Soru Stok Android Deneyimi Arıyorum

SertaGE

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Sistem Mühendisi
Konular
20
Şu an cihazımda EU Stabil rom kullanıyorum ve stabilite, performans, şarj süresi gibi konularda oldukça memnunum.

Aslında başlıkta belirttiğim gibi stok android deneyimi yaşamak istiyorum. Aslına bakarsanız bunun asıl nedeni ana ekranda hiç bir tuşa veya ikona tıklamadan "okey google" komutuyla direk Google Asistan'a ulaşmak. Google Asistan'ı %100 şekilde kullanabilmek.

Evet şu an da Google Asistan kullanılabiliyor ancak ana ekranda ya asistan simgesine tıklamam, ya da power tuşuna basılı tutmam gerekiyor. Eğer EU Stabil romdan çıkmadan istediğimi yerine getirebilmek mümkünse de fikirlerinizi bekliyorum.

Eğer stok android romlardan öneriniz olacak ise tam adını ve sürümünü de belirtmenizi rica ederim.

Not: BL Kilidi açık / TWRP yüklü

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Şu an cihazımda EU Stabil rom kullanıyorum ve stabilite, performans, şarj süresi gibi konularda oldukça memnunum.

Aslında başlıkta belirttiğim gibi stok android deneyimi yaşamak istiyorum. Aslına bakarsanız bunun asıl nedeni ana ekranda hiç bir tuşa veya ikona tıklamadan "okey google" komutuyla direk Google Asistan'a ulaşmak. Google Asistan'ı %100 şekilde kullanabilmek.

Evet şu an da Google Asistan kullanılabiliyor ancak ana ekranda ya asistan simgesine tıklamam, ya da power tuşuna basılı tutmam gerekiyor. Eğer EU Stabil romdan çıkmadan istediğimi yerine getirebilmek mümkünse de fikirlerinizi bekliyorum.

Eğer stok android romlardan öneriniz olacak ise tam adını ve sürümünü de belirtmenizi rica ederim.

Ya Pixel Experience yada Lineage OS deneyin, linklere cihazınızın adı altında bakabilirsiniz

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Oyla:

CraweL

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
461
Telegram grubunda Bootloggers romu çok övüyorlar saf Android . Henüz deneme fırsatı bulamadım

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129

Eğer ingilizceniz varsa telefonun dilini ingilizce yapıp voice match etkinleştirip Google asistanı hı Google komutu ile açabilirsiniz

Oyla:

SertaGE

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Sistem Mühendisi
Konular
20
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Herkese yanıtlar için teşekkür ederim.

2 farklı deneyimim oldu. Birincisi Pixel Experience romu yükledim. Rom gayet akıcı ve güzel ancak birincisi GCam ile uğraşmak istemiyorum (kurdum ve kullandım ancak hiç stabil değil, sürekli çöküyor) ikincisi de yüz tanıma özelliğini kullanıyorum. Ek olarak da tam ekran modu da haliyle yok.

EU rom'u ingilizce yapıp denediğimde asistanı efektif şekilde kullanabiliyorum. Sanırım bu en mantıklı yol oldu benim için.

Oyla:

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Herkese yanıtlar için teşekkür ederim.

2 farklı deneyimim oldu. Birincisi Pixel Experience romu yükledim. Rom gayet akıcı ve güzel ancak birincisi GCam ile uğraşmak istemiyorum (kurdum ve kullandım ancak hiç stabil değil, sürekli çöküyor) ikincisi de yüz tanıma özelliğini kullanıyorum. Ek olarak da tam ekran modu da haliyle yok.

EU rom'u ingilizce yapıp denediğimde asistanı efektif şekilde kullanabiliyorum. Sanırım bu en mantıklı yol oldu benim için.
Umarım yakında Türkçe olarak da bu komutu kullanabiliriz

Oyla:

SertaGE

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Sistem Mühendisi
Konular
20
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Umarım yakında Türkçe olarak da bu komutu kullanabiliriz

Aslında bu mantık bana inanılmaz saçma geldi. Hi Google komutu ile asistanı etkin hale getirdikten sonra yine Türkçe komutları verebiliyorken, yalnızca aktif etmek konusunda Türkçe dilde problem yaşanması çok anlamsız.

Aslında cihazı da ingilizce kullanmak hoşuma da gitmedi değil :) Yeni bir cihaz kullanıyormuş gibi hissettirdi :)

Oyla:

Lexaionist

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunuscan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Grafiker
Konular
99
Aslında bu mantık bana inanılmaz saçma geldi. Hi Google komutu ile asistanı etkin hale getirdikten sonra yine Türkçe komutları verebiliyorken, yalnızca aktif etmek konusunda Türkçe dilde problem yaşanması çok anlamsız.

Aslında cihazı da ingilizce kullanmak hoşuma da gitmedi değil :) Yeni bir cihaz kullanıyormuş gibi hissettirdi :)
Onun çözümünü buldum gibi ben lawnchair launcher indirdim seslendiğim zaman açılıyor artık

Oyla:
Üst Alt