Çözüldü SNR ve hız hakkında

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Size birkaç sorum olacak. Türknet kullanmaya başladım 2 gün oldu. İnternet hızım gayet iyi fakat aklıma takılan bir konu var. Snr değerleri düşük olunca sağlıklı bağlantı kurulamaz kopma yaşanır deniyor. Yapa altyapısındayım santrale olan uzaklığım 747 metre olarak görünüyor. Sizce normal mi bu değerler? Şuan kopma falan yaşamıyorum ilerde sıkıntı yaşatır mı?
Yapa profili hızlıya çektiğimde değerler:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Yapa profili Standarta çektiğimde değerler:

Tesisattaki kablolar eski olduğu için yeni çektik kabloyu ve kabloyu gelen adamdan aldım sorun olduğunu düşünmüyorum. Modeme bağlayabilmek için ucunda kısa bir ek var. Bu ek olan kabloyu adamın gösterdiği şekilde bağladık.(Sanırım)

Adam modemi direkt ankastreye(adı buydu galiba) bağlayarak kurup test yaptı 30mbps iyi dedi. Evde de 30 mbps çıkıyor testte. Yani ekte bir sıkıntı yoktur diye düşünüyorum ama yinede atayım buraya. 1 günde yaklaşık 120gb dosya indirdim steamden drivedan snde 4-4.5mb hızla bana mısın demedi bi ara yavaşladı sonra düzeldi evde bağlı 5 cihaz var. Evet fikirlerinizi bekliyorum ne yapmalı ileride sorun yaşar mıyım? Şuan sıkıntı yok diye ellemeyeyim mi? Değerli yanıtlarınız için şimdiden teşekkürlerYes~~:)

mystico

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Fizyoterapist
Konular
15
Aynen dediğin gibi elleme kalsın hocam. Dertsiz başınıza dert almayın. Değerler gayet iyi

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Malesef kopma sorunum başladı. Daha doğrusu ben yeni fark ettim pubg yi yeni indirip test ettiğim için. 40 ms ten bir anda 140-400 falan yapıyor oyunu mahvedip bırakıyor. İnternette gezinirken ya da indirme yaparken sorun olmuyor ama oyundayken sürekli anlık ping yükseliyor ya düzeliyor(duzelsede 2 dk ya aynı şey tekrar oluyor) ya da wifi bağlantım gidiyor modemin yanında olmama rağmen. :( Yoğun saatte değil saat 3 te nasıl bir yoğunluk olabilir ki :(

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Modeminizin markası modeli nedir önceki konuda yazdığım gibi zorlama bi hız verilmiş size stabil bir bağlantı için manuel olarak hız düşümü yapılması gerek. İndirme hızını 24 mbit yükleme hızınıda 5 6 mbit seviyelerine çekilse hat rahatlar.

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Modeminizin markası modeli nedir önceki konuda yazdığım gibi zorlama bi hız verilmiş size stabil bir bağlantı için manuel olarak hız düşümü yapılması gerek. İndirme hızını 24 mbit yükleme hızınıda 5 6 mbit seviyelerine çekilse hat rahatlar.
Modemin markası Tenda V300. Destek ekibine yazdığımda oyun ile ilgili bir probleminiz var diyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Normalde kesilme yok aralıksız indirme yaptığımda veya internette gezinirken, video izlerken vs. Oyundayken bir anda ping yükseliyor ve wifi bağlantım kopuyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bağlantı kopması şu şekilde

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-04-19-21-28-08-176_com.tencent.ig.png
    Screenshot_2020-04-19-21-28-08-176_com.tencent.ig.png
    886,7 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Modemi yeni mi aldınız arayüzden yazılım sürümüne bakın attığım linkteki sürüm ile aynıysa boşverin daha eski bi sürümse attığım linkteki dosyayı indirip modemi güncelleyin yazılım güncellemesi firmware güncellemesi diye geçer modem arayüzünde birde bunu deneyin.
ben türknet netspeed millenicom vodafone gibi yerleri önermiyorum iss olarak türktelekom ve süperonline bunlar dışındakiler küçük işletmeler altyapı kiralayarak türktelekomun izin verdiği kadar hizmet verebiliyolar baş ağrıtırlar yani sözde rekabet ortamı var işte.
son olarak türknet ile görüşün indirme hızımı 24 yükleme hızımıda 5 6 mbit seviyesine çekin yoksa aboneliğimi sonlandırmak durumunda kalıcam diyin.
yapmazlarsa bunu türktelekom veya süperonline geçmenizi tavsiye ederim.

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Modemi yeni mi aldınız arayüzden yazılım sürümüne bakın attığım linkteki sürüm ile aynıysa boşverin daha eski bi sürümse attığım linkteki dosyayı indirip modemi güncelleyin yazılım güncellemesi firmware güncellemesi diye geçer modem arayüzünde birde bunu deneyin.
ben türknet netspeed millenicom vodafone gibi yerleri önermiyorum iss olarak türktelekom ve süperonline bunlar dışındakiler küçük işletmeler altyapı kiralayarak türktelekomun izin verdiği kadar hizmet verebiliyolar baş ağrıtırlar yani sözde rekabet ortamı var işte.
son olarak türknet ile görüşün indirme hızımı 24 yükleme hızımıda 5 6 mbit seviyesine çekin yoksa aboneliğimi sonlandırmak durumunda kalıcam diyin.
yapmazlarsa bunu türktelekom veya süperonline geçmenizi tavsiye ederim.

Baktım aynı sürüm. Hocam hız falan çok iyide ping yapmasa çok daha iyi olacaktı:) Birkaç gün daha böyle test edeceğim tam olarak sorunu bulmak için. Bilgisayarda CS go oynuyordum ping falan yoktu. İlginç bir şekilde sadece pubgde yaşadım. Bugün mesela pubg yi hiç sıkıntı çekmeden oynadım. Dediğim gibi biraz daha test yapayım. Olmazsa dediğinizi uygulayacağım hocam teşekkürler:)

Üst Alt