Soru Şarj Sorunu

hsndmn

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Konular
7
Arkadaş yaklaşık 20 gün önce Redmi note 6 pro telefon aldım. İlk 10-15 gün şarjı gayet iyi gidiyordu 8 saatten fazla ekran süresi veriyordu lakin son 6 7 gündür bu süre 5 saate kadar düştü. Şu an mesela şarjım %53 ekran süresi 2-30 saat. Herhangi bir güncelleme vs yapmadım, pek oyunda oynamam belirleyemediğim bir sebepten dolayı şarjım çok hızlı gitmeye başladı..

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Arkadaş yaklaşık 20 gün önce Redmi note 6 pro telefon aldım. İlk 10-15 gün şarjı gayet iyi gidiyordu 8 saatten fazla ekran süresi veriyordu lakin son 6 7 gündür bu süre 5 saate kadar düştü. Şu an mesela şarjım %53 ekran süresi 2-30 saat. Herhangi bir güncelleme vs yapmadım, pek oyunda oynamam belirleyemediğim bir sebepten dolayı şarjım çok hızlı gitmeye başladı..

Kullandıkça uygulama yükledikce telefona binen yük artıyor bu sebeple arka planda çalışan uygulamalar otomatik başlama aktif olan uygulamalar pili etkiliyor . Bu saydığım seçenekleri gözden geçirin yani otomatik başlama ve arka planda başlamasına izni olan uygulamaların izinlerini kapatın . Bu arada pili yüzde 20 den aşağı düşürmeden şarja takıp 100 olmadan mesela 91 de alın pil ömrü için .

Oyla:

hsndmn

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kullandıkça uygulama yükledikce telefona binen yük artıyor bu sebeple arka planda çalışan uygulamalar otomatik başlama aktif olan uygulamalar pili etkiliyor . Bu saydığım seçenekleri gözden geçirin yani otomatik başlama ve arka planda başlamasına izni olan uygulamaların izinlerini kapatın . Bu arada pili yüzde 20 den aşağı düşürmeden şarja takıp 100 olmadan mesela 91 de alın pil ömrü için .
bahsettiğiniz şekilde zarar vermez mi bataryaya?

Oyla:

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
Yedek alıp Fabrika Ayarlarına dönmeniz veya Hard Reset işlemi yapmanız büyük ihtimalle sorununuzu sağlıklı bir şekilde çözerken,
verilerin üst üste birikmesine engel olur.

Her güncellemeden sonra Yedek alıp Fabrika Ayarlarına dönmeniz veya Hard Reset işlemi yapmanız ,
Aldığınız güncellemeyi cihazınızda en optimize şekilde kullanmanıza olanak sağlarken veri yığılmalarınıda temizler.

serhat.yldz Hocamızın bizlerle paylaştığı Xiaomi Telefonlarda Hard Reset İşlemi rehberini incelemenizi tavsiye ederim.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Not: Bu işlemden önce Mi Hesabınızın Bilgilerinizi saklamanızı ( Bir yere not etmenizi ) tavsiye ederim .

Ayrıca Peocawe hocamızın hazırlamış olduğu rehber tadındaki konuyu alttaki bağlantıya tıklayarak incelemenizi şiddetle tavsiye ederim.
İpucu - En Doğru Şekilde Batarya Kullanım Rehberi [Doğru Bilinen Yanlışlar]

Oyla:
Üst Alt