Yardım Şifrelenmiş Telefon

• Konbuyu başlatan MUXOF0
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 7
  • Görüntüleme 468

MUXOF0

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammed
Cihazım
Poco X3 PRO
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Android 12
Telefon Modeli
Poco X3 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Merhabalar ,
3-4 aydır telefona yeni rom atacağım fakat data wipelanamiyor twrp den orange Fox a geçince fark ettim. Telefon şifreli ama ben şifreyi bilmiyorum telefon pinini denedim olmadı. Şifreye nasıl ulaşabilirim. Ayarlar kısmında telefon şifrelenmiş gözüküyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220305-231130_Ayarlar.png
    Screenshot_20220305-231130_Ayarlar.png
    130,3 KB · Görüntüleme: 21

Yusuftok516

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
S23, Mi 9 SE
Konular
40
Önce en son çıkan twrp i kur olmazsa format data yap yine düzelmezse format data yapıp dfe flaşla ama şifre koyulmayabilir telefona benimki öyleydi

Oyla:

Canny1913

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Canny
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
2
Android 12'de şifrelemeyi çözebilen bir TWRP yok. Şifrelemeyi devre dışı bırakmanız gerekecek.

Oyla:

Nejomi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
S
Cihazım
Xiaomi
Konular
6
Merhabalar ,
3-4 aydır telefona yeni rom atacağım fakat data wipelanamiyor twrp den orange Fox a geçince fark ettim. Telefon şifreli ama ben şifreyi bilmiyorum telefon pinini denedim olmadı. Şifreye nasıl ulaşabilirim. Ayarlar kısmında telefon şifrelenmiş gözüküyor.
Sim kartı mı, yoksa Ekranı mı şifrelemiştiniz ? Eğer ekran şifreli ise Twrp' den veya orangefox' dan dosya yöneticisine giriniz, oradan data/system/vendor yolu ile '' locksettings.db '' veya '' locksettings.bd '' dosyasını bulup siliniz ve telefonu yeniden başlatınız. Telefon açılacaktır.

Oyla:

Canny1913

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Canny
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
2
Sim kartı mı, yoksa Ekranı mı şifrelemiştiniz ? Eğer ekran şifreli ise Twrp' den veya orangefox' dan dosya yöneticisine giriniz, oradan data/system/vendor yolu ile '' locksettings.db '' veya '' locksettings.bd '' dosyasını bulup siliniz ve telefonu yeniden başlatınız. Telefon açılacaktır.
Hayır, hayır, hayır. Bunu yapmak verilerin kurtarılamayacak duruma gelmesine sebep olur.

Android 7'den sonra cihazlar artık otomatik olarak şifreleniyor. Şifrelemeyi şifre olmadan kıramazsın. Bu anahtar olmadan elmas kapıyı açmak gibidir. Ikiside imkansızdır.

Zaten konuyu açanın attığı üzere cihaz şifreli.

Merhabalar ,
Telefona şifre koymasanda şifrelenir ama bunun şifresini zaten TWRP senin yerine yazıyor. Data'yı wipelayamıyorsan formatlamayı dene. (Wipe kısmında Format Data'yı seç)

Ve öncekinde dedigim gibi A12 ROM kullanacaksan şifrelemeyi devre dışı bırak.

Oyla:

Nejomi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
S
Cihazım
Xiaomi
Konular
6
Hayır, hayır, hayır. Bunu yapmak verilerin kurtarılamayacak duruma gelmesine sebep olur.

Android 7'den sonra cihazlar artık otomatik olarak şifreleniyor. Şifrelemeyi şifre olmadan kıramazsın. Bu anahtar olmadan elmas kapıyı açmak gibidir. Ikiside imkansızdır.

Zaten konuyu açanın attığı üzere cihaz şifreli.

Telefona şifre koymasanda şifrelenir ama bunun şifresini zaten TWRP senin yerine yazıyor. Data'yı wipelayamıyorsan formatlamayı dene. (Wipe kısmında Format Data'yı seç)

Ve öncekinde dedigim gibi A12 ROM kullanacaksan şifrelemeyi devre dışı bırak.
Önce ne üzerine yorum yaptığımıza dikkat edelim. Ben ekran şifresi üzerine çözüm sunuyorum. Bilip bilmeden veri kaybına yol açar diye bilgiçlik yapmanız doğru değildir ! Çünkü yanlış bir yönlendirmedir ve aynı zamanda dile getirmediğim başka bir şifrelemeyi ( dahili hafıza veya external sd kart veya simkart gibi ) kapsar niteliktedir. Önce neyin kastedildiğini bilelim.
Eğer sorun sizin anladığınız gibi ise format data sorunu çözebilir.

Oyla:

Canny1913

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Canny
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
2
Önce ne üzerine yorum yaptığımıza dikkat edelim. Ben ekran şifresi üzerine çözüm sunuyorum. Bilip bilmeden veri kaybına yol açar diye bilgiçlik yapmanız doğru değildir ! Çünkü yanlış bir yönlendirmedir ve aynı zamanda dile getirmediğim başka bir şifrelemeyi ( dahili hafıza veya external sd kart veya simkart gibi ) kapsar niteliktedir. Önce neyin kastedildiğini bilelim.
Eğer sorun sizin anladığınız gibi ise format data sorunu çözebilir.
Şifreleme zaten ekran şifresi üzerinden çalışıyor. Konuyu açanın attığı fotoğraf üzerine cihaz şifreli. Ekran kilidi dosyasını silmek önceki yazdığım soruna yani veri kaybına yol açıyor.

Oyla:

Nejomi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
S
Cihazım
Xiaomi
Konular
6
Şifreleme zaten ekran şifresi üzerinden çalışıyor. Konuyu açanın attığı fotoğraf üzerine cihaz şifreli. Ekran kilidi dosyasını silmek önceki yazdığım soruna yani veri kaybına yol açıyor.
Orada '' Telefon şifreli '' diye yazıyor, '' Ekran Şifreli '' yazmıyor. İkisi aynı şey değil. Sorunu yazan kişi şifreyi hatırlamıyorsa telefonu açamaz. Tek çaresi vardır, fabrika ayarlarına dönmesi gerekecektir. Bu ise sakıncalıdır, çünkü hem verileri kaybolur ve hemde imei yok olabilir.

Benim sunduğum çözümde ise veri kaybı filan hiç bir sakınca yoktur. Çünkü sürekli kullandığım bir yöntemdir. Ancak benim yöntemim bu sorunu çözermi bilemem, denemek gerekir...

Oyla:
Üst Alt