Yardım Sıfırlama sırasında dosyanın silinmesini engelleme

• Konbuyu başlatan Sagic
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 5
  • Görüntüleme 198

Sagic

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Salih
Cihazım
Poco X2
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Eu rom stabil 12.5.5
Telefon Modeli
Redmi k30
Bootloader Kilidi
Açık
Herkese iyi günler. Telefonuma farklı bir rom kurmayı düşünüyorum. Bunun için sıfırlama gerekli. Rom u telefona indirip sıfırlama sırasında silinmemesini engelleyebilir miyim. Böylece bilgisayara ihtiyaç duymadan yeni bir rom kurabileceğimi düşünüyorum. Bu arada telefonda Orangefox TWRP var.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Maalesef güzel dilimiz teknoloji terimlerinde yetersiz kalıyor...

Wipe : Silme. Yüzeysel temizlik gibi düşünün. Sildiğiniz şeye göre değişir. MIUI romdan MIUI rom kuracaksanız 4 wipe yeterli olur ve dosyaları silmemiş olursunuz.
Factory Reset : Sıfırlama. Dosyalarınız kalır ama cihazı yeni kurmuşsunuz gibi olur, uygulamaları falan yeniden yüklemeniz gerekir.
Format Data : Biçimlendirme. Bunu yaparsanız dosyalarınız da gider. ASOP'den MIUI'ye veya MIUI'den AOSP'ye geçerken yapmanız zorunludur.

Yeni kuracağınız romun kurulum adılarında hangisi yazıyorsa ona göre önleminizi alıp kurulum yapabilirsiniz.

Oyla:

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
44
Herkese iyi günler. Telefonuma farklı bir rom kurmayı düşünüyorum. Bunun için sıfırlama gerekli. Rom u telefona indirip sıfırlama sırasında silinmemesini engelleyebilir miyim. Böylece bilgisayara ihtiyaç duymadan yeni bir rom kurabileceğimi düşünüyorum. Bu arada telefonda Orangefox TWRP var.
Advanced wipe / data-cache-dalvikcache
Bu şekilde yapabilirsiniz hocam dosyalar silinmez

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
Sıfırlama işlemi yeni rom kurulduktan sonra da yapılabilir. Herhangi bir sorun yaratmaz.

Oyla:

Decidueye

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan Savcı
Cihazım
Poco x3 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
71
Eğer dfe (disable force encryption) kurarsanız format yapmanıza gerek olmadan istediğiniz roma geçebilirsiniz bunu sadece aospden aospye veya miui dan miui a geçerken kullanabilirsiniz

Aosp kullanacaksanız mantıklı ama güvenliği büyük ölçüde azaltır

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
Eğer dfe (disable force encryption) kurarsanız format yapmanıza gerek olmadan istediğiniz roma geçebilirsiniz bunu sadece aospden aospye veya miui dan miui a geçerken kullanabilirsiniz

Aosp kullanacaksanız mantıklı ama güvenliği büyük ölçüde azaltır
Büyük ölçüde azalır demeyelim de güvenlik diye bir şey kalmaz diyelim. Twrp ekranına ulaşan herkes cihazdaki tüm bilgilere ulaşabilir. Bir bilgisayar ya da otg bellek, hafıza kartı yardımıyla tüm veriyi alabilir. Güvenlik konusunda endişesi olmayan kişiler kullanmalı bu yöntemi.

Oyla:
Üst Alt