı değiştirmeniz ya da cihazınızı değiştirmeniz gerekli gibi görünüyor maalesef.

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
hocam cihaz tam performans çalışmıyor bile hdr falan aldığımda bile işlemci, grafik kartı çok düşüklerde, ama nedendir bilemiyorum akıcı- aşırı grafik ayarlarında çok fazla zorlanmamasına rağmen çok ısınmaması lazım, arka planda pubg hariç çalışan hiç birşey yok ama telefon ısınıryor deli gibi, evet şarjda iken oyun konusunda sonuna kadar haklısın oynamamak gerekiyor.
Hocam sizin gördüğünüz sadece pubg birde göremediğiniz arkada sürekli çalışan sistem uygulamaları var.

Oyla:

Yanarsın57

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi9 E. Edition
Konular
22
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kullanıcı adı ve konu başlığı uyumu :D

Mi9 batarya konusunda oldukça sorunlu bir cihaz ve şarjdayken Pubg gibi ağır oyunları oynamayı alışkanlık haline getirmişsiniz gibi görünüyor... Ya hem bataryanızı hem de alışkanlıklarınızı değiştirmeniz ya da cihazınızı değiştirmeniz gerekli gibi görünüyor maalesef.
aynen oyundaki kullanıcı adım da yanarsın acaba isimden kaynaklımı , birazdan grafikler akıcı-aşırıdayken şarjda değilken batarya sıcaklık değerine bakacağım, ya telefondan genelde şikayetim yokta işte bu şarjda oyun oynama huyumdan dediğin gibi kurtulmam lazım hocam peki bu telefona ait batarya bulabilirmiyim deji markasına baktım bulamadım, başka kaliteli var mı acaba orginalini muhtemelen bulamam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sizin gördüğünüz sadece pubg birde göremediğiniz arkada sürekli çalışan sistem uygulamaları var.
haklısın hocam ben greenify ile sadece görünen uygulamaları uyutuyorum, çalışan sistem uygulamalarını göremiyorum tabiki

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
aynen oyundaki kullanıcı adım da yanarsın acaba isimden kaynaklımı , birazdan grafikler akıcı-aşırıdayken şarjda değilken batarya sıcaklık değerine bakacağım, ya telefondan genelde şikayetim yokta işte bu şarjda oyun oynama huyumdan dediğin gibi kurtulmam lazım hocam peki bu telefona ait batarya bulabilirmiyim deji markasına baktım bulamadım, başka kaliteli var mı acaba orginalini muhtemelen bulamam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

haklısın hocam ben greenify ile sadece görünen uygulamaları uyutuyorum, çalışan sistem uygulamalarını göremiyorum tabiki
Açıkçası ben kaliteli batarya bulamadım hocam. ByKaraca hocam orijinal bataryayla değiştirdi fakat o da pek memnun değil. Eğer size iyi ve kaliteli bir batarya denk gelirse, beni de bilgilendirin lütfen :)

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt