Yardım Telefon arka kapak yapıştırma ve termal macun değişimi

Umut Gurec

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Poco x3 nfc
Konular
15
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Hindistan 12.5.8
Telefon Modeli
poco x3 nfc
Bootloader Kilidi
Açık
Link yasakmı fikrim yok ama ve b7000 kullanacagım telefon sensörleri tamamen arıza yaptığı için yenisini sipariş ettim ve telefon arka kapagıını tekrar kapatmak yapıştırmak istemedim sadece 4 kenara b7000 sürdüm ve kılıf ile kullanıyorum. Sorum şu bu bant ve b7000 ile telefon arka kısmı tamamen yapışır mı eskisi gibi olmasa da sağlam olur mu ve ayrıca anakartın üstündeki bir blokta termal macun vardı kurumuştu onu da mx-4 ile değiştirsem bir sıkıntı olurmu acaba.

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
95
Link yasakmı fikrim yok ama ve b7000 kullanacagım telefon sensörleri tamamen arıza yaptığı için yenisini sipariş ettim ve telefon arka kapagıını tekrar kapatmak yapıştırmak istemedim sadece 4 kenara b7000 sürdüm ve kılıf ile kullanıyorum. Sorum şu bu bant ve b7000 ile telefon arka kısmı tamamen yapışır mı eskisi gibi olmasa da sağlam olur mu ve ayrıca anakartın üstündeki bir blokta termal macun vardı kurumuştu onu da mx-4 ile değiştirsem bir sıkıntı olurmu acaba.
Kapak için sadece çift taraflı bant yeterli tabi sitege bağlı gene yapıştırıcı sürebilirsiniz ama şu termal macun işini iyicene araştırın anakarta zarar verebilir

Oyla:

Umut Gurec

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Poco x3 nfc
Konular
15
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kapak için sadece çift taraflı bant yeterli tabi sitege bağlı gene yapıştırıcı sürebilirsiniz ama şu termal macun işini iyicene araştırın anakarta zarar verebilir
termal macunun ne gibi bir zararı olabilir hocam olan macunu değiştireceğim sadece

Oyla:

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
95
termal macunun ne gibi bir zararı olabilir hocam olan macunu değiştireceğim sadece
İste bilmeden yapmak sorun ne olacağını bilemezsin belki geri tepecek ve işlemci isindan yanacak çünkü hiç termal macununu değiştireni görmedim zaten genelde senin dediğin forma oluyor okadar telefon söktüm hiçbirinin termal macununu vb değiştirmedim gerek duymadım ama sen ordaki termal macunu kaldırıp PC için olan bı termal macun sıkarsan sorun çıkma ihtimali var bunu yapan varmı öncelikle buna bakın veya telefonlar için termal macun mevcutmu direk düz mantık yapmayin basınız yanabilir yani
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sunuda ekleyeyim inceleyin
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Termal ped vb kullanmanız gerekiyor ama ben genede önermiyorum zaten 1 senelik telefon birşey olmaz internette gördüm bı kişi telefona thermal macun ekledikten sonra telefonda aşırı ısınma ve ardından ekran paneli bozulmuş yanmış her neyse bunuda belirteyim

Son düzenleme:
Oyla:

KGBeast

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
akın
Cihazım
mi9t
Konular
18
termal macun konusunda bi değişiklik olmaz. uygulayanlar var sadece boştayken ısınan bi cihazınız varsa macun işe yarıyor uygulama açıp kullandığınızda atıyorum cihazınız 60 derecedir macun uygulayıp aynı uygulamayı açınca yine 60 dereceyi görür yani gerek yok gibi pek yine de siz bilirsiniz. lg v10 cihazıma yapmayı düşünüp vazgeçmiştim. uygulayacak olursanız da taşırma yapmayın ne olur ne olmaz kulak çöpünün ucu kadar uygulayın ayrı olarak ped uygulaması da yapabilirsiniz gayet temiz ve zararsız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

termal macun konusunda bi değişiklik olmaz. uygulayanlar var sadece boştayken ısınan bi cihazınız varsa macun işe yarıyor uygulama açıp kullandığınızda atıyorum cihazınız 60 derecedir macun uygulayıp aynı uygulamayı açınca yine 60 dereceyi görür yani gerek yok gibi pek yine de siz bilirsiniz. lg v10 cihazıma yapmayı düşünüp vazgeçmiştim. uygulayacak olursanız da taşırma yapmayın ne olur ne olmaz kulak çöpünün ucu kadar uygulayın ayrı olarak ped uygulaması da yapabilirsiniz gayet temiz ve zararsız
bu arada termal ped önerim sadece zarasız oldugu içindi onun da etkisi yok. o da sadece boştayken ki sıcaklığı fark ettiriyor. macun 8-9 derece ortalama ped ise 7 derece civarlarında sıcaklık farkı yapıyor

Son düzenleme:
Oyla:

Umut Gurec

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Poco x3 nfc
Konular
15
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Valla hocam telefonu düşürdüm ekran mürekkebi akmaya başladı easycepe sattım bende farklı bir telefon aldım ayrıca termal macun meseleside kesinlikle onermiyorum pc de 8-9 derece düşüren bir macun kalitelide bir macun telefonda aksine oldu telefon macun değiştirmeden önce daha soğuktu macundan sonra daha da ısınmaya başladı boştayken bile

Oyla:
Üst Alt