Yardım Telefon aşırı ısınıyor

garajack

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
redmi note 9s
Konular
7
Redmi note 9s Eu rom (12.5.6) yüklü, telefon şarj olurken ( turbo şarjda) aşırı ısınıyor (42 derece) şarj aleti kablo orijinal, bu ısınma romdan kaynaklı olabilir mi?

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Redmi note 9s Eu rom (12.5.6) yüklü, telefon şarj olurken ( turbo şarjda) aşırı ısınıyor (42 derece) şarj aleti kablo orijinal, bu ısınma romdan kaynaklı olabilir mi?
EU Rom'a geçtikten sonra mı bunu yaşamaya başladınız? Turbo şarjda biraz ısınması normal. 42 derece öyle ahım şahım yüksek bir ısı da değil ayrıca. Elinizi yakacak derecede de değilse sorun olmaz. %80 civarında bir dolum sağlandığında da o ısı yavaş yavaş düşer. Hatta dediğim değerlerde, ısının düşüp düşmediğini de sorayım size. Düşüyor mu ısı?

garajack

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
redmi note 9s
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
El yakan bir sıcaklık değil, hiç bir uygulama çalışmıyorken şarjda ısınması hoş değil, ısının düşmesine pek dikkat etmedim ama düşüyor sanırım çünkü %95 vs iken sıcak değildi telefon, 12.0.5 sürümünde böyle bir ısınma olmuyodu.

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
El yakan bir sıcaklık değil, hiç bir uygulama çalışmıyorken şarjda ısınması hoş değil, ısının düşmesine pek dikkat etmedim ama düşüyor sanırım çünkü %95 vs iken sıcak değildi telefon, 12.0.5 sürümünde böyle bir ısınma olmuyodu.
El yakan bir sıcaklık değilse endişelenmeyin. Benim cihazım da şarjda ısınıyor. Hatta MIUI 12 kullandığım dönemlerde ce yaz aylarında yazın ekstra ısınıyordu ama telefonun genel performansını etkilemiyor. Etkilediği bir şey varsa o da pil ömrü. Cihazları, hızlı şarj muhabbetini pazarlama stratejisi olarak şu kadar dakikada %100 oluyor diyerek son kullanıcıya satıyorlar ama bu hızlı şarj denen şey, pil ömrünü de ne yazık ki etkiliyor. Bu ısınmalar, ekstra voltaj, cihaz her ne kadar bu yükü kaldırsa da, pil için uzun vadede pilin performansı bakımından pek de iyi olmuyor.

Toparlamam gerekirse, anormal bir sıcaklık olmadığı sürece kafanıza takmayın. %80 civarı ve sonrasında da soğuma oluyorsa, her şey normal demektir.

Üst Alt