Soru Sony Xperia XA Ultra vs Xiaomi mi 5

MuvahhidGenc

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Sony Xperia
Konular
21
ben yeni telefon alacağımda bu iki telefonun fiyatı hemen hemen aynı performans açısından XA Ultra daha üstün gibi anTutu dan Mi 5 123.870 puan alırken XA Ultra 145.829 puan almış ve XA Ultra 2ghz 8 çekirdekli bir işlemciye sahip Xiaomi mi5 ise 4 çekirdekli 2.15ghz lik bir işlemciye sahip ve son olarak Xiaomi toplama parçalarla telefon ortaya çıkardığından parçalar arası stabillik tam sağlanmayabilir. Yani 2.15ghz lik işlemci 1.8ghzlik gibi performans verebilir. Biliyorsunuz iphone özellikleri düşük olsa dahi çok iyi performans veriyor nedeni parçaları arasındaki ilişkinin mükemmel şekilde sağlanması. Ben hangi telefonu almalıyım sizce ve neden?

kozmoz

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
15
Xiaomi Redmi Pro almanı tavsiye ederim. Orta segment için alınabilecek en iyi telefon bana göre. Bazı sorunları elbette var ama bunların hepsi yazılımsal donanımsal olarak mükemmel bir telefon. Yazılımsal sorunlar olduğu için elbette çözümü oluyor ve kullanmaya devam ediyorsun mükemmel performansa sahip ben snapdragon takıntılı birisi değilim helio x25 i gayet başarılı buluyorum performansında hiç bir kusur yok donanım açısından dediğim gibi kusursuz seni asla yolda bırakmayacak ve pişman etmeyecek bir telefon. Ben telefonu daha 2-3 gündür kullanıyorum bazı yazılımsal sıkıntıları var global rom olmadığı için ama global rom elbet çıkacak ve çıkmasa dahi kendin rom atarak çözüm bulabiliyorsun ben henüz rom atmadım. Sony Xperia XA Ultra'ya gelince telefon almayı düşündüğüm sırada bu telefonuda almayı düşündüm ama beni vazgeçiren şey şu oldu; en önemlisi bu telefonda sinyalizasyon sorunu var alanların üçte ikisi bu sorunu yaşıyor diğer bir sorun 6 inçlik bir telefona 2700 mAh batarya koymuş olmaları ve bu telefon seni kesinlikle yolda bırakır bu batarya ile. Böyle bir telefona 16 GB batarya koymaları gerçekten çok saçma diğer saçma olan bir şey ise phablet bir telefona 4 parmak dokunmatik koymuş olmaları bazı insanlar için pek sorun teşkil etmez ama ben saçma buldum. Zaten beni bu telefona yönelten şey tasarımı ve kamerasıydı. Ama ben tavsiye etmem bu telefonu hem donanım açısından hemde sıkıntıları açısından.

Oyla:

MuvahhidGenc

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Sony Xperia
Konular
21
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
redmi pro mi 5 64gb'e göre daha mı iyi hocam. 1100 tl redmi pro mi5 ise 1250tl

Oyla:

MuvahhidGenc

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Sony Xperia
Konular
21
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
antutudan redmi pro 83.000 küsür puan alıyor çok az değil mi mi5 140.000 leri görüyormuş

Oyla:

kozmoz

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
15
antutudan redmi pro 83.000 küsür puan alıyor çok az değil mi mi5 140.000 leri görüyormuş

Forumda mi5 ve Redmi Pro kıyaslamaları mevcut mi5 gayet başarılı bir cihaz ama bazı sorunları var. Mi5 yazılım desteği alıyor ama donanımsal bazı sıkıntıları var diye ve tasarımı ekran büyüklüğü hoşuma gitmedi diye almadım. Yinede kişiden kişiye değişir ben Redmi Pro'yu tercih ettim o kadar uzun araştırma sonrasında. Ama emin ol mi5 ve Redmi Pro Xperia XA Ultra'dan kat be kat daha iyi bir telefon. Xperia XA Ultra bana göre hayal kırıklığı bir telefon ve adamda pişmanlık yapar. Benim sana tavsiyem Xiaomi telefonları mi5 yahut farklı modeller ben Xiaomi marka telefon modelleri içinden Redmi Pro seçtim ah bide yazılım desteği alsa bir an evvel tadından yenmez. Fiyat farkına gelince mi5 snapdragon kullandığı için bide amiral gemisi telefonu olduğu için bu fiyat farkı bu yüzden diye düşünüyorum. Ama gerek tasarım gerek kasa sağlamlığı açısından Redmi Pro tercih ettim şu an tek sıkıntısı var oda yazılım desteği. Mi5 alırsan mutlaka bir kılıf al çünkü seramik kasa var çabuk kırılır darbe alır her ne kadar arkası Gorilla glass olsa dahi

Oyla:

coravan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
fatih
Cihazım
Mi5s 4 / 128
Meslek
sağlık
Konular
24
Mi 5 inceledim bende hassasiyet bakımından kırılgan genel yaklaşım XA ultra için ise kendi Sony bayisi önermedi bana batarya problemi varmış

Oyla:

AndTurk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Durmuş
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
15
ben yeni telefon alacağımda bu iki telefonun fiyatı hemen hemen aynı performans açısından XA Ultra daha üstün gibi anTutu dan Mi 5 123.870 puan alırken XA Ultra 145.829 puan almış ve XA Ultra 2ghz 8 çekirdekli bir işlemciye sahip Xiaomi mi5 ise 4 çekirdekli 2.15ghz lik bir işlemciye sahip ve son olarak Xiaomi toplama parçalarla telefon ortaya çıkardığından parçalar arası stabillik tam sağlanmayabilir. Yani 2.15ghz lik işlemci 1.8ghzlik gibi performans verebilir. Biliyorsunuz iphone özellikleri düşük olsa dahi çok iyi performans veriyor nedeni parçaları arasındaki ilişkinin mükemmel şekilde sağlanması. Ben hangi telefonu almalıyım sizce ve neden?
toplama parcalar? tüm telefonlar bu mantıkla toplamadir :) Sony işlemcisi ne?

Oyla:
Üst Alt