Soru Sürüm Düşürme

Oguzhn74

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Note 6 pro
Konular
27
Birkaç gündür cihazın sürümünü düşürmek için yollar arıyordum, az önce bir sitede MIUI yazısına 5-6 kere üst üste basınca ek seçenek geldiğini ve oradan "eski" istediğimiz sürüme geçebileceğimizi öğrendim. "ekran görüntüsü eklediğim kısımda mevcut" cihazım mi 11t yurt dışı, IMEI vs atılmadı, kendi orijinal IMEI'si mevcut ve Bootloader kilidi kapalı. Ben örnek veriyorum cihaza ait 13 veya 12 ya da herhangi bir sürümü. ZIP olarak indirip kurabilir miyim? Herhangi bir sorun yaşar mıyım?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Abi Allah aşkına neden kimse görmüyor yazdıklarımı? Ban yedik te haberimiz mi yok?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-05-28-12-34-17-950_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2023-05-28-12-34-17-950_com.android.updater.jpg
    142,4 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:

iŁКΞЯ

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
- łŁКΞЯ -
Cihazım
Mi9T
Konular
122
Öncelikle bi sakin ol 10 dk içinde sorunun çözülmesini bekleyemezsin, zaten bu konuda bilgisi olan cevap verecektir. Sürüm düşürmek için Miflash uygulaması ile sıfırdan yazılım yükleyerek düşürme yapabilirsin ancak cihazın bunun için izin veriyorsa tabi. Güncelleme paketi seçin kısmından ancak telefonunuza son gelen güncellemeyi manuel olarak yüklemeniz için gereken kısım. Tam olarak bu işe hakim değilim bekleyin elbette yardımcı olacaklardır hocam iyi forumlar.

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Premium Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
523
Birkaç gündür cihazın sürümünü düşürmek için yollar arıyordum, az önce bir sitede MIUI yazısına 5-6 kere üst üste basınca ek seçenek geldiğini ve oradan "eski" istediğimiz sürüme geçebileceğimizi öğrendim. "ekran görüntüsü eklediğim kısımda mevcut" cihazım mi 11t yurt dışı, IMEI vs atılmadı, kendi orijinal IMEI'si mevcut ve Bootloader kilidi kapalı. Ben örnek veriyorum cihaza ait 13 veya 12 ya da herhangi bir sürümü. ZIP olarak indirip kurabilir miyim? Herhangi bir sorun yaşar mıyım?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Abi Allah aşkına neden kimse görmüyor yazdıklarımı? Ban yedik te haberimiz mi yok?
O dediğiniz menüden sürüm düşürme kapatıldı, her cihazda işe yaramaz. Sürüm düşürme ve yükseltme işlemlerini sadece boot kilidi açarak fastboot üzerinden yada twrp üzerinden yapabilirsiniz.

Oguzhn74

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Note 6 pro
Konular
27
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O dediğiniz menüden sürüm düşürme kapatıldı, her cihazda işe yaramaz. Sürüm düşürme ve yükseltme işlemlerini sadece boot kilidi açarak fastboot üzerinden yada twrp üzerinden yapabilirsiniz.
Önceden "şirketler cihazları yavaşlatmak için güncelleme yayınlıyor" lafı şehir efsanesi gibi geliyordu hiç anlamlı gelmiyordu ama artık gerçekten kesinlikle ikna oldum. Bir şirketin bu özelliği kapatmasının akıl alacak tek bir tane mantıklı açıklaması yok ve olamaz. Apple dahil bütün android ekosistemine ait markalar aynısını yapıyor. Yav kardeşim benim sürüm düşürmemin sana ne gibi bir sorunu olabilir ki kapatırsın vallahi aklım hayalim almıyor.

AKINLASINN

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AKIN
Cihazım
Mi 8 Se
Konular
7
Bootloader kilidi açılınca sürüm düşürmek kolay. Tabi telefon üstünden değil, pc ye de ihtiyaç var. O nedenle önce kilidin nasıl açılacağını araştır. Gerisi basit.

Oguzhn74

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Note 6 pro
Konular
27
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bootloader kilidi açılınca sürüm düşürmek kolay. Tabi telefon üstünden değil, pc ye de ihtiyaç var. O nedenle önce kilidin nasıl açılacağını araştır. Gerisi basit.
Note 8 pro'da 2 saniyede program ile açabiliyorduk bootloaderi. Bu cihazda da işe yarıyor mu o yöntem?

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Önceden "şirketler cihazları yavaşlatmak için güncelleme yayınlıyor" lafı şehir efsanesi gibi geliyordu hiç anlamlı gelmiyordu ama artık gerçekten kesinlikle ikna oldum. Bir şirketin bu özelliği kapatmasının akıl alacak tek bir tane mantıklı açıklaması yok ve olamaz. Apple dahil bütün android ekosistemine ait markalar aynısını yapıyor. Yav kardeşim benim sürüm düşürmemin sana ne gibi bir sorunu olabilir ki kapatırsın vallahi aklım hayalim almıyor.
Marka imajına zarar verir, markaya olan güven azalır, her güncellemede güvenlik yamaları gelir ve bu yamalar yapılmazsa telefon güvenlik açıkları verebilir. Yani sonuç olarak evet, şirketler sürüm düşürmeyi pek fazla desteklemez.

Üst Alt