Yardım Şarzdayken ram şişmesi

Mi92

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mimax2
Cihazım
Mimax2
Konular
1
Sarzdayken herhangibir programı açtığımda kndi kndine tüm programları kapatıp ana ekrana geliyor. hatta launcher i bile kapatıp 2 saniye sonra kndiliğinden telefon ana ekrana geliyor.son bir aydır böyle bir sorunla karşılaşıyorum.

Biraz araştırıp Ram kullanımına baktığımda şarzdayken herhangibi programı açtığımda kullanılan ramin sürekli arttığını ve telefonun task force gibi bişey yapıp kndiliğinden tüm uygulamaları kapattığını gördüm. Şarjdayken telefonu elime alınca yaklaşık 30 sn içinde oluyor tüm bunlar. Şarzdan çıkarınca öle bi sorun yok herşey normal.. başına böle bişi gelen oldumu? Çözümü ne olabilir?

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
Sarzdayken herhangibir programı açtığımda kndi kndine tüm programları kapatıp ana ekrana geliyor. hatta launcher i bile kapatıp 2 saniye sonra kndiliğinden telefon ana ekrana geliyor.son bir aydır böyle bir sorunla karşılaşıyorum.

Biraz araştırıp Ram kullanımına baktığımda şarzdayken herhangibi programı açtığımda kullanılan ramin sürekli arttığını ve telefonun task force gibi bişey yapıp kndiliğinden tüm uygulamaları kapattığını gördüm. Şarjdayken telefonu elime alınca yaklaşık 30 sn içinde oluyor tüm bunlar. Şarzdan çıkarınca öle bi sorun yok herşey normal.. başına böle bişi gelen oldumu? Çözümü ne olabilir?
Facebook ve messenger uygulamasının bu soruna yol açtığını Biyerde okumuştum, Ama şarjdayken mi değilmi bilmiyorum

Oyla:

arif33

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Arif
Cihazım
mi9se
Konular
0
facebook şişiriyor cihazı sanki

Oyla:

snndcl

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aranan Kan
Cihazım
Poco X3 Pro
Meslek
Bilişim Öğretmeni
Konular
28
facebook ve mesenger cidden bir pranga etkisi yapıyor cihaza düzeltmediler gitti kullanıcı kaybedip duruyorlar umurlarında değil

Oyla:

arif33

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Arif
Cihazım
mi9se
Konular
0
ben opera tarayıcıdan giriyorum faceebooka :)

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320

İlk kez bu olayın şarja bağlı olduğu bir duruma şahit oldum. Hocam ram sişmesi olayı olabiliyor. Bazı uygulamalar ram e başvururken ilgili android ilke ve ilkeleri kurallarına uymaz ve kendini tekrara düşer. Ve uygulama aşırı ram tüketir. Sistem bunu kaldıramaz ve kendini korumak için tüm uygulamaları kapatır. Bu özellikle bilgisayarlarda sql kullanan uygulamalarda çok görülür. Birde virüslü uygulamalarda.

Telefonlarda da çok nadir görülmeye başlandı. Buda androidin açık kaynaklı olmasına bağlı. Sizin durumda benim şahsi görüşüm, şarj sırasında cihazınızın kullandığı sistem uygulamalarında bir problem var. Şarj olmasına yardımcı olan sistem uygulamaları ( şarj oluyor simgesi, şarj kablosu bağlandı göstergesi hızlı şarj vb ) ram kullanımını anlık olarak şişiriyor. Temiz bir kurulum yapmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Oyla:

Mi92

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mimax2
Cihazım
Mimax2
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler tavsiyeniz için.
Facebook messenger vb herhangibir sosyal medya programımda yok işin ilginci.
Kurulum deilde sıfırlasam bi düzelme olurmu acaba.? Offical rom var içinde. Sıfırlamak için Wipe data + wipe cache yapmak mı gerekli ? Odin ve bilgisayara ulaşma şansım yok olduğum yerde.

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Teşekkürler tavsiyeniz için.
Facebook messenger vb herhangibir sosyal medya programımda yok işin ilginci.
Kurulum deilde sıfırlasam bi düzelme olurmu acaba.? Offical rom var içinde. Sıfırlamak için Wipe data + wipe cache yapmak mı gerekli ? Odin ve bilgisayara ulaşma şansım yok olduğum yerde.

Official sürüm varsa fabrika ayarlarına dönebilirsiniz. Ama eğer bahsettiğim dosyalarda sorun varsa çözüm olmayabilir. Bu arada cihazımıza odin ile yazılım yüklenmiyor. Mi filash tool kullanmanız gerekir.

Yinede fabrika ayarlarına dönebilir şansınızı deneyebilirsiniz.

Oyla:

Mi92

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mimax2
Cihazım
Mimax2
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
wipe data ile sıfırlamak sorunu çözdü teşekkürler.

Oyla:
Üst Alt