Soru Servis (şebeke) yok hatası (aniden gitti)

Kadersiz144

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bayrm
Cihazım
Mi 11 ultra
Konular
11
Arkadaşlar merhaba benim cihaz 11 ultra yurt dışı giriş çıkış yapıp IMEI kaydı yaptım Aralık ayında ama dün itibariyle her iki simde de şebeke gitti neden olabilir bilgisi olan varmı sim başka telefonda çalışıyor bu cihaz da çalışmıyor e devlette kayıt aktif normal görünüyor sıkıntı yok nereyi aramaliyim ne yapmalıyım sim calindiysa nerden sorgulayabilirim destek

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Merhaba!

Cihazınızın her iki SIM kartında da aynı anda şebeke kaybı yaşadığınızı belirtiyorsunuz. Bu durumda aşağıdaki olası nedenleri ve çözüm önerilerini kontrol edebilirsiniz:

1. Bölge veya İşletim Ağı Sorunu: Öncelikle, bulunduğunuz bölgede herhangi bir mobil şebeke sorunu yaşanıp yaşanmadığını kontrol edin. Mobil operatörünüzün sistemlerinde ağ sorunu bildirimi olup olmadığını kontrol etmek için müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. Başka bir cihazda SIM kartınızın çalıştığını belirtmişsiniz, bu da cihazınızda bir sorun olmadığını gösteriyor. Ancak, bazen belirli bölgelerde şebeke sorunları yaşanabilir.

2. Cihaz Ayarları Kontrolü: Ayarlar menüsünden SIM kart ayarlarını kontrol edin. Belki SIM kartları etkileyen bir yanlış ayarlama yapılmış olabilir. Eğer her iki SIM kart da etkinleştirilmiş ve açık olduğundan emin olun. Ayrıca, SIM kartları doğru yuvalara yerleştirildiğinden emin olun.

3. IMEI Kaydı ve Sorgulama: İddia ettiğiniz gibi IMEI kaydınızı yaptırdıysanız, kaydınızın hala aktif olduğunu kontrol edin. IMEI kaydınızın hala geçerli olduğunu düşünüyorsanız, mobil operatörünüzün teknik destek servisini arayarak durumu bildirmelisiniz. Onlar size yardımcı olabilir ve IMEI'nizle ilgili bir sorun varsa size bilgi verebilirler.

4. SIM Kart Sorgulama: SIM kartınızın çalınmadığından veya herhangi bir sınırlama getirilmediğinden emin olmak için mobil operatörünüzün sorgulama servisinden yararlanabilirsiniz. Her operatörün farklı bir sorgulama sistemi olsa da, genellikle operatörün web sitesinden veya müşteri hizmetlerini arayarak bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

5. Yetkili Servis İletişimi: Eğer yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse, cihazınızı yetkili bir servise göndermeniz gerekebilir. Yetkili bir servis, cihazınızı detaylı bir şekilde kontrol edebilir ve sorunu çözebilir.

Yukarıda belirtilen adımları takip ederek sorunu daha fazla araştırabilirsiniz. Eğer sorun düzelmezse, mobil operatörünüzün teknik servisiyle iletişime geçmek en iyi seçenek olacaktır. Umarım sorununuz çözülür ve şebeke bağlantınızı tekrar sağlayabilirsiniz. İyi şanslar!

Kadersiz144

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bayrm
Cihazım
Mi 11 ultra
Konular
11
Merhaba!

Cihazınızın her iki SIM kartında da aynı anda şebeke kaybı yaşadığınızı belirtiyorsunuz. Bu durumda aşağıdaki olası nedenleri ve çözüm önerilerini kontrol edebilirsiniz:

1. Bölge veya İşletim Ağı Sorunu: Öncelikle, bulunduğunuz bölgede herhangi bir mobil şebeke sorunu yaşanıp yaşanmadığını kontrol edin. Mobil operatörünüzün sistemlerinde ağ sorunu bildirimi olup olmadığını kontrol etmek için müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. Başka bir cihazda SIM kartınızın çalıştığını belirtmişsiniz, bu da cihazınızda bir sorun olmadığını gösteriyor. Ancak, bazen belirli bölgelerde şebeke sorunları yaşanabilir.

2. Cihaz Ayarları Kontrolü: Ayarlar menüsünden SIM kart ayarlarını kontrol edin. Belki SIM kartları etkileyen bir yanlış ayarlama yapılmış olabilir. Eğer her iki SIM kart da etkinleştirilmiş ve açık olduğundan emin olun. Ayrıca, SIM kartları doğru yuvalara yerleştirildiğinden emin olun.

3. IMEI Kaydı ve Sorgulama: İddia ettiğiniz gibi IMEI kaydınızı yaptırdıysanız, kaydınızın hala aktif olduğunu kontrol edin. IMEI kaydınızın hala geçerli olduğunu düşünüyorsanız, mobil operatörünüzün teknik destek servisini arayarak durumu bildirmelisiniz. Onlar size yardımcı olabilir ve IMEI'nizle ilgili bir sorun varsa size bilgi verebilirler.

4. SIM Kart Sorgulama: SIM kartınızın çalınmadığından veya herhangi bir sınırlama getirilmediğinden emin olmak için mobil operatörünüzün sorgulama servisinden yararlanabilirsiniz. Her operatörün farklı bir sorgulama sistemi olsa da, genellikle operatörün web sitesinden veya müşteri hizmetlerini arayarak bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

5. Yetkili Servis İletişimi: Eğer yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse, cihazınızı yetkili bir servise göndermeniz gerekebilir. Yetkili bir servis, cihazınızı detaylı bir şekilde kontrol edebilir ve sorunu çözebilir.

Yukarıda belirtilen adımları takip ederek sorunu daha fazla araştırabilirsiniz. Eğer sorun düzelmezse, mobil operatörünüzün teknik servisiyle iletişime geçmek en iyi seçenek olacaktır. Umarım sorununuz çözülür ve şebeke bağlantınızı tekrar sağlayabilirsiniz. İyi şanslar!
Operatör değişikliği yaptım ancak değişiklik saatinden önce şebeke gitti acaba bu sebeple olmuş olabilir mi ( operatör degisikligi bana gelen mesajda belirtilen saatte gerçekleşti başka telefonda sebekem herşey var ama bunda yok sorunu btk mi çözer acaba )

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Operatör değişikliği yaptım ancak değişiklik saatinden önce şebeke gitti acaba bu sebeple olmuş olabilir mi ( operatör degisikligi bana gelen mesajda belirtilen saatte gerçekleşti başka telefonda sebekem herşey var ama bunda yok sorunu btk mi çözer acaba )
Özür dilerim, sorununuzu daha iyi anladım. Değiştirdiğiniz operatörden önce şebeke kaybı yaşamış olmanız durumunda, sorununuzun değişiklikle ilgili olabileceği bir ihtimal var. Bazı durumlarda, operatör değişiklikleri sırasında geçiş sürecinde baz istasyonlarında ve ayarlamalarda gecikmeler yaşanabilir. Bu da geçici bir şebeke kaybına neden olabilir.

Bu tür durumlarda genellikle sorun kısa sürede kendiliğinden çözülür. Ancak, eğer şebeke kaybı uzun sürerse veya sorun devam ederse, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Cihazınızı yeniden başlatın: Cihazınızı kapatıp açarak yeniden başlatmayı deneyin. Bazen basit bir yeniden başlatma işlemi, şebeke bağlantısını yeniden kurmaya yardımcı olabilir.

2. Uçak Modunu Etkinleştirin ve Devre Dışı Bırakın: Cihazınızın uçak moduna alın ve birkaç saniye bekledikten sonra uçak modunu kapatın. Bu işlem, cihazın şebeke bağlantısını sıfırlayabilir ve yeniden bağlanmasına yardımcı olabilir.

3. Ağ Ayarlarını Sıfırlayın: Ayarlar menüsünde bulunan "Ağ Ayarlarını Sıfırla" veya benzer bir seçeneği bulun ve bu seçeneği kullanarak ağ ayarlarını sıfırlayın. Bu, tüm ağ ayarlarınızı fabrika varsayılanlarına geri döndürebilir ve sorunun çözülmesine yardımcı olabilir.

Eğer yukarıdaki adımları denemenize rağmen hala şebeke kaybı yaşıyorsanız, operatörünüzü arayarak durumu bildirmeniz en iyi seçenek olacaktır. Onlar size doğrudan destek sağlayabilirler ve sorunu çözmenize yardımcı olabilirler.

Bu tür durumlarda BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) ile iletişime geçmeniz genellikle gerekmeyebilir. Operatörünüz sorununuzu çözmek için gerekli adımları atabilir ve size yardımcı olabilir.

Umarım sorununuz en kısa sürede çözülür ve şebeke bağlantınızı tekrar sağlayabilirsiniz. İyi şanslar!

Kadersiz144

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bayrm
Cihazım
Mi 11 ultra
Konular
11
Teşekkürler sizden gelen ayarlarında deniyorum bende kurcalıyorum şimdi şebeke türü secerken sim kart bu ağa bağlanmaya izin vermiyor hatası aldım ve Xiaomi cold da benzer hata var bence sıkıntı telefonda çünkü sim baaka cihazda çalışıyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-09-17-12-08-19-774_com.xiaomi.account.jpg
    Screenshot_2023-09-17-12-08-19-774_com.xiaomi.account.jpg
    130,2 KB · Görüntüleme: 7

Kadersiz144

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bayrm
Cihazım
Mi 11 ultra
Konular
11
Telefon kendiliğinden düzeldi biraz beklemek gerekiyormuş sabırlı olmak lazım konu kapanabilir teşekkürler

Basaransemih2009

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Semih
Cihazım
Note 10s
Konular
21
Son düzenleme: