Soru Sistem Dosyaları Çok Yer Kaplıyor

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
Arkadaşlar merhaba. Bugün dosyalarımı silerken farkettim sistem inanılmaz yer kaplıyor. Bu herkes de böyle mi acaba? Daha önceki Xiaomi cihazlarımda bu kadar değildi bir sorun mu var acaba? Eu Rom kullanıyorum. Kernel Stormbreaker.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-01-11 at 09.10.42.jpeg
    WhatsApp Image 2021-01-11 at 09.10.42.jpeg
    51,8 KB · Görüntüleme: 117

MertBeet

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
POCO X3 NFC
Konular
27
Herhangi bir sorun yok normal değerler. Ben aosp romdayım ve sistem 19gb yer kaplıyor

asfadam

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
19
Aslında bu android ve Xioami nin eksikliği nasıl desem bir işi 1 yolla yapmak varken 3 yolla yapıyor ve kodlar üst üste binerek ve sistemi de yorark bu saçma durum ortaya çıkıyor,isteseler o işi 15 GB değil 7 GB hatta 3-4 GB lara indirebilirler hatta şunu diyim o sistem içinde çoğu kullanmadiğiniz dosyalar da mevcut ama üzerine yama yapılıp deaktif edilmiş ve orda öylece kalmış şeyler de mevcut.

Bot bende 7.72 GB sistem var.

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam eskiden 8-10 gb civarında oluyordu max. Sistemler geliştikçe o da artıyor maalesef demek ki. Bundan sonraki telefon için en az 128 gb bakıcaz artık.

asfadam

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
19
Hocam eskiden 8-10 gb civarında oluyordu max. Sistemler geliştikçe o da artıyor maalesef demek ki. Bundan sonraki telefon için en az 128 gb bakıcaz artık.
Siz bir telefonu sıfırlayın o kadar olması zor tabi romunuzun detaylarını bilmiyorum belki çok sistem dosyası var ama büyük ihtimalle MIUI güncellemesi hala cihazınızın içinde gidin dosya yöneticisinden silin ya da en son güncelleme paketini yükleye tıklayıp biraz yükledikden sonra iptal edin ki eskisi silinsin(ayarlar-güncellemede bulabilirsiniz)

Yani sistemin o kadar yer kaplaması bana pek mümkün gelmedi.

MertBeet

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
POCO X3 NFC
Konular
27
Siz bir telefonu sıfırlayın o kadar olması zor tabi romunuzun detaylarını bilmiyorum belki çok sistem dosyası var ama büyük ihtimalle MIUI güncellemesi hala cihazınızın içinde gidin dosya yöneticisinden silin ya da en son güncelleme paketini yükleye tıklayıp biraz yükledikden sonra iptal edin ki eskisi silinsin(ayarlar-güncellemede bulabilirsiniz)

Yani sistemin o kadar yer kaplaması bana pek mümkün gelmedi.
aosp rom kullanıyorum android 11 ve sistem 19gb herhangi bir ota dosyası vs yüklü değil. Eu romda iken de sistem 15 küsür GB ,cihazım poco x3 ve bu durum normal cihazı sıfırlamaya vs gerek yok hocam bir şey değişmeyecektir
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
aosp rom kullanıyorum android 11 ve sistem 19gb herhangi bir ota dosyası vs yüklü değil. Eu romda iken de sistem 15 küsür GB ,cihazım poco x3 ve bu durum normal cihazı sıfırlamaya vs gerek yok hocam bir şey değişmeyecektir
Sıfırlamaya gerek yok aynen hocam haklısınız. İşletim sistemleri geliştikçe kapladıkları yerde sürekli artıyor. Mert Hocam ram kullanımı nasıl sizde peki?

MertBeet

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
POCO X3 NFC
Konular
27
Sıfırlamaya gerek yok aynen hocam haklısınız. İşletim sistemleri geliştikçe kapladıkları yerde sürekli artıyor. Mert Hocam ram kullanımı nasıl sizde peki?
Değerler bu şekilde aşağı yukarı, günlük kullanımda ram açısından hiç sıkıntı yaşamıyorum

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
hemen hemen bir çok romda değerler böyle demek ki bende de 3 gb civarında boş kalıyor

MertBeet

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
POCO X3 NFC
Konular
27
hemen hemen bir çok romda değerler böyle demek ki bende de 3 gb civarında boş kalıyor
Diğer romları bilmiyorum ,kullandım ama kontrol etmedim belki daha iyi değerler çıkabilir, ben sıkıntı yaşamıyorum dediğim gibi ram tarafında, yeterli geliyor

Üst Alt