Soru Şarj problemi

TalhaKaptan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Mi 9T
Konular
46
Şarjım eskisi gibi dayanmıyor telefonu alalı 10 aya yakın oldu. Muhtemelen batarya bitmeye başladı ama kalibrasyon yapabilirmiyiz. Şarj arada 0'a iniyor prize taktığımda anında 19 oluyor. Kalibrasyon gerekiyor gibi düşünüyorum.
Redmi note 5 32 ai

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Şarjım eskisi gibi dayanmıyor telefonu alalı 10 aya yakın oldu. Muhtemelen batarya bitmeye başladı ama kalibrasyon yapabilirmiyiz. Şarj arada 0'a iniyor prize taktığımda anında 19 oluyor. Kalibrasyon gerekiyor gibi düşünüyorum.
Redmi note 5 32 ai

Forumun ara kısmını muhakkak kullanalım

https://forum.miuiturkiye.net/konu/butun-telefonlar-icin-batarya-kalibrasyonu.42608/#post-546314

https://forum.miuiturkiye.net/konu/batarya-kalibrasyonu-yeni-yontem-root-gerektirir.34261/

Oyla:

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
10 ay gibi bir sürede cihazın bataryasının performansının bu denli düşmesi olağan değil.

Kalibrasyon yapmadan önce sorunu Fabrika ayarlarına dönerek , Hard Reset işlemi uygulayarak veya Farklı ROM lar kullanmayı deneyerek çözmeye çalışmanızı tavsiye ederim.
Yedek aldıktan sonra Fabrika ayarlarına dönmeyi veya Hard Reset işlemi yapmayı deneyin.
Eğer sorununuz Bataryadan kaynaklı değil ise , ki genelde %+95 değildir ,Pil kullanımınız büyük oranda optimum seviyelere yaklaşacaktır.

Cihazınızın BL kilidi açık ise farklı ROM lar deneyebilirsiniz.

Her güncellemeden sonra Yedek alıp Fabrika Ayarlarına dönmeniz veya Hard Reset işlemi yapmanız ,
Aldığınız güncellemeyi cihazınızda en optimize şekilde kullanmanıza olanak sağlarken veri yığılmalarınıda temizler.

Xiaomi Telefonlarda Hard Reset İşlemi rehberini incelemenizi tavsiye ederim.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Not: Bu işlemden önce Mi Hesabınızın Bilgilerinizi saklamanızı ( Bir yere not etmenizi ) tavsiye ederim .​

Eğer bu işlemlerden sonuç alamaz iseniz kalibrasyon yapmanızı tavsiye ederim.

Oyla:

TalhaKaptan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Mi 9T
Konular
46