Yardım Sistem ve Google Uygulamalarını Kaldırma

frfln

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
fr
Cihazım
redmi note
Konular
7
Merhabalar

14T Pro kullanıyorum ve kullanmayacağım Google ve sistem uygulamalarını güvenli bir şekilde, herhangi bir kök değişiklik yapmadan, sistem çalışmasına zarar vermeden nasıl kaldırabilirim?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Forumda pek çok onu yöntem ve uygulama mevcut. Eğer ne yaptığınızı biliyorsanız bence en sağlıklısı ADB ile kaldırmak.

frfln

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
fr
Cihazım
redmi note
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Forumda pek çok onu yöntem ve uygulama mevcut. Eğer ne yaptığınızı biliyorsanız bence en sağlıklısı ADB ile kaldırmak.

Ne yaptığınızı bilmek kısmını biraz açabilir misin? Bu yöntemi kullanırken nelere dikkat etmem gerekiyor, paylaştığınız linkteki yöntem güncel bir yöntem mi, model fark eder mi?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Ne yaptığınızı bilmek kısmını biraz açabilir misin? Bu yöntemi kullanırken nelere dikkat etmem gerekiyor, paylaştığınız linkteki yöntem güncel bir yöntem mi, model fark eder mi?
Tüm android cihazlar için geçerli bir yöntem hocam. Ne olduğunu bilmediğiniz ya da başka uygulamalarla bağlantılı bir uygulamayı silerseniz cihaz hiç açılmayabilir, batarya, ısınma vb. sorunlar oluşabilir. Cihazınızda root yetkisi olmadığını da belirtmişsiniz. Tahmin ediyorum bootloader kilidi de açık değildir. Bu tarz bir sorun yaşamanız halinde çözüm zor ve maliyetli bir hale gelebilir. Bu nedenle hangi uygulamayı kaldırdığınıza mutlaka çok dikkat edin.

frfln

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
fr
Cihazım
redmi note
Konular
7
Tüm android cihazlar için geçerli bir yöntem hocam. Ne olduğunu bilmediğiniz ya da başka uygulamalarla bağlantılı bir uygulamayı silerseniz cihaz hiç açılmayabilir, batarya, ısınma vb. sorunlar oluşabilir. Cihazınızda root yetkisi olmadığını da belirtmişsiniz. Tahmin ediyorum bootloader kilidi de açık değildir. Bu tarz bir sorun yaşamanız halinde çözüm zor ve maliyetli bir hale gelebilir. Bu nedenle hangi uygulamayı kaldırdığınıza mutlaka çok dikkat edin.
Evet bootloader açık değil root yetkilere erişim yok dediğiniz gibi, bu sebeple uygulama kaldırma işleminde güvenli alanda kalabilmek için dikkat etmem gereken kritik uygulamaların bir listesi mevcut mu paylaşırsan çok memnun olurum?

frfln

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
fr
Cihazım
redmi note
Konular
7
Gönderdiğim konuda konu sahibi arkadaş bir liste paylaşmış, onları inceleyebilirsiniz.

ADB uygulaması da bu görevi yapıyor sanırım, sizin paylaştığınız yöntemden farkı avantajı veya dezavantajı var mı bilginiz dahilinde?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

ADB uygulaması da bu görevi yapıyor sanırım, sizin paylaştığınız yöntemden farkı avantajı veya dezavantajı var mı bilginiz dahilinde?

Evet hocam bu uygulama da aynı şeyi yapıyor. Elle girilecek komutları otomatik giriyor ve bunun dışında bir kaç ek özellik daha sunulmuş. Avantaj olarak kullanım kolaylığı ve ek özellikleri söyleyebiliriz.

frfln

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
fr
Cihazım
redmi note
Konular
7
Evet hocam bu uygulama da aynı şeyi yapıyor. Elle girilecek komutları otomatik giriyor ve bunun dışında bir kaç ek özellik daha sunulmuş. Avantaj olarak kullanım kolaylığı ve ek özellikleri söyleyebiliriz.
Peki bu uygulama güvenlik açısından herhangi bir tehdit oluşturur mu?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Emre
Cihazım