Uygulama Sınırsız Depolama Alanı Veren Bulut Sistemi (Otomatik Yedekleme Özelliği - Görüntülü Anlatım)

BugategAyas

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Makale Yazarı
Konular
67
Başlıkta sizlere anlatmak istediğim uygulama Yandex Disk. Belki aramızdan çoğu kişinin bildiği ve memnuniyetle kullandığı bulut depolama uygulamasıdır. En önemli özelliği ise, sınırsız fotoğraf ve video depolama alanı sunması. Bazı kullanıcılar 10 GB ile sınırlandırıldığını dile getiriyor fakat, 10 GB ile sınırlandırma konusu uygulamanın başka bir boyutu. Yazımda buna da değineceğim.

Ben Yandex Disk'i yaklaşık olarak 9-10 aydır kullanıyorum çok da memnunum. Belirlediğim klasörlere eklenen fotoğrafları, (varsa) ekran görüntülerini ve videoları sınırsız alana yüklüyor. Yalnız bu noktada belirtmem gereken bir şey var; videoları yüklerken 1 dakikadan uzun videoları yüklemediğini farkettim. Tam emin değilim ama büyük ihtimalle 1 dakikanın üzerinde süreye sahip olan videoları yüklemiyor. Her neyse... Konumuza dönelim!

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

İlk olarak uygulama giriş ekranından bahsederek başlayayım. Uygulamaya girerken parola belirleyebilirsiniz. Eğer telefonunuzda parmak izi ile kilit açma desteği var ise, parmak iziyle girişi de etkinleştirebilirsiniz. Uygulamanın giriş güvenliği de bu şekilde.

Uygulamaya girdikten sonra varsayılan olarak çıkan ekran bu şekilde. İsterseniz uygulamanın ana ekranını değiştirebiliyorsunuz.

Uygulamanın ayarlar kısmında en üstte yer alan 10 GB sınırına değinelim ilk olarak. Bu 10 GB muhabbeti, sizin manuel olarak oluşturduğunuz klasörlere yüklediğiniz fotoğraflar ve videolardan ibarettir. Eğer ki uygulama otomatik olarak yüklerse sınırsız alana yüklüyor. Ama siz kendi oluşturduğunuz klasörlere, belirlediğiniz fotoğraf ve videoları yüklemek isterseniz, 10 GB sınırına tabî tutuluyorsunuz.
Otomatik fotoğraf ve video yükleme bölümünü açık yaptıktan sonra ç.dışı ve ç.içi bölümlerinin güncellenmesi için Wi-Fi seçeneğini seçiyoruz. Yani uygulama Wi-Fi bağlantısını gördüğünde, hemen telefonda ki fotoğraf ve videoları yedeklemeye başlıyor. Yedeklerinize bilgisayar üzerinden de erişebiliyorsunuz doğal olarak.

Burada da mevcut ayarlar yer alıyor. Videolar ağı altında yer alan sınırsız alana yükle seçeneği Pro üyelik istiyor. 1 dakikadan fazla süresi olan videolar için olması lazım. En altta ki "Telefondaki klasörler" seçeneğinden de, yedeklenecek klasörlerin seçimini yapabiliyorsunuz;

İşte bu kısım...

Uygulamayı ve önemli noktalarını kısaca anlatmaya çalıştım. İnşallah yararlı bir konu olur. Sorularınızı ve görüşlerinizi de yorumlar kısmından beklerim... Hayrlı günler!

Elinize sağlık hocam faydalı konu sağolun :)

Son düzenleme:

nosteamv1

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şevket
Cihazım
Xperia XA
Meslek
Tekniker
Konular
21
Elinize sağlık hocam faydalı konu sağolun :)

[C_a_N_e_R]

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Caner
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
3
Bilgi için teşekkürler.

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Redmi K40
Meslek
Teknisyen
Konular
11
Fotoğrafları tam kalitede mi yüklüyor peki ?
Malum şu an google fotoğraflarda tam kalitede sınırsız depolama kullanılabiliyor.

[C_a_N_e_R]

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Caner
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
3
Fotoğrafları tam kalitede mi yüklüyor peki ?
Malum şu an google fotoğraflarda tam kalitede sınırsız depolama kullanılabiliyor.

Benim şu an 15 GB gözüküyor google fotoğraflar alanım. Nasıl sınırsız oluyor ki?

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Redmi K40
Meslek
Teknisyen
Konular
11
Benim şu an 15 GB gözüküyor google fotoğraflar alanım. Nasıl sınırsız oluyor ki?
Root gerekli yalnız. Nexus xml dosyasını root browser ile sistem içine atıyoruz. Yapacaksanız eğer detaylı anlatım yapayım

[C_a_N_e_R]

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Caner
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
3
Root gerekli yalnız. Nexus xml dosyasını root browser ile sistem içine atıyoruz. Yapacaksanız eğer detaylı anlatım yapayım
Şimdi tekrar kontrol ettim. Fotoğraflar için sınırsızmış. Herhangi bir alan sorunu yok. Gdrive'da bulunan dosyalarımı fotoğrafların alanı sanmışım. Yani bir sorun gözükmüyor hocam. Teşekkür ederim.

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Redmi K40
Meslek
Teknisyen
Konular
11
Şimdi tekrar kontrol ettim. Fotoğraflar için sınırsızmış. Herhangi bir alan sorunu yok. Gdrive'da bulunan dosyalarımı fotoğrafların alanı sanmışım. Yani bir sorun gözükmüyor hocam. Teşekkür ederim.
Sınırsız alan var evet ama bu bendeki tam kalite ile sınırsız alan. Yani muhtemelen sizdekiyle aynı değil

veliahht

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
NAZİF
Cihazım
Mİ_6
Meslek
İŞSİZ
Konular
3
Anlatırsaniz memnun oluruz

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Redmi K40
Meslek
Teknisyen
Konular
11
drivesdk
Öncelikle bunu indirin. Sonrasında herhangi bir root browser indirin.

Benim kullandığım bu.Sonrasında nexus.xml dosyasını system/etc/sysconfig klasörünün içine kopyalıyoruz. Kopyaladıktan sonra nexus dosyasının üstüne basılı tutup sağ üst 3 noktadan permissions kısmını açıp izinleri resimdeki gibi yapıp kaydettikten sonra yeniden başltıyoruz telefonu.

Ve tamamdır.
Yemek tarifi gibi oldu ama idare edin artık :)

Son düzenleme:
Üst Alt