Yardım Sim kart etkinleştirme sorunu

Ayhan Bursa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Xiomi
Cihazım
Mi 9t
Konular
2
Merhaba forum dostları. 3yildir mi9t kullanıyorum severek. Ancak geçen hafta Turkcell den turktelekom a geçiş yaptım ve şimdiye kadar çıkmayan sim kart etkinleştirme uyarısı ve uluslararası mesaj vs gibi uyarılar gelmeye başladı her sabah açılışta. Yutup ta izledim gerekli yerleri kapadım ancak yine uyarı geliyor. Bı destek olursanız sevinirim.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Konular mevcut bu sorunla ilgili. Stoya hocam da rehberi atmış. Lütfen araştırma yapmadan konu açmayalım. Forum'un arama özelliğini kullanarak araştırma yapalım. Ayrıca konuyu açtığınız alt foruma da dikkat edelim. Alakasız bir alt forumda açmışsınız konuyu. Taşıyorum bu nedenle.

Oyla:

Ayhan Bursa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Xiomi
Cihazım
Mi 9t
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ayhan Bursa, Kesin çözüm rehber de mevcut...

Öncelikle ilginize teşekkür ederim ancak ben rom yükleme vs yapmadım aldığım günden beri orjinal. Konuyla ilgili video larada baktım ve önerilen ayarlarda şuan ama yinede azonce açtım TLF ve uyarı yine çıktı 😄
Konular mevcut bu sorunla ilgili. Stoya hocam da rehberi atmış. Lütfen araştırma yapmadan konu açmayalım. Forum'un arama özelliğini kullanarak araştırma yapalım. Ayrıca konuyu açtığınız alt foruma da dikkat edelim. Alakasız bir alt forumda açmışsınız konuyu. Taşıyorum bu nedenle.
Azarlamak yerine samimi bir dille yardımcı olmak cokmu zor. Hayatımda ilk defa foruma girdim ve üye oldum ilk 10dk da fırça yedik. Olur hata insanız hepimiz yanlış yere açılmıştır.

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Ayhan Bursa, Rehber konuda verilen ayarları yıllardır yaparım bu zamana kadar ne yurtdışı sms ücreti ödedim ne de bildirim aldım...

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Azarlamak yerine samimi bir dille yardımcı olmak cokmu zor. Hayatımda ilk defa foruma girdim ve üye oldum ilk 10dk da fırça yedik. Olur hata insanız hepimiz yanlış yere açılmıştır.
Bu yazımın azar olduğunu düşünüyorsanız yöneticinin nasıl tavır takınması gerektiği konusunda bilginiz yoktur demektir. Gerekli uyarıları gerekli tavırla yazdım, sizi azarlamadım. Benim görevim yanlışları göstermek, gerektiğinde düzeltmek; kimseye yanlışlarını söylemeden düzeltmek değil. İyi forumlar.

Oyla:

Ayhan Bursa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Xiomi
Cihazım
Mi 9t
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu yazımın azar olduğunu düşünüyorsanız yöneticinin nasıl tavır takınması gerektiği konusunda bilginiz yoktur demektir. Gerekli uyarıları gerekli tavırla yazdım, sizi azarlamadım. Benim görevim yanlışları göstermek, gerektiğinde düzeltmek; kimseye yanlışlarını söylemeden düzeltmek değil. İyi forumlar.
Değerli kardeşim yaşım 55 sizin gibi teknolojiye hakim olmayabilirim. Acemide olabilirim. Görevini yapmana elbette sevindim ancak daha yumsak üslup iyi olurdu diye düşündüm.neyse selamlar sağlıklı günler dilerim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Değerli kardeşim yaşım 55 sizin gibi teknolojiye hakim olmayabilirim. Acemide olabilirim. Görevini yapmana elbette sevindim ancak daha yumsak üslup iyi olurdu diye düşündüm.neyse selamlar sağlıklı günler dilerim
Şimdiye kadar Turkcell de bu uyarı gelmedi bı haftadır turktelekom dayım çıkmaya başladı. Ve ilgili videoları izledim yaptım ama yine çıkıyor

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Oyla:

Safranbeg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Safranbeg A.
Cihazım
Note 9s
Konular
2
Ayhan Bursa, abim öncelikle sim kart ayarlarına bak telefon numaran doğru kaydedilmiş mi. +90 5xxx xxxxx şeklinde olmalı.
Şimdi mümkünse bir bilgisayar bul. Yoksa telefondanda olur. Evin balkonuna veyahut açik bir alana çık.Telefonda konum bulma servisleri açık olmalı.
adresine girip miui hesabınla oturum aç. Cihazımı bul bölümüne gir ve haritada cihazınızın bulunduğu yeri göstermesini bekle. Eski bir konum gösteriyorsa tarayıcıyı sayfasından yeniden konumlandır seç.
Konumunu doğru olarak bulmalı. 5-10 m hata sorun değil.
Şimdi tarayıcıyı kapatmadan telefondaki mi hesabina gelip cihazı bul servisini kapatıp tekrar aç. Bir uyarı gelecek sms gönderilecek ücretlidir diye. Kabul et, yurtdışı bir sms otomatik geliyor ve etkinleştirme 1-2 dakika içinde tamamlanıyor. Bazen xiaomi serverleri yoğunluktan veya kapalı olduğundan etkinleştirme başarısız olabilir. Bir iki gün sonra tekrar dene.
Yok benim bunlarla işim yok dersen.
Telefonun ayarlar kısmını aç. Arama kısmına yetki yaz. Cikan menuye gir ve xiaomi sim etkinleştirme servisinin yetkisini kapat. Böylelikle bir daha uyarı gelmez. Ancak miui cihazımı bul, mi hesabına yedekleme çalışmayacak.

Oyla:

Ayhan Bursa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Xiomi
Cihazım
Mi 9t
Konular
2
Ayhan Bursa, Verdiğim linkte video yok ama ?
Evet siinkinde video yok doğru. YouTube dan izledim. Hatta şöyle bir şey oldu. Yarım saat önce güncelleme geldi mi 9t ye ve 12 versiyon yüklendi. Ama yine aynı uyarı çıktı hayret verici..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayhan Bursa, abim öncelikle sim kart ayarlarına bak telefon numaran doğru kaydedilmiş mi. +90 5xxx xxxxx şeklinde olmalı.
Şimdi mümkünse bir bilgisayar bul. Yoksa telefondanda olur. Evin balkonuna veyahut açik bir alana çık.Telefonda konum bulma servisleri açık olmalı.
adresine girip miui hesabınla oturum aç. Cihazımı bul bölümüne gir ve haritada cihazınızın bulunduğu yeri göstermesini bekle. Eski bir konum gösteriyorsa tarayıcıyı sayfasından yeniden konumlandır seç.
Konumunu doğru olarak bulmalı. 5-10 m hata sorun değil.
Şimdi tarayıcıyı kapatmadan telefondaki mi hesabina gelip cihazı bul servisini kapatıp tekrar aç. Bir uyarı gelecek sms gönderilecek ücretlidir diye. Kabul et, yurtdışı bir sms otomatik geliyor ve etkinleştirme 1-2 dakika içinde tamamlanıyor. Bazen xiaomi serverleri yoğunluktan veya kapalı olduğundan etkinleştirme başarısız olabilir. Bir iki gün sonra tekrar dene.
Yok benim bunlarla işim yok dersen.
Telefonun ayarlar kısmını aç. Arama kısmına yetki yaz. Cikan menuye gir ve xiaomi sim etkinleştirme servisinin yetkisini kapat. Böylelikle bir daha uyarı gelmez. Ancak miui cihazımı bul, mi hesabına yedekleme çalışmayacak.
Eyvallah kardeşim bidaha demiyeyim bunları. Azonce 12. Sürüm geldi ve yükledim son güncelleme oldu mi9t. Hepsini baştan deniycem

Oyla:
Üst Alt