Yardım Şarj Sorunu

Resul Polat

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Resul
Cihazım
Mi A1
Konular
4
Merhaba arkadaşlar, iyi forumlar
Ben Xioami Mi A1 aldım 1 ay önce ilk aldığım zaman da şarjı çabuk gidiyordu şuan da çabuk gidiyor, Pil tasarrufunda kullanmıyorum şuan telefonu pek fazla işlem de yapmıyorum ama şarjı çok gidiyor, Pil tasarrufuna alınca da aynı yine gidiyor bayağı, ya da bana mı öyle geliyor bir yardımcı olabilir misiniz, ayarları mı var şarjı çok gidericek vs.?

1.resim:

2.resim:

Ekli dosyalar

• Screenshot_20180528-094318.png
    Screenshot_20180528-094318.png
    101 KB · Görüntüleme: 31
  • Screenshot_20180528-094321.png
    Screenshot_20180528-094321.png
    148,7 KB · Görüntüleme: 30

tamirci

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
tamirci
Cihazım
redmi 5
Konular
0
Dostum kullandığın uygulamaların erişimini kapa ondan dolayı şarjın çok gidiyor özellikle bu sosyal medya uygulamaları spotify gibi uygulamalar ram e yükleniyor arka tarafda işlem şu
ayarlar - pil & performans -pil tasarrufu -uygulamarı seçin-ve uygulamaya tıklayın arkaplan etkınlıklerını kısıtla dıyın.
NOT : Bu işlem ekran ya da uygulama kapalıyken bildirim almanızı engeller.

Oyla:

Resul Polat

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Resul
Cihazım
Mi A1
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum kullandığın uygulamaların erişimini kapa ondan dolayı şarjın çok gidiyor özellikle bu sosyal medya uygulamaları spotify gibi uygulamalar ram e yükleniyor arka tarafda işlem şu
ayarlar - pil & performans -pil tasarrufu -uygulamarı seçin-ve uygulamaya tıklayın arkaplan etkınlıklerını kısıtla dıyın.
NOT : Bu işlem ekran ya da uygulama kapalıyken bildirim almanızı engeller.

Peki hocam onları kapatırsam ben nerden görücem bildirimleri, uygulamayı açtıktan sonra görürsem, anlık bildirimin bir anlamı yok ki.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Telefonunuzu 1 saat 12 dakika kullanmışsınız ve %20 batarya tüketmiş. Yani size en az 5-6 saatlik bir kullanım sunacak. Sosyal medya uygulamalarının da arka planda sürekli olarak çalıştığını hesaba katarsak A1 için oldukça güzel bir süre olduğunu söyleyebilirim. Daha uzun batarya istiyorsanız tamirci hocamın da belirttiği üzere arka planda çalışan uygulamaların sayısını azaltmanız gerekli.

Oyla:

tamirci

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
tamirci
Cihazım
redmi 5
Konular
0
Resul Polat hocam bir yerden feragat etmek durumunda kalmak zorundayız haklısınız ama öenmli bir kaç özellikleri bilmektede fayda var hayat kurtarması açısından yada powerbank ile dolaşmamak adına.

Öyle bir devirde yaşıyoruz ki her şey anlık gelişmek zorunda pil tasarrufuna al da sizin işinizi görür. Pil tasarruf modu şunu gerçekleştirir arka planda, uygulamaları belli süreyle açar kapar bildirimleri yakalamanız için bu da anlık bildirimleri kaçırmamanızı sağlar. Aşırı pile ihtiyaç duymanız durumunda ise şunu yapın sırasıyla:
1- Veri bağlantınızı 3g yada 4g den 2g ye alın bildirimleri kaçırmazsınız Whatsapp konuşmalarında sorun asla yaşamazsınız veri bağlantınız sadece sınırlı hız düzeyinde kalır videolar ve resimler geç iner.
2- Senkronizasyonu kapatın eğer mail beklemiyorsanız yada anlık yedekleme işlemleri gerçekleştirmiyorsanız.
3- Kullanmıyorsanız google uygulamalarını daimi devre dışı bırakın. (oyunlar,gazetecilik v.b play store ve özellikler hizmetleri hariç)
4- Navigasyon haricinde gps inizi kullanmayın.
5- Pil tasarruf modunu aktif hale getirin.
6- Ekran parlaklığını asla otomatikde tutmayın görüyorsanız ekranı kısık kullanın.
Bu dediklerimi işleme alırsanız şarj konusunda 1 günü hatta 2 günü zorlarsınız.
[doublepost=1527723746,1527723025][/doublepost]Resul Polat hocam bir yerden feragat etmek durumunda kalmak zorundayız haklısınız ama öenmli bir kaç özellikleri bilmektede fayda var hayat kurtarması açısından yada powerbank ile dolaşmamak adına.

Öyle bir devirde yaşıyoruz ki her şey anlık gelişmek zorunda pil tasarrufuna al da sizin işinizi görür. Pil tasarruf modu şunu gerçekleştirir arka planda, uygulamaları belli süreyle açar kapar bildirimleri yakalamanız için bu da anlık bildirimleri kaçırmamanızı sağlar. Aşırı pile ihtiyaç duymanız durumunda ise şunu yapın sırasıyla:
1- Veri bağlantınızı 3g yada 4g den 2g ye alın bildirimleri kaçırmazsınız Whatsapp konuşmalarında sorun asla yaşamazsınız veri bağlantınız sadece sınırlı hız düzeyinde kalır videolar ve resimler geç iner.
2- Senkronizasyonu kapatın eğer mail beklemiyorsanız yada anlık yedekleme işlemleri gerçekleştirmiyorsanız.
3- Kullanmıyorsanız google uygulamalarını daimi devre dışı bırakın. (oyunlar,gazetecilik v.b play store ve özellikler hizmetleri hariç)
Eğer cihazda root yoksa Yunus hocamın çok güzel bir uygulaması var ( )
google uygulamalarını devre dışı bırakmanız için devre dışı bırakmadan öncede şunu yapın zaten size soracak güncelleştirmeleri kaldırın cihazınızda yer de açılmış olsun
6- Ekran parlaklığını asla otomatikde tutmayın görüyorsanız ekranı kısık kullanın.
7- Gereksiz güncelleme işlemi gerçekleştirmeyin güncelleme notlarını okuyun ve uygulamada o sorunu yaşıyorsanız güncelleyin ya da aşırı bir tasarım ya da işlevsellik katılmışsa güncelleyin
Not: 2g kullanımı size internete bağlı kalan uygulamarda yavaşlık sorunu yaşatacaktır ama internetsiz koymayacak pil tasarrufu sağlayacaktır bunun önüne geçmek adına cihazınızın ön belleğini geç temizleyin ki eski verileri geri yüklemek zorunda kalmasın cihaz zamandan tasarruf edin.
Bu dediklerimi işleme alırsanız şarj konusunda 1 günü hatta 2 günü zorlarsınız.
[doublepost=1527723782][/doublepost][doublepost=1527723746,1527723025][/doublepost]Resul Polat hocam bir yerden feragat etmek durumunda kalmak zorundayız haklısınız ama öenmli bir kaç özellikleri bilmektede fayda var hayat kurtarması açısından yada powerbank ile dolaşmamak adına.

Eğer cihazda root yoksa Yunus hocamın çok güzel bir uygulaması var ( )
google uygulamalarını devre dışı bırakmanız için devre dışı bırakmadan öncede şunu yapın zaten size soracak güncelleştirmeleri kaldırın cihazınızda yer de açılmış olsun
7- Gereksiz güncelleme işlemi gerçekleştirmeyin güncelleme notlarını okuyun ve uygulamada o sorunu yaşıyorsanız güncelleyin ya da aşırı bir tasarım ya da işlevsellik katılmışsa güncelleyin
Not: 2g kullanımı size internete bağlı kalan uygulamarda yavaşlık sorunu yaşatacaktır ama internetsiz koymayacak pil tasarrufu sağlayacaktır bunun önüne geçmek adına cihazınızın ön belleğini geç temizleyin ki eski verileri geri yüklemek zorunda kalmasın cihaz zamandan tasarruf edin.
Bu dediklerimi işleme alırsanız şarj konusunda 1 günü hatta 2 günü zorlarsınız.[/QUOTE]

Oyla:
Üst Alt