Yardım SIM Karta İzin Verilmiyor Hatası

Fatihh26

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi A2 Lite
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
9
Telefon Modeli
Mi A2 Lite
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba, Xiaomi A2 Lite kullanıyorum. Saf android olmasından dolayı mıdır bilmiyorum ama forumda " sim karta izin verilmiyor " hatası alıyorum başlığı altında açılan konulara az çok göz gezdirdim ne yaptıysam sorunum çözülmedi.

İş hattımı değiştirmek durumunda kaldım, kartımı hangi telefona takarsam tıkır tıkır çalışıyor fakat kendi telefonuma taktığımda 2 Numaralı SIM karta izin verilmiyor bildirimi alıyorum. 5 gündür uğraştırıyor, bir ara 10 saat kadar nasıl olduysa açıldı kart ama bir daha gidiş o gidiş ne yaptıysam açamadım. İşin ilginç tarafı telefonu 2 sim ile kullanıyorum, Turkcell çalışıyorken, yeni kartı takınca Turkcell de devre dışı kalıyor.

Var mıdır yardımcı olabilecek?

hakanzi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hakan
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
2
İmei uçmuş gibi görünüyor hocam

Oyla:

MarcoPasha

NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Merhaba, Xiaomi A2 Lite kullanıyorum. Saf android olmasından dolayı mıdır bilmiyorum ama forumda " sim karta izin verilmiyor " hatası alıyorum başlığı altında açılan konulara az çok göz gezdirdim ne yaptıysam sorunum çözülmedi.

İş hattımı değiştirmek durumunda kaldım, kartımı hangi telefona takarsam tıkır tıkır çalışıyor fakat kendi telefonuma taktığımda 2 Numaralı SIM karta izin verilmiyor bildirimi alıyorum. 5 gündür uğraştırıyor, bir ara 10 saat kadar nasıl olduysa açıldı kart ama bir daha gidiş o gidiş ne yaptıysam açamadım. İşin ilginç tarafı telefonu 2 sim ile kullanıyorum, Turkcell çalışıyorken, yeni kartı takınca Turkcell de devre dışı kalıyor.

Var mıdır yardımcı olabilecek?
Hocam eski hatta çalışıp yeni aldığınız hatta mı çalışmıyor? Eğer öyle ise IMEI hatta tanımlı olabilir.

Oyla:

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Bu durumda ne yapmam gerekiyor peki ?

Hocam klonlanmış imeileri aktif etmek için böyle bir işlem düzenleme yapılmıştı.Klon görünen imei sadece bir hatta çalışacak şekilde tanımlanıyordu.Konuyu operatörle görüşün. Eğer önceki hat adınıza kayıtlı ise E-Devlet üzerinden kontrol edin. Sizin adınıza değilse işlemleri o kişi yapmalı.

Oyla:

Fatihh26

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi A2 Lite
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam klonlanmış imeileri aktif etmek için böyle bir işlem düzenleme yapılmıştı.Klon görünen imei sadece bir hatta çalışacak şekilde tanımlanıyordu.Konuyu operatörle görüşün. Eğer önceki hat adınıza kayıtlı ise E-Devlet üzerinden kontrol edin. Sizin adınıza değilse işlemleri o kişi yapmalı.
Telefonu Hepsiburadadan aldım böyle bir sorun ,ile karşılaşmam normal mi peki?

Bir de başka bir imei kolnlasam hattı taktığımda çalışır mı ?

Oyla:

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Telefonu Hepsiburadadan aldım böyle bir sorun ,ile karşılaşmam normal mi peki?

Bir de başka bir imei kolnlasam hattı taktığımda çalışır mı ?
İlk olarak, donanımsal bir sorun olup olmadığını çek ediniz. 1. sim tek iken çalışıp, 2. simi taktığınızda, çalışan 1. sim de gidiyorsa, Sim yuvasında bir sorun olabilir.
1. yuvada Çalışan hattınızı tek başına 2. yuvaya koyarak denediniz mi? (Biraz tekerleme gibi oldu :) )
Imei yi hatta tanımlanma ihtimali, Garantili cihaz almış ve hattınıza siz tanımlatmamış iseniz pek mümkün değil.Ancak bir şekilde imei niniz başka birinin eline geçmiş ve başka bir cihaza klonlanmış olabilir.
Öncelikle Donanım arızası olmadığından emin olun. Sorun yoksa imei yi E-devletten kontrol edin üzerinizde kayıtlı ise BTK başvurun. Operatörden de imei nin hatta mı kayıtlı olduğunu öğrenebilirsiniz.
Başka bir imei atsanız, o imei aktif olan bir cihaza kayıtlı değilse ve sim yuvanızda bir sorun yoksa çalışır. Ama önce Sim kart yuvasının arızalı olmadığından emin olun, sorun yoksa hakkınız olan imei tekrar aktif ettirmeyi deneyin.

Oyla:
Üst Alt