Yardım Şoklanmış şarj bitmeden ilk şarjı etmek

Alexo

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Efe
Cihazım
Resmi note 8 pr
Konular
2
Merhaba. Önceki gün babama redmi note 8 pro aldım. İçindeki şoklanmış şarj %4 kaldığında telefonu kapatmadan ilk şarjı etmiş. Ben öğrendiğimde %31 şarj olmuştu. Hemen şarjdan telefonu çektim.
Şoklanmış şarj bitmeden şarj ettiği için telefon bataryası verimliliğinde ne gibi bir değişiklik olur? Ne yapmalıyım? %31 şarj bitince mi şarj edeyim? Açıkçası o kadar para ödededim ve böyle olması canımı sıktı neticede senelerce kullanması için aldım.

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Şoklanmış şarj olayı eski telefonlar içindi. Yeni nesil telefonlardaki pil eski telefonlardan farklı. Bundan dolayı pil performansıyla ilgili bir şey fark etmeyecektir rahat olun.

Oyla:

Bastonluİhtiyar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi note 8pro
Meslek
Grafik Tasarım
Konular
11
Şoklanmış şarj olayı eski telefonlar içindi. Yeni nesil telefonlardaki pil eski telefonlardan farklı. Bundan dolayı pil performansıyla ilgili bir şey fark etmeyecektir rahat olun.
aynen öyle çok güzel özetlemişsin :)

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Hocam o olay en az 6-7 yıl önceki cihazlarda geçerli, li-ion ve li-po pil kullanan cihazlarda tam tersi pili 3.0v altına kadar düşürmek daha çok zarar vermektedir, fakat cep telefonlarında bu tür şeylere dikkat etmeniz gerekmiyor. Telefonlardaki devreler zaten pil uygun seviyeye düştüğünde şarjı bittibgösteriyor ve uygun seviyeye geldiğinde şarjı doldu gösteriyor. Yani telefonun şarjı bittiğinde aslında pil gerçekten bitmiş olmuyor, kritik seviyenin oltına düşmeyecek iekilde ayarlandığı için bitmiş görünüyor.

Sonuç olarak umursamazca kullanabilirsiniz şarjı. Batarya üretim hatalı çıkmadığı sürece bir sorun sorun yaşamazsınız.

Oyla:

MarcoPasha

NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Merhaba. Önceki gün babama redmi note 8 pro aldım. İçindeki şoklanmış şarj %4 kaldığında telefonu kapatmadan ilk şarjı etmiş. Ben öğrendiğimde %31 şarj olmuştu. Hemen şarjdan telefonu çektim.
Şoklanmış şarj bitmeden şarj ettiği için telefon bataryası verimliliğinde ne gibi bir değişiklik olur? Ne yapmalıyım? %31 şarj bitince mi şarj edeyim? Açıkçası o kadar para ödededim ve böyle olması canımı sıktı neticede senelerce kullanması için aldım.
Hocam günümüz batarya üretimi bu tür kaygıları büyük ölçüde çözmüştür. Linkteki konuda sağlıklı kullanım ipuçları verilmiş. İsterseniz bir göz atın.

Oyla:

Alexo

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Efe
Cihazım
Resmi note 8 pr
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam günümüz batarya üretimi bu tür kaygıları büyük ölçüde çözmüştür. Linkteki konuda sağlıklı kullanım ipuçları verilmiş. İsterseniz bir göz atın.
Teşekkür ederim verilen tüm cevaplar için. İçim rahatladı.

Oyla:
Üst Alt