Yardım Samsung S23 bilgisayardan sadece şarj oluyor

onursvkn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
onur
Cihazım
gmde
Konular
2
Samsung Galaxy S23 telefonum birçok kablo ve bilgisayar denemiş olmama rağmen bilgisayar üzerinden sadece şarj oluyor. Hiçbir şekilde ne veri aktarabiliyorum ne de bilgisayar üzerinden telefonu görüntüleyebiliyorum.

Denediğim çözümler:
1- Samsung Windows için USB sürücüleri kurulu.
2- Geliştirici seçeneklerinden varsayılan usb yapılandırması dosya aktarımı olarak seçili.
3- Kendi kablosunun iki ucu da type-c olduğu için type-c type-a dönüştürücü aldım bilgisayara öyle taktım yine de sonuç değişmedi.

Başına gelmiş ve çözmüş olan veya yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

alimitnick

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Redmi note 125G
Meslek
Öğrenci
Konular
8
Telefonu bilgisayara bağlandıktan sonra bildirim paneline gelen usb şarj bildirimine tıklayıp veri al/gönder seçeneğini aktif edin. Kapalıysa usb hata ayıklamayı açın.

onursvkn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
onur
Cihazım
gmde
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefonu bilgisayara bağlandıktan sonra bildirim paneline gelen usb şarj bildirimine tıklayıp veri al/gönder seçeneğini aktif edin. Kapalıysa usb hata ayıklamayı açın.
Usb bildiriminde sadece şarj olduğu yazıyor. Tıklayınca ayarlardaki pil menüsü açılıyor. Usb hata ayıklama açık

alimitnick

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Redmi note 125G
Meslek
Öğrenci
Konular
8
Usb bildiriminde sadece şarj olduğu yazıyor. Tıklayınca ayarlardaki pil menüsü açılıyor. Usb hata ayıklama açık
Sorun telefondan çözülmesi gerekli fakat nasıl olacağını tam kestiremiyorum web'de detaylı arama yapınız.

onursvkn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
onur
Cihazım
gmde
Konular
2
Sorun telefondan çözülmesi gerekli fakat nasıl olacağını tam kestiremiyorum web'de detaylı arama yapınız.
Yaklaşık bir haftadır internette yabancı kaynaklar dahil bu sorunun çözümünü arıyorum henüz bulamadım. Sorunu yaşayan kişiler mevcut bazı çözümler de var ama bende hiçbiri çalışmadı.

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Yaklaşık bir haftadır internette yabancı kaynaklar dahil bu sorunun çözümünü arıyorum henüz bulamadım. Sorunu yaşayan kişiler mevcut bazı çözümler de var ama bende hiçbiri çalışmadı.
Pc ye orjinal kablosu ile mi bağlıyorsunuz ? Eğer orjinal kablo değilse bazı kablolar veri aktarımı desteklemiyor sadece şarj ediyor. Kablo orjinal ise bilemiyorum farklı bir PC de deneyin sorun nerede anlamış olursunuz.

karya48

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
4
Telefon şarj Soket arızalı olabilir şarj edebilir ama data/veri aktarımı yapmaz....

Yusuftok516

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
S23, Mi 9 SE
Konular
40
Aynı sorunu ben de yaşıyorum, pek üzerine düşmedim ama mesela telefon bildirimlerinden usb yönetme kısmına gelip "dosya aktarımı" seçeneğini seçince biraz bekleyip tekrar pasif oluyor işe yaramıyor. Eğer pcde usb c girişi varsa telefonun orijinal kablosuyla type c girişine bağlamak denenebilir, veya geliştirici seçeneklerindeki "varsayılan usb konfigürasyonu" seçeneğinden dosya atarımı seçilebilir. Deneyip yazarsanız ben de bilmek isterim. Ve mesela arkadaşımda xiaomi var ve onun telefonunda ayarlarda usb otg diye bi ayar var ama samsungda yok bu.

onursvkn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
onur
Cihazım
gmde
Konular
2
Soket arızası mı var bilemiyorum ama gördüğüm kadarıyla birebir aynı sorunu yaşayan çok kişi mevcut, o nedenle bana sorunun kaynağı başka gibi geldi. Varsayılan usb konfigürasyonu seçeneğini zaten dosya aktarımı olarak seçtim. Maalesef sorunu halen çözemedim. OTG ile telefona usb bağlayınca onu usb bağlayıcı olarak görüyor ama usb'nin içindekileri göstermiyor. En son bir telefoncuya gidip ona denetmeyi ve elindeki bir kablo sayesinde bilgisayara gösterebiliyorsa onu almayı planlıyorum.

Üst Alt