Yardım Tayvan Rom Yükleyip Bootloader Kapatırsam Cihaz Brick Olur Mu?

LENO7

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Aziz
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
4
Xiaomi 13 2211133G Global cihazım var. Aldığımda bootloader kapalıydı ve global rom yüklüydü.

Bootloader açıp tayvan rom yükledim fakat Google Play "Cihaz sertifikalı değil" dedi. Ödemelerde ve banka uygulamalarında sorun yaşıyorum. Bunun TWRP veya bootloader ile alakalı olduğunu düşünüyorum, sizce de öyle değil mi? Root ile halledilebilir fakat rootsuz kullanmak istiyorum.

Mi flash ile Tayvan V14.0.6.0.TMCTWXM rom yükleyip bootloader kapatma seçeneğini seçersem cihaz brick olur mu?

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Global cihazlar her romda bootloader kapatılabiliyordu. En son böyleydi. Tabi Sorumluluk sizin deneyebilirsiniz. Eğer sorun olursa bootloader kilidi açtığınız mi hesabı cihazda oturum açık şekilde ise beklemeden hemen açabilirsiniz diye tahmin ediyorum..

LENO7

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Aziz
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Global cihazlar her romda bootloader kapatılabiliyordu. En son böyleydi. Tabi Sorumluluk sizin deneyebilirsiniz. Eğer sorun olursa bootloader kilidi açtığınız mi hesabı cihazda oturum açık şekilde ise beklemeden hemen açabilirsiniz diye tahmin ediyorum..
Mi flash ile Tayvan fastboot romu yükledim. Şu an sürekli fastboot ekranı çıkıyor. Global fastboot romu indirip flash_all_lock.bat dosyasını açıyorum, Sending sparse 'super' 7/10 kısmında komut ekranı kapanıyor. Ne yapmalıyım? Mi flash ile denedim farklı farklı hatalar veriyor.

LENO7

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Aziz
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
4
Mi flash ile Tayvan fastboot romu yükledim. Şu an sürekli fastboot ekranı çıkıyor. Global fastboot romu indirip flash_all_lock.bat dosyasını açıyorum, Sending sparse 'super' 7/10 kısmında komut ekranı kapanıyor. Ne yapmalıyım? Mi flash ile denedim farklı farklı hatalar veriyor.
Sorunu flash_all.bat dosyasındaki aşağıdaki satırları silerek çözdüm. Sonrasında flash_all.bat dosyasını açtım rom yüklendi bu sefer de sistem açılmıyordu fakat en azından twrp yükleyebildim. Öncesinde twrp bile yüklenmiyordu.

fastboot %* getvar crc 2>&1 | findstr /r /c:"^crc: 1"
if %errorlevel% equ 0 (
fastboot %* flash crclist %~dp0images\crclist.txt || Echo "Flash crclist error" && exit /B 1
fastboot %* flash sparsecrclist %~dp0images\sparsecrclist.txt || Echo "Flash sparsecrclist error" && exit /B 1
)

OZOGUL

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Şerif Mehmet
Cihazım
Mi6- EuRom 10.2
Konular
0
Ben cihaza taiwan rom yükledim böyle bir sorunla karşılaşmadım. Kendi sorununu kendin çözmüşsün. Burada mesajım bulunsun. İlerde ne olacağı belli olmaz. Rahat duramıyoruz romlar arasında

2211133G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

LENO7

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Aziz
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
4
Ben cihaza taiwan rom yükledim böyle bir sorunla karşılaşmadım. Kendi sorununu kendin çözmüşsün. Burada mesajım bulunsun. İlerde ne olacağı belli olmaz. Rahat duramıyoruz romlar arasında

2211133G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Twrp ile tayvan yüklemiştim bir sorun yoktu. Fastboot rom çok sorunlu.

Dazzle52

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bedirhan
Cihazım
Mi 9 Lite
Konular
1
Xiaomi 13 2211133G Global cihazım var. Aldığımda bootloader kapalıydı ve global rom yüklüydü.

Bootloader açıp tayvan rom yükledim fakat Google Play "Cihaz sertifikalı değil" dedi. Ödemelerde ve banka uygulamalarında sorun yaşıyorum. Bunun TWRP veya bootloader ile alakalı olduğunu düşünüyorum, sizce de öyle değil mi? Root ile halledilebilir fakat rootsuz kullanmak istiyorum.

Mi flash ile Tayvan V14.0.6.0.TMCTWXM rom yükleyip bootloader kapatma seçeneğini seçersem cihaz brick olur mu?
bootloader kapatabildiniz mi?

dj_yuxexes

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 5s Plus
Meslek
Polis Memuru
Konular
2
Tayvan yükleyip bootlooder kapatan var mı benim de cumartesi bl kilidi için süre doluyor Tayvan yükleyip ben de bl kapatmak istiyorum ama bakalım nasıl olacak.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Cihazınız için varsa -yüksek ihtimalle vardır- KernelSU destekli bir kernel kurun. Hem çok iyi gizlenmiş bir root yetkiniz olur hem de BL kilidi gizlenir, sertifika derdiniz olmaz.

Üst Alt