Yardım Ses ve güç tuşu takılı kalma problemi ve Çözümü

35kurban

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
1
İyi bayramlar dilerim, telefonumda kendim yaşadığım ve forumlarda çözüm bulamadığım bir sorunun çözümü sizlerle paylaşmak istedim. Denizde telefonu kuma gömdüm video çektim eve dönerken de Bluetooth kulaklık ile oyun oynadım birden ses kısma takılı kaldı, ne ses açabiliyorum nede telefonu açıp kapatamıyorum. Sonra güç tuşuna uzun bastım ama bu kez fastboot olarak başlattı ve takılı kaldı, bende ses açma ile güç tuşuna birlikte bastım sonunda normal açıldı anladımki sorun yazılımsal değil. Eğer bu şekil bir sorun yaşayan varsa bir fön makinesi yardımı ile telefonun arka kapağını ısıtıp açın ince bir meyve bıçağı yardımı ile nazikçe kapağı çıkartın. Sol kısımda ses tuşları var cımbız yardımı ile plastik ince bir parça var onu alın, sonra ses kısma ve güç tuşu arasında metal bir parça var cımbızla çıkarın, ses ve güç tuşunu üstten çekip çıkarın ama nasıl çıkardığınıza bakın ters koyarsanın oturmaz , oraya fön makinesi ile ısı uygulayın ama fazla değil, o bölümde sıvı yada yoz, toprak vs bişey kalmadığından emin olunca tekrar takıp deneyin, bu şekilde benim sorunum çok şükür çözülmüş oldu. İnşallah faydalı olmuştur.

Fevkelade1i

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
Redmi Note 4
Meslek
Öğrenci
Konular
5
Deniz, kum falan yok ama güç ve ses tuşu kendiliğinden takılı kaldı.

Oyla:
Üst Alt