Sohbet Sürekli Rom Değiştirmenin Yeni Cihaza Zararı Olur mu?

metin55k

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
metin
Cihazım
mi 8
Konular
42
Evet ustalar arkadaşlar internette bu konuda baya bir bilgi kirliliği var bilen arkadaşlar aydınlatabilir mi?

BimmerLover

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
61
Eğer cihazın depolama birimi eMMC ise yavaş yavaş biter ve cihazın okuma yazma hızını olumsuz etkiler.

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
öncelikle en önemli zararı pil alır , pil tutarsız çalışmaya başlar sizde romdan sanırsınız ama bir romu en kötü 1 ay kullanıp sonuca bakmak gerekli ,

Wisenky

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
aldous
Cihazım
mi
Konular
23
Eğer cihazın depolama birimi eMMC ise yavaş yavaş biter ve cihazın okuma yazma hızını olumsuz etkiler.
Ufs 2.0 ise zırt pırt rom değiştirirsek sıkıntı olmaz mı ? Ben sürekli değiştirenlerdenim

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
Ufs 2.0 ise zırt pırt rom değiştirirsek sıkıntı olmaz mı ? Ben sürekli değiştirenlerdenim

Surekli format her turlu depoloma cihazina zarar verir. Ister Emmc olsun, ister SSD,HDD,ister ufs 3.0. Tabii zararin detayi suresi ne kadar formata dayanikli oldugu her cihaza gore deyisir. Ama uzun kullanimda olan bir sey bu. Mesela 1.5 yil 2 yil surekli format atilan bir depoloma birimiyse artik sectorlarda sorun olusmaya baslayir. Kendi kapasitesinin altina duser, okuma yazma hizlari deyisir.

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Rahatınıza bakın , çok ısınmadan yapacağınız hiçbir işlem zarar vermez desek yeridir. Zira siz piyasadaki tüm romları denemeden elinizdeki telefonun plastiği eskimiş olacak. Ama ısı olayına dikkat edin. Rom atınca dinlensin. Uygulama ayarlarını sonra yapın. Özellikle batarya soğuk kalsın.

Üst Alt