Yardım Şarj

Parasını hakediyormu

• Evet

Oy: 3 60,0%
  • Hayır

Oy: 2 40,0%

• Kullanılan toplam oy
    5

Byson

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
MÜCAHİT çeti
Cihazım
Mi9 se
Konular
22
Her güncelleme sonra telefona bir format data iyi gider :)
Şimdi ben cihazı yedeklemek istesem aynı ayarlar kalmıyor mu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fazla değil gibi ama telefon beklemede fazla yemis hocam. Bir de gördüğüm kadarıyla baya oyun oynuyorsunuz ayrıca vpn kullanıyorsunuz. Bunlar da şarjı etkileyen faktörler. Arka planda çalışan uygulamalarınızin izinlerini kontrol etmenizde fayda var. Ama benim size tavsiyem twrp üzerinden format data yapıp sıfırdan kurulum yapmanız. Bir de 3070 mah bataryadan beklentiniz çok fazla olmasın

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam bide twrp nedir bi açıklar mısınız

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Screenshot_2019-12-13-19-09-41-955_com.instagram.android.jpg
Screenshot_2019-12-13-19-09-41-955_com.instagram.android.jpg

Buda arkadaşım note8 ondada 11 yüklü hemde Türkiye cihazı IMEI kayıtlı değil
2 Cihazın şarj durumu aynı gidecek diye bir kaide ve alem yok. 1 Milyon cihazdan 1 tanesi mutlaka bozuk. (Sizin cihazınıza bozuk demedim, yanlış anlaşılmasın.) Ayrıca bu ekran süresine çok takarsanız çıkamazsınız bu işin içinden.

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
Şimdi ben cihazı yedeklemek istesem aynı ayarlar kalmıyor mu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bide twrp nedir bi açıklar mısınız
Hocam açılımı team win recovery project. Cihazın orjinal recovery'si yerine yukleyeceginiz recoverydir. Root,custom rom, stabil rom ve haftalık romlari yuklemenize olanak sağlayan recoverydir. Bootloader açık ise yukleyebilirsiniz forumda tek tus Kurulum dosyaları mevcut.

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
Hocam açılımı team win recovery project. Cihazın orjinal recovery'si yerine yukleyeceginiz recoverydir. Root,custom rom, stabil rom ve haftalık romlari yuklemenize olanak sağlayan recoverydir. Bootloader açık ise yukleyebilirsiniz forumda tek tus Kurulum dosyaları mevcut.

Bu arada cihazı turan gsmden.aldiysaniz yüklüdür büyük ihtimalle. Cihaz kapaliyken ses acma butonu ve power butonuna mi yazısı gelene kadar basılı tutun yüklüyse açılacaktır.

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35

Ama size tavsiyem bilmiyorsaniz iyice araştırın okuyun sonra bu işlere başlayın. Ya da bilen bi arkadaşınızdan destek alin. Yoksa Cihaz brick olabilir

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
216
Öncelikle cihazınız yeni 2 aylık, hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Her zaman tavsiyemdir günümüz şartlarında bence enaz 4000mAh pili olan bir telefon tercih edilmeli. Hatta 5000.
Bunun dışında ise Her büyük arayüz (MiUi10-->MiUi11) yada Android (Android 9--> Android 10) güncellemesinden sonra Android cihazların neredeyse %99 unda fabrika ayarlarına çekmek en mantıklı harekettir. Neden? Çünkü yüklü uygulamalar daha önceki arayüz yada android sürümüne göre çalışmaktadır, her ne kadar yeni sisteme uyum sağlasalarda, hem sistem hem uygulamalar saçmalamakta. Eski sürüm yada sistem artıkları yüzünden değişik abuk hareketlerde bulunur telefon.(Bununla ilgili webde birçok makale bulabilirsiniz) Bu yüzden sıfırlama mantıklı bir davranış olacaktır.

Örneğin Batterystats.bin dosyasının silinmesi ile iligili google da aratırsanız gibi birçok konu bulabilirsiniz.

Peki nedir bu Batterystats.bin dosyası? Bu dosya Android Root (kök) dizininin altında data/system altında bulunan, sizin kullanım alışkanlıklarınıza göre, programlarınızın davranışına göre sistemsel olarak istatistik tutar ve Android çekirdeğine gerekli bilgiyi göndererek telefonunuzun pil kullanımını yönetmesinde yardımcı olur. Peki neden silinmesi gerekir?

Bir çok kullanıcı telefonunu standart kullanır (Benim gibi) :) standart kullanmayı sevmeyenler ise telefona daha atraksiyonlu, civcivli, janjanlı, yanar dönerli, yada pil performası daha iyi olan Custom rom yüklemeyi seçer. iş buradan sonra iyice çetenfirleşir :) kişi ORD hastalığına tutulabilir :)

Bu Rom geçişleri sırasında eğerki kullanılan programa göre TWRP yada farklı yüntemler ile full silme işlemi yapılmaz ise, yada yüklenen Rom yüklendikten sonra bir sıfırlama işlemi gerçekleşmez ise bazı artıklar kalabiliyor. Bu kalan artıklardan biri de batterystats.bin dosyası. Daha önceki kullanım alışkanlıklarınızın istatistikleri yada programların istatistikleri bu minik dosyada saklandığı için ve silmediyseniz yine pilin istatistiklerinin yanlış gösterilmesine sebep olabilir.

Bu saçmalıktan kurtulmanın bir yolu Root lu bir cihaz kullanıp telefonu tam şarj edip kök dizin-->data-->system başlığı altından batterystats.bin dosyasını silmek olabilir.

Yada eğer root olmadan kullanıyorsanız da maalesef fabrika ayarları sıfırlama gerekiyor. Daha çok konu var ama benim çok bilgim yok. Kusura bakmayın.

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
TWRP'den sıfırlama yapmanız gerekiyor.Yada MI Flash kullanmanız.Yoksa IMEI'niz düşer.Ayarlardan ve kendi recoverysinden yapmayın.

Byson

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
MÜCAHİT çeti
Cihazım
Mi9 se
Konular
22
Bu arada cihazı turan gsmden.aldiysaniz yüklüdür büyük ihtimalle. Cihaz kapaliyken ses acma butonu ve power butonuna mi yazısı gelene kadar basılı tutun yüklüyse açılacaktır.

Ben cihazı geri götürsem twrp ayarlarını yaparlarmı

Üst Alt