Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bilgilendirme; Sürekli bataryalar ile ilgili konular açılıyor, yorumlar yapılıyor. Gördüğüm kadarıyla bir çok kişinin bataryası bir seneyi doldurmadan sağlığını kaybediyor. Ben bir batarya uzmanı değilim, yüzde yüz doğru bilgiyi sunamam fakat bataryanızın en sağlıklı ve en doğru şekilde...
Merhaba arkadaşlar, bu konu üzerinde çok tartışma yapıldı çok konuşuldu. Genel olarak pil kullanımının %10 ile %80 arasında tutulmasının en sağlıklı sonucu vereceği söyleniyor. Bununla beraber 2 veya 3 ayda bir olmak şartıyla pil kalibrasyonu işlemini yapmanız bataryanızın en iyi şekilde...
Google fotoğraflar gibi arkada otomatik yedekleme yapan uygulamaları manuel yapınca şarj uzun gidiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ayarlardan -> kilit ekranından -> kilit ekranının bildirimler için uyandır ı kapalı yapabilirsin.
Konum ayarlarını pil tasarrufunu açabilirsin, konumdaki tarama kısmını kapatabilirsin. Eğer sık sık gps/konum kullanuyorsan yapmaman en iyi olanı. Yaparsan da gps/konum/haritalar kullanırken tekrar açman gerekir.
Sık kullanmadığın, bildirimlerinin önemsiz olduğu uygulamaları arka planda kapatabilirsin. Ayarlar -> pil ve performans -> uygulama pil tasarrufundan yapabilirsin. - Eğer sistem uygulamalarının işlevselliğini bilmiyorsanız, mesela google drive ın panoya kopyala işlevselliğini yaptığını - Bu özellikte sistem uygulamaları olduğu gibi kalması en yararlı olandır. Sonradan yüklendiğiniz uygulamalarda yapmak yararlı.
Bu yazdıklarımın bir çoğunu miuiturkiye ve donanimhaber forumlarından okudum sanırım.
Google play store ve sistem uygulamalarını otomatik güncellemeyi kapatabilirsin. Sistem güncellemeleri de kapatılabilinir ama kapamıyorum.