Rehber Silinen Orijinal İki IMEI Adresini Geri Getirme (IMEI Atmadan)

FU20

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Member
Cihazım
RN8P
Konular
12
Arkadaşlar merhaba.
Dün, cihazıma Ubuntu Touch yükledim ve ardından farklı bir ROM'a geçmek istedim. Herhangi bir IMEI yedeğim yoktu ve iki IMEI'nin de gittiğini gördüm. *#06# ile IMEI sorgulaması yaptığımda "serial number unknown" hatası alıyordum; IMEI adresleri görünmüyordu ve SIM kartlar okunmuyordu. Biraz araştırdım ve bundan sonra, yalnızca ikinci SIM'in, IMEI atılarak kurtarılabileceğini gördüm. Ben de denemeye koyuldum ve herhangi bir IMEI yazma işlemi vs. yapmadan, iki IMEI adresini de kurtardım.

1- Öncelikle bu konudaki ROM'u, bu MiFlash aracılığıyla yükledim. Bu ROM'da, iki IMEI adresinin de geldiğini gördüm ama elbette ROM kullanılabilir değildi ve size de günlük kullanım için kesinlikle tavsiye etmem.
2- Ardından, , yine yukarıdaki araç ile yükledim. Bu sayede iki IMEI adresini de kurtardım. Şimdi, bir daha böyle bir sorun yaşamamak için hemen gerekli yedekleri alacağım. Rehber - Note 8 Pro IMEI Nasıl Yedeklenir/Geri Yüklenir

Dün akşamdan beri bununla uğraşıyorum ve yine bolca denemenin, araştırmanın faydalarını gördüm her zamanki gibi... Bu rehberi ne Türkçe, ne de İngilizce olarak başka hiçbir yerde göremediğim için de sizlerle paylaşmak istedim. Umarım işinize yarar.

UYARI: Bu konu, yasa dışı bir IMEI yazma rehberi içermemektedir. Garantili, orijinal cihazların, bir sorun sonucunda kaybolan IMEI numaralarını kurtarma yöntemidir. Herhangi bir olumsuz sonuçtan ben veya MiuiTurkiye sorumlu değildir.

Son düzenleme:

TacoNikky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taco
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
App Dev/Tech
Konular
7
Paylaşımınız gerçekten çok değerli, teşekkürler.

Mi 11 Lite için de aynı şekilde ENG rom ile orjinal imei'ye dönebilir miyiz acaba? Snapdragon cihazda benzer işlemi deneyen var mı?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Ellerinize sağlık.

Mutlaka "IMEI değişimi anlatılmış" "yasadışı konu" diyerek rapor gönderen bir kaç işgüzar çıkacaktır. Bu arkadaşlar için tekrar belirtelim bu konuda ve rehberde bahsedilen işlemler ile IMEI değiştirilmesi mümkün değildir, sadece yazılımsal olarak görünmeyen cihazın orijinal IMEI'lerinin tekrar kullanılabilmesini sağlamaktadır.

brboros

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hyrttn
Cihazım
Note 8 pro
Konular
13
Elinize sağlık güzel bir geri kurtarma tespit etmişsiniz. Hemde kendi çabalarınız ile tebrikler.
Ama ben bişey merak ettim doğrusu Ubuntu touch nasıldı 🙂 kullanım ve yazılım durumu nasıl.

FU20

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Member
Cihazım
RN8P
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Elinize sağlık güzel bir geri kurtarma tespit etmişsiniz. Hemde kendi çabalarınız ile tebrikler.
Ama ben bişey merak ettim doğrusu Ubuntu touch nasıldı 🙂 kullanım ve yazılım durumu nasıl.
Henüz yolun çok başındalar hocam ama Linux kullananlar bilir, o Terminal'in mevcut olması bile diğer dezavantajları gölgeliyor. WhatsApp gibi kullanımı mecburu olan uygulamalar da çalışmadığı ve birçok eksiği olduğu için gündelik kullanıma uygun değil gibi geldi bana. Yine de kesinlikle denemeye değer. IMEI yedeği almayı unutmayın yine de, ne olur ne olmaz.

hayatyok21

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hayat
Cihazım
RedmiNote10Pro
Konular
1
Ubuntu deneyimi nasıldı,
Yılarca iOS kullandım, Fiyatlardan ötürü mecbur Android aldım.
Ubuntu merakım var Uygulama eksiği çok fazla olduğunu biliyorum,
Kullanımı nasıl akıcı mı?

Snowhound1

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Cengiz deniz
Cihazım
REDMİ Mİ 11LİTE
Meslek
YAZILIM
Konular
2
yaawwww romla imei gerimi getirilir o tr cihazlarında yanlış rom yükleme sonuçu imei null'a düşümüş işlemler için yurt dışı cihazda nvram nvdata silindiğinde orjinal nvram ve nvdata yedeği olmadan orjinal imei gelmez bunu nereden uydurdun nasıl yaptın ve bunu paylaşımda bulundun aklım almıyor

brboros

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hyrttn
Cihazım
Note 8 pro
Konular
13
yaawwww romla imei gerimi getirilir o tr cihazlarında yanlış rom yükleme sonuçu imei null'a düşümüş işlemler için yurt dışı cihazda nvram nvdata silindiğinde orjinal nvram ve nvdata yedeği olmadan orjinal imei gelmez bunu nereden uydurdun nasıl yaptın ve bunu paylaşımda bulundun aklım almıyor
Zaten arkadaşa tr cihaz olduğunu ve IMEI null'a düştüğünü belirtmiş. Bir sorun yok bence.

FU20

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Member
Cihazım
RN8P
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İyi misiniz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu an için kesinlikle günlük kullanıma uygun değil. Çentik bölümü bile uyumsuz. Akıcılık zaten çok kötü. Sayfa kaydırmada bile sorun var. Zamanla iyileşiyor.
Ubuntu deneyimi nasıldı,
Yılarca iOS kullandım, Fiyatlardan ötürü mecbur Android aldım.
Ubuntu merakım var Uygulama eksiği çok fazla olduğunu biliyorum,
Kullanımı nasıl akıcı mı?

Üst Alt