Yardım Sanırım Cihaz Brick Oldu

aliemrealıcı

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 5s PLUS
Konular
4
Arkadaşlar merhaba. Ben ilk çıktığı zaman bir haftalık mi note 10 aldım imei atılmış. Satın aldığım kişi fabrika ayarlarına dönersen imei gider dediği için uzun zaman böyle kullandım. Geçenlerde cihaz güncelleme bildirimi geldi ve güncelle dedim. Güncelleme indikten sonra twrp ekranı geldi bir şeyler yüklendi ve açıldığında yazılım güncellenmemişti. Bugün kararlı kararlı roomu twrp den üzerinden yüklemek için indirdim fakat twrp ye girmeye çalıştığımda mi recovery ekranı geldi yani twrp silinmiş. Bende en son twrp yi indirdim ve fastboot ekranınndan kurup boot ettim. İlk önce efs yedegini aldım daha sonra wipe işlemi yaptıktan sonra yeniden başlat dedim fakat twrp ekranına bir türlü gelemedim. TWRP yeniden yüklemeye kalktığımda şu hatayı veriyor "target reported max download size". Yabanı forumlarda baktım cihaz brick olmuş demişler. Cihazın mi unlock dan baktım bootloader kilidi açık görünüyor. getvar dan da baktım açık yani. Yabancı forumlara baktım şu şekilde çözmüşler sorunu "
adb devices
adb reboot bootloader
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot flash misc misc.bin
fastboot reboot recovery "
fastboot devices yaptıgımda gözüken cihaz da adb komunta gözükmüyor error: device not found hatası veriyor. Cihaz brick mi oldu tam olarak anlamadım. Ne yapmam lazım

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Arkadaşlar merhaba. Ben ilk çıktığı zaman bir haftalık mi note 10 aldım imei atılmış. Satın aldığım kişi fabrika ayarlarına dönersen imei gider dediği için uzun zaman böyle kullandım. Geçenlerde cihaz güncelleme bildirimi geldi ve güncelle dedim. Güncelleme indikten sonra twrp ekranı geldi bir şeyler yüklendi ve açıldığında yazılım güncellenmemişti. Bugün kararlı kararlı roomu twrp den üzerinden yüklemek için indirdim fakat twrp ye girmeye çalıştığımda mi recovery ekranı geldi yani twrp silinmiş. Bende en son twrp yi indirdim ve fastboot ekranınndan kurup boot ettim. İlk önce efs yedegini aldım daha sonra wipe işlemi yaptıktan sonra yeniden başlat dedim fakat twrp ekranına bir türlü gelemedim. TWRP yeniden yüklemeye kalktığımda şu hatayı veriyor "target reported max download size". Yabanı forumlarda baktım cihaz brick olmuş demişler. Cihazın mi unlock dan baktım bootloader kilidi açık görünüyor. getvar dan da baktım açık yani. Yabancı forumlara baktım şu şekilde çözmüşler sorunu "
adb devices
adb reboot bootloader
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot flash misc misc.bin
fastboot reboot recovery "
fastboot devices yaptıgımda gözüken cihaz da adb komunta gözükmüyor error: device not found hatası veriyor. Cihaz brick mi oldu tam olarak anlamadım. Ne yapmam lazım
Cihaz fastboot a giriyor mu ve açılışta unlocked yazıyor mu

Oyla:

aliemrealıcı

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 5s PLUS
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihaz fastboot a giriyor mu ve açılışta unlocked yazıyor mu
İşin garibi fastboot tan başka bir ekrana giremiyorum. Mi Recovery ekranı da gelmiyor. Unloacked yazan yer de gelmiyor direkt fastboota giriyor.

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Oyla:

aliemrealıcı

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 5s PLUS
Konular
4
Fastboot' a giriyorsa soft brick olmuştur. Kurtarılır korkmayın. İçindeki rom silindiği için açılmıyor sadece. Aşağıdaki konu ile cihazı kurtarıp, sonrasında normal rom atarak açarsınız.

Rom - Xiaomi Mi CC9 Pro/Redmi Note 10 ENG Rom - Fabrika Yazılımı
Sanırım bunu miflashla normal rom yükler gibi yükleyeceğiz. Fakat günlük kullanıma uygun değil demişler. Bunu yükledikten sonra güncelleştirme arayüzünden mi yükleyeceğiz normal rom'u. Yoksa tgz uzantılı rom bulup miflash arayüzünden mi yüklemeye çalışayım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi tekrar baktımda. Bu test point dediğimiz kısa devre methodu hard brick olmuş cihazlar için sanırım benim yapmama gerek yok. Mi flash a girdiğimde cihaz gözüküyor zaten.

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Sanırım bunu miflashla normal rom yükler gibi yükleyeceğiz. Fakat günlük kullanıma uygun değil demişler. Bunu yükledikten sonra güncelleştirme arayüzünden mi yükleyeceğiz normal rom'u. Yoksa tgz uzantılı rom bulup miflash arayüzünden mi yüklemeye çalışayım.

Şimdi tekrar baktımda. Bu test point dediğimiz kısa devre methodu hard brick olmuş cihazlar için sanırım benim yapmama gerek yok. Mi flash a girdiğimde cihaz gözüküyor zaten.

Yukarıdaki yöntem açılmayan cihazların fabrika yazılımına döndürüp sonrasında normal rom yüklenmesini sağlamak için kullanılır. İsterseniz normal flash yöntemi ile yüklemeyi deneyin. Baktınız ki olmadı üstteki yöntem ile fabrika yazılımına dönüp öyle denersiniz. Bir de XiaoMiTool V2 programını dener misiniz. Eğer orada cihazı görebiliyorsanız direk işlemi oradan yapın daha pratik ve güvenli olur.

Oyla:

softwarexpert

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
14

ENG yazılımı kurmayın. Buradan Mi Flash ile yükleyeceğiniz Fastboot rom linkini bırakıyorum. Bunu indirip mi Flash tool ile kuracaksiniz
s://bigota.d.miui.com/V11.1.1.0.QFDIDXM/tucana_id_global_images_V11.1.1.0.QFDIDXM_20200511.0000.00_10.0_global_63b22e5688.tgz

Oyla:

aliemrealıcı

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 5s PLUS
Konular
4
Bu adresteki tgz dosyasını
ENG yazılımı kurmayın. Buradan Mi Flash ile yükleyeceğiniz Fastboot rom linkini bırakıyorum. Bunu indirip mi Flash tool ile kuracaksiniz
s://bigota.d.miui.com/V11.1.1.0.QFDIDXM/tucana_id_global_images_V11.1.1.0.QFDIDXM_20200511.0000.00_10.0_global_63b22e5688.tgz
Güncel MIUI 12 indirip fastboot ile kurdum oldu teşekkürler. Şimdi aklıma takılan soru imei duruyor mu. İlk başta twrp den ben imei yedegi almak istediğim de twrp silindiğini gördüm yani mi recovery geliyordu. Daha sonra en güncel twrp sürümünü kurup efs yedeğini aldım ve advance wip kısmında dalvik,system,daha, cache seçenegini seçip silme işlmi yaptım ve recovery diyerek yeniden başlattıktan sonra bunlar başıma geldi. Format data demediğim için imei duruyordur galiba. Ya da durmuyorsa twrp yeniden yüklemeye çalışıp efs backup mu yapayım.

Oyla:

servet27027

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
servet
Cihazım
mi note 10
Konular
0
benim cihazın başınada aynısı geldi imei sağlam atıldıysa gitmiyor twrp tan format data yaptım yanlışlıkla ondan sonra başıma gelmeyen kalmadı sonuçta 12,02 sürümünü flashboot ile attım şuan stabil kullanıyorum ama twrp yüklemedim bile çünkü elim durmuyor oynuyorum o zamanda başıma iş açıyorum ota ile gelirse güncellerim yoksa karışmıyorum...

Oyla:
Üst Alt