Yardım Sd Karta Yedek

fsh77

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ayhan
Cihazım
redmi note 2
Konular
21
Sd karta yedek alıp sonra format atıp yedekten kurmak istedim ama sd karta yedek alma yok sanırım ne yapmam gerekiyor

Khasimoff1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nurlan
Cihazım
RN 10 5G
Konular
14
Sd karta yedek alıp sonra format atıp yedekten kurmak istedim ama sd karta yedek alma yok sanırım ne yapmam gerekiyor
Hocam dediğinizi tam anlamadım. Nereden yedek almaya çalışıyorsunuz. Twrp mi, telefonun kendi yedekleme aracımı ?

Twrp üzerinden yedek alacaksanız, yedek flaşlana bilir dosya olarak (.img) telefonun hafızasında saklanır. O dosyayı yine Twrp üzerinden ya da herhangi bir dosya yöneticisi ile Sd Card'a kopyalaya bilirsiniz. Formatdan sonra Twrp üzerinden "İnstall" kısmından geri yükleye bilirsiniz.

Eğer telefonun kendi yedekleme aracından bahsediyorsanız (Mi yedekleme). O yedekleme telefonunuz üzerinde değilde Cloud (Bulut) üzerinde saklanır. Formatdan sonra hesabınıza giriş yaptığınızda son yaptığınız yedekleme geri yüklenir. Aynı şey Google Drive için de geçerli.

Ama tamamen farklı bir uygulama ile yedek alıyorsanız (TitaniumBackup gibi) yedekleme dosyası yine telefonun hafızasında saklanır ve formatdan sonra geri yüklersiniz.

miuici11

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
&
Cihazım
redmi note10pro
Konular
15
Hocam telefonun kendi yedekleme özelliğinde(cloud değil klasör şeklinde) sd karta direkt yedekleme yok (bildiğim kadarıyla yanılıyor olabilirim)
ancak şöyle yapabilirsiniz
1.Ayarlar-telefon hakkında-yedekler ve geri yükle açılan sayfada bu bilgisayar seçeneğine basın
2.Mobil cihaz yazısına basın ve yedeklemek istediğiniz ögeleri seçin (bende kişiler ve SMS pasif seçemiyorum o hususa dikkat edin) ve yedekleye basın
3.yedek klasörü telefon hafızasında Mıuı klasörünün içindedir.mıuı klasörünü sd karta veya bilgisayarınıza kopyalayın(sd karta kopyalarsanız telefonu sıfırlamadan önce kartı çıkarmanız tavsiye ederim ne olur ne olmaz) telefonu sıfırlayın sonra o klasörü yine telefon hafızasına geri kopyalayın
1 ve 2.adımı tekrar takip edin yedeklenecek ögeleri seçtiğiniz sayfada sola kaydırın veya üstteki geri yükle yazısına basın ve yedek aldığınız klasörü seçin onaylayın almış olduğunuz yedek geri yüklenir

fsh77

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ayhan
Cihazım
redmi note 2
Konular
21
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam telefonun kendi yedekleme özelliğinde(cloud değil klasör şeklinde) sd karta direkt yedekleme yok (bildiğim kadarıyla yanılıyor olabilirim)
ancak şöyle yapabilirsiniz
1.Ayarlar-telefon hakkında-yedekler ve geri yükle açılan sayfada bu bilgisayar seçeneğine basın
2.Mobil cihaz yazısına basın ve yedeklemek istediğiniz ögeleri seçin (bende kişiler ve SMS pasif seçemiyorum o hususa dikkat edin) ve yedekleye basın
3.yedek klasörü telefon hafızasında Mıuı klasörünün içindedir.mıuı klasörünü sd karta veya bilgisayarınıza kopyalayın(sd karta kopyalarsanız telefonu sıfırlamadan önce kartı çıkarmanız tavsiye ederim ne olur ne olmaz) telefonu sıfırlayın sonra o klasörü yine telefon hafızasına geri kopyalayın
1 ve 2.adımı tekrar takip edin yedeklenecek ögeleri seçtiğiniz sayfada sola kaydırın veya üstteki geri yükle yazısına basın ve yedek aldığınız klasörü seçin onaylayın almış olduğunuz yedek geri yüklenir
sağol dostum ,dediğin gibi yaptım sorunsuz oldu ! (sd kart aynı kalıyor,çıkarmamıştım)

Üst Alt