Yardım sim 1 mobil ağ kullanılamıyor,sim 2 normal çalışıyor.

sercan25351

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
sercan
Cihazım
mi 8
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
miui global stable 10.2.2.0
Telefon Modeli
mi 8
Bootloader Kilidi
Açık
Herkese iyi akşamlar değerli dostlar.yaklaşık 4 aydır xiaomi mi 8 kullanıyorum.cihazım global sürüm bootloader açık halde satın aldım.satın aldığım süre boyunca cihazımda miui global beta,china stable ve xiomi eu romlarını kullandım.cihaza fastboot rom yükleme ve twrp ile xiaomi eu rom yükleme konusunda temel bilgileri edinerek sorunsuz bir şekilde romlar arası geçiş yaptım.Yalnız şöyle ki;xiaomi eu romdan tekrar fastboot flash ile global roma döndüğümden beri sim kartımı sim 1 yuvasına taktığımda birisini aramak istediğim zaman ''mobil ağ kullanılamıyor'' hatası alıyorum ve kimsede beni arayamıyor.Fakat bu hata olmasına rağmen,mobil interneti sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum,sadece arama yapamıyor ve arama alamıyorum.sim kartımı sım-2 yuvasına taktım ve yaklaşık 1 aydır sorunsuz kullanıyorum sım-2 yuvasında benzer bir hata almıyorum.bugun denemek amaçlı tekrar sım-1 e taktım ve rom farketmeksızın yıne aynı hatayı alıyorum.konuyu açmadan once on araştırma yaptım fakat sorunumla ilgili tam bir cozum kaynağı bulamadığım ıcın konuyu acıyorum. twrp uzerınden eu rom yüklerken,yukleme oncesı persıst i de silmiştim telefon açıldığında kamera ekran ışık sensoru calısmamıstı ardında persıst.img ı tekrar flashlayınca sorun cozulmustu.acaba persist klasörü gibi sildiğim başka bir klasör bu soruna neden oluyor olabılırmı?yardımlarınız ıcın sımdıden teşekkürler,saygılar.

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Daha önce kullandığım zenfone 6 cihazından hatırlıyorum. Benzer bir hata. Durduk yere sim kart bulunamadı yazıyordu. Sim kart arkasına çok ince bir kağıt sıkıştırarak sorunu çözmüştüm. Sizin ki internete girebiliyor ama sadece çağrıları alamıyorsa ayarlarla ilgili bir durum olmalı. Eğer fastboot romu da kurup denediyseniz yazılımsal değil. Geriye sadece eğer ayarlarım tamam eminim diyorsanız teknik arıza olma ihtimali kalıyor.

Oyla:

sercan25351

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
sercan
Cihazım
mi 8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevabiniz için teşekkürler.okurken aklıma geldi yazmayı unuttuğum tek bir nokta var.bu hatayı sürekli almıyorum.isim gereği kapalı bir mekanda çalışıyorum ve günün %40 i telefon çekmiyor.telefon çekmeyen bir yerden çeken bir yere geçip mobil şebeke tekrar geldiğinde bu hatayı alıyorum telefonu kapatıp açınca düzeliyor fakat tekrar kapalı bir mekana girip çıkınca şebeke tekrar geldiğinde yine mobil ağ bulunamıyor hatası alıyorum yine bahsettiğim vgibi hataya rağmen mobil internet kullanabiliyorum.

Oyla:

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Bu olay benzer bir şekilde şebeke çekmeyen bir yerden çıkınca başıma geliyor. Ama hata almıyorum. Sadece mobil veri açıkken kapalı gibi internete bağlanmıyor. Durum çubuğundan aç kapa yapınca düzeliyor. Öncelik sıranızı değiştirmeyi deneyin. Tercih edilen ağ tipiniz LTE öncelikli ise 3g ve 4g olarak ayarlayın

Oyla:

sercan25351

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
sercan
Cihazım
mi 8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dün gece bir şekilde işe yarayacagini düşünerek fastboot rom içindeki modem.img ve vendor.img dosyalarını CMD ile flashladim telefona sorun tekrarlamadi şimdilik.umarim çözülmüştür:))

Oyla:
Üst Alt