Yardım Şarj aletini uzatmaya takmak

memirhan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emirhan
Cihazım
Redmi Note 10
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 12.5.3
Telefon Modeli
Redmi Note 10 Pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Şarj aletini 4'lü prize takarak şarj etmek telefona zarar verebilir mi? akım değeri vs değişir mi?

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
1 tane uzatma oldukça sorun olmaz ancak 1 priz uzatma vasıtası ile çok fazla dağıtılırsa sorunlar olabilir. Orijinal şarj aleti ya da akım korumalı sertifikalı şarj aletleri ile şarj edilirse cihaz hiçbir şekilde zarar görmez.

Oyla:

memirhan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emirhan
Cihazım
Redmi Note 10
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1 tane uzatma oldukça sorun olmaz ancak 1 priz uzatma vasıtası ile çok fazla dağıtılırsa sorunlar olabilir. Orijinal şarj aleti ya da akım korumalı sertifikalı şarj aletleri ile şarj edilirse cihaz hiçbir şekilde zarar görmez.
bir adet 4'lü uzatma kullanıyorum bilgisayarım,monitörüm ve telefon şarj aletimi kullanabilmek için. Şarj aleti kutudan çıkan orijinal alet. Aynı anda 3 alet takılı olduğunda zarar verir mi diye merak etmiştim.

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
bir adet 4'lü uzatma kullanıyorum bilgisayarım,monitörüm ve telefon şarj aletimi kullanabilmek için. Şarj aleti kutudan çıkan orijinal alet. Aynı anda 3 alet takılı olduğunda zarar verir mi diye merak etmiştim.
Aşırı güç tüketen bir alet yok taktıkların arasında hiçbir sorun olmaz.

Oyla:

Safranbeg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Safranbeg A.
Cihazım
Note 9s
Konular
2
Önemli olan o 4 lü prize kaç amper çeken cihazların bağlı olduğudur.
Evlerde ampuller, mutfak, banyo vb gibi yerler için ayrı ayrı amper değeri olan sigortalar bağlıdır.
Telefonun şarj cihazı miliamper değerinde olduğu için isterseniz 12 li prize takın telefona bir şey olmaz.
Ancak düşük amperlik sigortaya bağlı bir prize 4 lu uzatma ile yüksek amperlik cihazlar baglamak tehlikelidir. Sigorta atana kadar kablolarda ciddi ısınmalar olur.
Telefon şarjlari bunlardan müstesnadır, aslı astarı 5 volt 2-3 miliamper akim çekiyor.

Oyla:
Üst Alt