Soru Şarj hakkinda bir kaç sorum var

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui 10
Telefon Modeli
Redmi note 5
Bootloader Kilidi
Kapalı
Daha önce 2 farklı marka telefonumu adaptörlerini kaybedince nokia lumia şarj aleti ile şarj ettim ve iki telefonda bir kaç ay sonra %20 de kapanmaya ve geç şarj olmaya basladi bu yüzden birdaha aynı durumu yaşamamak için baştan önlem almak istiyorum

Telefonu kutusundan çıkan şarj aleti yerine başka marka şarj aleti kulanmak telefona zarar verirmi ? (Ayni verya farklı akımlarda amperlerde)

Yada başka yapılabilicek yanlışlıklar varsa bunlar nelerdir neleri yapıp yapmamak doğru olur

EyuphanBey

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüphan
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
21
Daha önce 2 farklı marka telefonumu adaptörlerini kaybedince nokia lumia şarj aleti ile şarj ettim ve iki telefonda bir kaç ay sonra %20 de kapanmaya ve geç şarj olmaya basladi bu yüzden birdaha aynı durumu yaşamamak için baştan önlem almak istiyorum

Telefonu kutusundan çıkan şarj aleti yerine başka marka şarj aleti kulanmak telefona zarar verirmi ? (Ayni verya farklı akımlarda amperlerde)

Yada başka yapılabilicek yanlışlıklar varsa bunlar nelerdir neleri yapıp yapmamak doğru olur
Aga bence net verir kullanım kılavuzları da vs.de yazıyor orjinal şarjı kullanın diye.

Oyla:

Aybin.Kilic

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aybin Kılıç
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Elektrik Teknisyen
Konular
10
Aynı voltaj ve amper değerlerine sahip olduğu sürece kaliteli şarj cihazları sorun yaşatmaz. (Kaliteli kablo ile)
Çin malı abuk subuk şarj cihazları ve kabloları cihaza tabiki zarar verir.
Nokia Lumia şarj cihazları ile çok cihaz kullandım. Sorun yaşamadım bu zamana kadar. Ha bir de her şarj cihazı belli bir yerden sonra miadını doldurur. (kondansatörlerin de belli bir ömrü var.)
Size tavsiyem kaliteli bir şarj cihazı alın telefonunuza uygun.

Oyla:

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
124
Kaliteli bir şarj cihazı kullanırsanız sorun yaşamazsınız.
Elinizdeki Lumia şarj cihazınızı da çöpe atın belli ki içindeki kondansatörler değer değiştirimiş kısaca ömrünü doldurmuş.

Oyla:

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Unuttuğum bir soru daha var
Bazı videolarda şu kadar wat hızlı şarj oluyor diyorlar
Hızlı şarjda önemli olan wat mı amper mi ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Elinizdeki Lumia şarj cihazınızı da çöpe atın belli ki içindeki kondansatörler değer değiştirimiş kısaca ömrünü doldurmuş.
Annemin eski telefonunun adaptöruydü yani kesinlikle orjinal ve islem görmemişti ama dediginiz gibi ömrünü doldurmus olabilir ozaman bataryanın hasar görmemesi için her sene adaptorü yenilemem mi gerekicek ?

Aynı voltaj ve amper değerlerine sahip olduğu sürece kaliteli şarj cihazları sorun yaşatmaz. (Kaliteli kablo ile)
Çin malı abuk subuk şarj cihazları ve kabloları cihaza tabiki zarar verir.
Nokia Lumia şarj cihazları ile çok cihaz kullandım. Sorun yaşamadım bu zamana kadar. Ha bir de her şarj cihazı belli bir yerden sonra miadını doldurur. (kondansatörlerin de belli bir ömrü var.)
Size tavsiyem kaliteli bir şarj cihazı alın telefonunuza uygun.

Telefonun kutusundan cıkan adaptorle kullansam ama kablo dandik bisey olsa yine cihaza zarar verebilirmi ?

Oyla:

Aybin.Kilic

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aybin Kılıç
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Elektrik Teknisyen
Konular
10
Bence atmasın. Eski telefon kullanan birisine hediye etsin. Onlara ilaç gibi gelir. :)

Oyla:

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
124
Kuallanmakta olduğumuz adaptörler kadar kabloların da önemi büyük, ben bu güne kadar asla kalitesiz kablo kullanmadım.

Oyla:

Aybin.Kilic

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aybin Kılıç
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Elektrik Teknisyen
Konular
10
Unuttuğum bir soru daha var
Bazı videolarda şu kadar wat hızlı şarj oluyor diyorlar
Hızlı şarjda önemli olan wat mı amper mi ?

Annemin eski telefonunun adaptöruydü yani kesinlikle orjinal ve islem görmemişti ama dediginiz gibi ömrünü doldurmus olabilir ozaman bataryanın hasar görmemesi için her sene adaptorü yenilemem mi gerekicek ?

Telefonun kutusundan cıkan adaptorle kullansam ama kablo dandik bisey olsa yine cihaza zarar verebilirmi ?

Cevap 1 : Kesinlikle watt değeri. Ona eşlik edende amperdir.

Cevap 2 : Her sene yenilemeye gerek yok. Rahat rahat 2-3 sene kullanırsınız.

Cevap 3 : Kablo kalitesi kesinlikle fark ediyor. Kablo kesiti düşükse yüksek amperlerde ısınma bile yapar. O yüzden kaliteli kablo kullanımı şarttır.

Edit
: Sana şöyle örnek vermeyi uygun buluyorum. Evde kullandığınız uzatma kabloları (grup prizler) şarj cihazı tv kullanırken sorun çıkartmaz. Gücü yüksek Elektrik sobası, fırın gibi bir şey takınca seyyar kablonun ısındığını elleyince hissedersiniz. Durum tamda budur.
Not : Elektrik Teknisyeniyim

Son düzenleme:
Oyla:

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevap 1 : Kesinlikle watt değeri. Ona eşlik edende amperdir.

Cevap 2 : Her sene yenilemeye gerek yok. Rahat rahat 2-3 sene kullanırsınız.

Cevap 3 : Kablo kalitesi kesinlikle fark ediyor. Kablo kesiti düşükse yüksek amperlerde ısınma bile yapar. O yüzden kaliteli kablo kullanımı şarttır.

Edit : Sana şöyle örnek vermeyi uygun buluyorum. Evde kullandığınız uzatma kabloları (grup prizler) şarj cihazı tv kullanırken sorun çıkartmaz. Gücü yüksek Elektrik sobası, fırın gibi bir şey takınca seyyar kablonun ısındığını elleyince hissedersiniz. Durum tamda budur.
Not : Elektrik Teknisyeniyim

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim kablonun bu kadar önemli oldugunu bilmiyordum en kötü yavaş şarj eder diyordum

Watt nasıl hesaplanıyor çoğu adaptörde çıkiş kisminda watt yazmıyor sadece volt ve amper yazıyor

Hocam ayriyetten hazır teknisyen birini yakalamışken ögrenebildigim kadar şey ögrenmek istiyorum yine telefondan gidicek olursak programla değerleri izlediğimde %80 e kadar falan 1 amper 3.7 volt ile şarj oluyor (watt değeri yazmıyor) %80 den sonra ise volt 4.2 ye çıkıyor ama amper 150/400 arası geziniyor çoğunlukla (200 de takılıyor 400 e cok arada çıkıyor) bunun sebebi nedir ve herhangi bi zarari olurmu ?

Son düzenleme:
Oyla:

Aybin.Kilic

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aybin Kılıç
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Elektrik Teknisyen
Konular
10
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim kablonun bu kadar önemli oldugunu bilmiyordum en kötü yavaş şarj eder diyordum

Watt nasıl hesaplanıyor çoğu adaptörde çıkiş kisminda watt yazmıyor sadece volt ve amper yazıyor

Hocam ayriyetten hazır teknisyen birini yakalamışken ögrenebildigim kadar şey ögrenmek istiyorum yine telefondan gidicek olursak programla değerleri izlediğimde %80 e kadar falan 1 amper 3.7 volt ile şarj oluyor (watt değeri yazmıyor) %80 den sonra ise volt 4.2 ye çıkıyor ama amper 150/400 arası geziniyor çoğunlukla (200 de takılıyor 400 e cok arada çıkıyor) bunun sebebi nedir ve herhangi bi zarari olurmu ?

Cevap 1 : akım * voltaj
Örnek 2 amper 5 voltluk şarj cihazi (2*5=10 watt) eder.

Cevap 2 : Hızlı sarjda akımı yüksek çeker belli bir değere kadar (%70-80). Şarj oraya gelince yazılım ve donanım devreye girer ve çekilen akım değerini düşürür. Daha düşük akımda şarja devam eder. Batarya ve telefonun sağlığı için gereklidir yani.

Oyla:
Üst Alt