Sohbet Şeffaf telefon kılıfları neden sararır?

Dogusgc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 9 lite
Konular
5
Kısaca cevap vermek gerekirse Kullanılan malzeme yüzünden. TPU olarak bilinen termoplastik poliüretan, birçok şeffaf telefon kilifinda kullanılır. Silikon ve sert kılıflardan çok daha dayanıklı, esnek ve şok emicidir, ancak sararmaya eğilimlidir. Sararmanin birçok nedeni vardır. Bunun ana nedeni güneşin ultraviyole radyasyonudur. Akıllı telefonunuzu genellikle dış mekandayken kullanırsanız, güneşin ışınlarına uzun süre maruz kaldıktan sonra kılıf daha hızlı sararır. Tabii ki, UV radyasyonu plastiklerin ve polimerlerin bozunmasina neden olabilecek tek etken değildir. Gün ışığına, aşırı sıcaklıklara, neme veya çözücülere maruz kalmak da bir polimerin zamanla bozulmasına neden olabilir. Sararma söz konusu olduğunda, UV ışığı genellikle birincil suçludur. Buna ek olarak, normal kullanım sırasında sabit sürtünme ve eldeki ter veya teninizdeki yağ oksidasyon reaksiyonuna neden olur ve sararmayi hızlandırır.Bu doğal kimyasal bozunmadir ve geri dönüşümsüzdür, sarardiktan sonra sararmadan kurtulamazsınız. Ancak sararma, kılıfın kalitesini veya dayanıklılığını etkilemez ve tamamen normal bir süreçtir. Bilgilerinize.

ibrahimiyice

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
38
Bu silikon kılıfların sararmayanı var mı piyasada şuan?

Urush

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Urush
Cihazım
Mi9
Konular
4
Sanirim bilindik markalara ait olanlar daha gec sarariyor . Belkin e ait bir kilif kullanmistim ve 1 yil boyunca hic rengi degismedi .

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Seffaf kiliflar cok ucuz zaten. Aliexpresten falan alin bir kac tane. Sarardikca degistirirsiniz

Emrgzr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Redmi 8a
Konular
5
Telefona zarar gelmesin de isterse siyahlaşsın.

ibrahimiyice

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
38
Sanirim bilindik markalara ait olanlar daha gec sarariyor . Belkin e ait bir kilif kullanmistim ve 1 yil boyunca hic rengi degismedi .

Xiaomi'nin verdiği kutudan çıkan kılıfı sarı şekilde kullanıyorum bir gün üşengeçliğim gider de kırılmaz ekranla kılıf alırım umarım

Urush

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Urush
Cihazım
Mi9
Konular
4
Xiaomi'nin verdiği kutudan çıkan kılıfı sarı şekilde kullanıyorum bir gün üşengeçliğim gider de kırılmaz ekranla kılıf alırım umarım

Bana cikan kilif fume rengi oldugu icin sararmiyor ama kendim may siyah kilif aldim daha memnunum , ekran koruyucu olarak GOR u oneririm , cok kalin olanlar hassasiyeti azaltiyor, ekran ici parmka okuyucu duzgun calismiyor. Telefon Gorilla Glass 5 `e sahip deniyor ama kilcal cizik her telefonda oluyor maalesef.. O yuzden mecburi olarak kullaniyorum.

Üst Alt