Yardım Simgeler son uygulamalar gözükmüyor

Ali Ekber 64

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali Ekber
Cihazım
Xiaomi redmi 9
Konular
10
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 12.5.1
Telefon Modeli
Xiaomi Redmi 9
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Bazen menüyü açıyorum açık olan uygulamalar gözükmüyor ama temizlenebiliyorlar aynı şekilde kilitli uygulamaya yanlışlıkla basıyorum kilidi açmadan çıkınca uygulama simgesi yok oluyor bir süre gözükmüyor yeri gelince ufak takılmalar oluyor telefonu yaklaşık 1-1 buçuk aydır kullanıyorum böyle ufak yavaşlamalar ve sorunlar çok fazla oluyor ve sinir bozucu azaltmanın veya durdurmanın bir yolu yok mu?

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
Cihazınız yük altında olduğu için arayüz takılmaları yaşıyor gibisiniz.
Güvenlik/Pil/sağ üst ayar simgesi/Uygulama pil tasarrufu kısmına gidin. Sağ üstten 3 noktaya basıp sistem uygulamalarını göster dedikten sonra başlatıcı, klavye gibi temel uygulamalar hariç her şeyin arka plan etkinliklerini kısıtlayın. Basılı tutarak çoklu seçim yapılabilir tek tek uğraşmak gerekmez. Bu biraz rahatlatır.

Ayrıca animasyonları kapatmak da fayda sağlar. Ayarlar /ek ayarlar/erişilebilirlik/Görüş/Animasyonları kaldır yolu iş görür.

Oyla:

Ali Ekber 64

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali Ekber
Cihazım
Xiaomi redmi 9
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihazınız yük altında olduğu için arayüz takılmaları yaşıyor gibisiniz.
Güvenlik/Pil/sağ üst ayar simgesi/Uygulama pil tasarrufu kısmına gidin. Sağ üstten 3 noktaya basıp sistem uygulamalarını göster dedikten sonra başlatıcı, klavye gibi temel uygulamalar hariç her şeyin arka plan etkinliklerini kısıtlayın. Basılı tutarak çoklu seçim yapılabilir tek tek uğraşmak gerekmez. Bu biraz rahatlatır.

Ayrıca animasyonları kapatmak da fayda sağlar. Ayarlar /ek ayarlar/erişilebilirlik/Görüş/Animasyonları kaldır yolu iş görür.
4 GB ram ve arkaplanda uygulama açık değilken %50-%55 arası kullanılıyor sizce normal mi yoksa fazla mı ram kullanıyor?

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
4 GB ram ve arkaplanda uygulama açık değilken %50-%55 arası kullanılıyor sizce normal mi yoksa fazla mı ram kullanıyor?
Android için normal. Arka plan servisleri artarsa kullanım 3-3,5 GB seviyelerini de görebilir. Bu da sorunları başlatır.

Oyla:

Ali Ekber 64

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali Ekber
Cihazım
Xiaomi redmi 9
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Android için normal. Arka plan servisleri artarsa kullanım 3-3,5 GB seviyelerini de görebilir. Bu da sorunları başlatır.
Teşekkür ederim söylediğin gibi arkaplan etkinliklerini kısıtlayınca ram kullanımı %45-%47ye indi

Oyla:
Üst Alt