Operatör değişikliği yaptım ancak değişiklik saatinden önce şebeke gitti acaba bu sebeple olmuş olabilir mi ( operatör degisikligi bana gelen mesajda belirtilen saatte gerçekleşti başka telefonda sebekem herşey var ama bunda yok sorunu btk mi çözer acaba )
Özür dilerim, sorununuzu daha iyi anladım. Değiştirdiğiniz operatörden önce şebeke kaybı yaşamış olmanız durumunda, sorununuzun değişiklikle ilgili olabileceği bir ihtimal var. Bazı durumlarda, operatör değişiklikleri sırasında geçiş sürecinde baz istasyonlarında ve ayarlamalarda gecikmeler yaşanabilir. Bu da geçici bir şebeke kaybına neden olabilir.
Bu tür durumlarda genellikle sorun kısa sürede kendiliğinden çözülür. Ancak, eğer şebeke kaybı uzun sürerse veya sorun devam ederse, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Cihazınızı yeniden başlatın: Cihazınızı kapatıp açarak yeniden başlatmayı deneyin. Bazen basit bir yeniden başlatma işlemi, şebeke bağlantısını yeniden kurmaya yardımcı olabilir.
2. Uçak Modunu Etkinleştirin ve Devre Dışı Bırakın: Cihazınızın uçak moduna alın ve birkaç saniye bekledikten sonra uçak modunu kapatın. Bu işlem, cihazın şebeke bağlantısını sıfırlayabilir ve yeniden bağlanmasına yardımcı olabilir.
3. Ağ Ayarlarını Sıfırlayın: Ayarlar menüsünde bulunan "Ağ Ayarlarını Sıfırla" veya benzer bir seçeneği bulun ve bu seçeneği kullanarak ağ ayarlarını sıfırlayın. Bu, tüm ağ ayarlarınızı fabrika varsayılanlarına geri döndürebilir ve sorunun çözülmesine yardımcı olabilir.
Eğer yukarıdaki adımları denemenize rağmen hala şebeke kaybı yaşıyorsanız, operatörünüzü arayarak durumu bildirmeniz en iyi seçenek olacaktır. Onlar size doğrudan destek sağlayabilirler ve sorunu çözmenize yardımcı olabilirler.
Bu tür durumlarda BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) ile iletişime geçmeniz genellikle gerekmeyebilir. Operatörünüz sorununuzu çözmek için gerekli adımları atabilir ve size yardımcı olabilir.
Umarım sorununuz en kısa sürede çözülür ve şebeke bağlantınızı tekrar sağlayabilirsiniz. İyi şanslar!