Yardım samsung note 8 hakkında yorumlar ?

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
merhaba

tlf da kalem isteyen biriyim.. özellikle 5.5 inch ve sonrasında...

lansman yapılmış ama DH nin tanıtım diye koyduğu çocuk ve anlatımları beni hasta etti. dakika bile dolmadan kapadım videosunu...

6.3 inch oldukça rahatsız edici bir boyut..
diğer samsung serilerinde kendi işlemcisinin yanı sıra özellikle amerika için snapdragon işlemci ile çıkarıyor idi..

şimdi baktığımda bu adetini bozmamış.. 835 ile yine ....
(Quick Charge 2.0) kullandığını gördüm..diğer markadalarda sanırım 3 versiyonu varken 2 yi tercih sebebi daha önceki batarya fiyaskosu mudur ?
batarya yine düşük kalmış ama 835 in faydası ne kadar olur batarya kullanımı için bilemiyorum.. hem büyük ekran hemde oldukça fazla pixel için.

phablet olarak listelendiğini sizde biliyorsunuz.. arka kısımdaki kamera yerleştirimi sanki daha güzel olmuş...
şu sıra parlement renkli kasalar aşırı dikkatimi çekiyor.

çift sim li modeli de var... ama her zamanki gibi ülkemice gelmeyeceğini düşünüyorum

ilerleyen dönemde bu tlf u alsak... fiyatı oldukça... ama herkesin kendine göre yorumu.. .mi6 ile kıyaslamak istersem adamlar amiral gemisinde hala 2k ekrana geçemedi.. şahsi görüşüm 5 den 6 ya geçişde de reel bir özellik göremedim.. 835 performansı için yorum yapmıyorum.. illem bişilerini eleştirmek gerekiyor ise miui her hafta güncelleme geliyor olsa bile ben gerçek bir güncelleme almadığını... sürekli KASDİ olarak hatalı çıkartılan rom ların .. gündemde kalmak için yapıldığını artık düşünmeye başladım. 3 yıldır her rom da benzer hatalar ve düzeltmeler için siz farklı düşünebilirsiniz..

desteklediği bantları göremedim ama TR için amerika dan gelen üründe bile sorun çıkacağını sanmıyorum..

teknik yapısı için detaylı inceleme yapan yapmış arkadaşlar var ise.. lütfen görüşlerini paylaşabilir mi ?

Asaf04

Yârdan Uzak Aleme Daldık...
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Kısaca çöp demek istiyorum Note 5 in yapmadığı ne var ki ?

Kalem olan telefonlar için

Kalem şart değilse HTC U11, One Plus 5, Mı 6 tek geçer

Oyla:

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Asaf04
herkesin bakış açısı tabiki.. yorumunu beğenmesem de ..

şimdi farklı video ları ile yapılmış farklı bakış açılarından yerli tanıtımları izledim. kimisi burda kimisi NY da incelemiş

"Kalem olan telefonlar için" kelimesini açıklar mısın ?
Ben hala RMN3Pro için kullanabileceğim bir kalem bulamadım... işim gereği iş yerinde dolaşırken, birileri birşeyler istiyor. onları not almam gerekiyor... ellerim ve parmaklarım çok iri sayılmaz ama ekran dan birine whatsapp dan bile mesaj yazmak işkence geliyor.

"kalem şart değilse..." ifaden de hatalı... zaten ilk cümlemde niyetim gayet açık... yazdıklarımı okuduğun veya anladığın konusunda şüphe uyandırıyor...

mi nin kendi forumunda yaklaşık 3 yıldır kalem istiyorum.. diye defalarca farklı konulara da yazdım.

çekilmiş video larda en çok üstünde durulan... ekran teorik olarak kapalı iken yaklaşık 100 sayfa kadar not alma özelliği eklenmiş... diyorlar.. 5 de bu özellik var mı bilmiyorum. ayrıca daha önceki senlerdeki tercüme ekranında da değişiklik yapılmış sanırım... mi deki 2. kopya yazılım desteği yok sanırım. 2 simli modelini edinsem bile 2 whatsapp kullanmayız diye düşünüyorum. kişisel ve iş hattı için

en büyük fark ise en boy oranı sanırım... servisde veya metrobüs de indirip seyredemediğim dizilerim var.. sırf bu zamanlar için film dizi indiriyorum... :)
halen aylar önce indirdiğim bazı diziler duruyor..usb ler saolsun...
bi dönem youtube dan güldür güldür serisi indirip metrobüs de seyrederken arkadaşım kulağımdan kulaklığın birini alıp kendisi de seyrederken duymak için alır ve kendi kulağına takardı.. şimdi note8 in BT sinde dual kulaklıkda smilar ses özelliği gelmiş.. çok mu önemli ? maalesef evet... özellikle gezerken yanınızda birileri var ise aynı anda aynı şeyi duymak... çok önemli...

kulaklık konusunda extrem bir sorun yaşıyorum.
evimdeki masada sanırım 6 adet 1 kulağından ses gelmeyen kulaklık bulunuyor. inatla atmadım. sony den jabra dan philps den.. ve AE den alınmış dandik BT de dahil.. 3 kablolu 3 kablosuz.. hepsinde ortak sorun 1 kulak çalışmıyor. 3-4 ay sonra bi şekilde bozuluyor
AE den geçen ay gelen BT kulaklığımda da şimdi aynı sorun var. sol kulak da ses az... bazen hiç olmuyor. bunu batarya ya bağlasam bile, dolum sonrası ilk kullanımda bile sol kulak lıkda ses az... biliyorum 2 ay bile geçmeden 1 tanesi patlayacak ama hangisi emin değilim.. bu maalesef RMN3 pro da benim rastladığım ama kimsenin dikkat etmediği veya rastlamadığı bir sorun.. işe gidip gelirken... biryerlere giderken kulak içi kulaklık kullanıyorum ve bu sorun var benim tlf umda...

cat16 ile daha hızlı bir bant sağlanmış.

widescreen e alışıp sonra da FHD videoları indirip detaylı izlememek pek hoş olmuyor...
çok oyun meraklısı değilim. o sebeplede oyun performansı konusunda bişi diyemem.. özellikle 3300 lük batarya da... S8 var iken zaten oyun için tercih edilmez sanırım. ama yinede birisi oyun ekranındaki çözünürlük ve fps yi çekerse çok sevinirim

kameralarındaki yeni sabitleme özelliklerinden bahsediyorlar... yani hareket anındaki görüntü sabitleme..
fotoğraf bile çok çekmeyen biriyim.. fotoğrafcıda poz vermek işkence iken... 101... ..çarken... kaçarken... panpişler ile... keyfi gibi salakça durumları yaşayan biri değilim.. ama yaşayana da ufak bi güler geçerim...

kısacası... duos & SD modelini nasıl edinirim diye derde düştüm...

Son düzenleme:
Oyla:

Kamboc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veysel
Cihazım
Mi5s Plus
Konular
24
Şimdi samsungu sevmediğim için teknik deteylara girmeyeceğim ama hazır xiaomi dışında bir konu açılmışken şunu söylemek isterim.
samsung s8 ile başlayan 18:9 orana sahip ekranlara kıl oluyorum nefret ediyorum bunu yapanları kınıyorum..
6.3 inch ekranlı bir samsung 5.5 inch ekranlı örnegin redmi note 3 den daha dar. Naapiim ben öyle 6.3" i

Oyla:

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
6.3 konusunda aynı tepkiyi veriyorum.. hatta 5.7 iken bile ... ama maalesef günümüzde elde taşıma sorunu oluşturuyor iken.. metrobüs de dizi - film izleme keyfi.. external bir klavye ile çok aşırı hzlı yazı yazarken... işte orda sessiz kalkmak durumundayım
tabiki bu bahsettiklerim genelde olmayan ama... var yani.. yaşıyoruz...

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
6.3 konusunda aynı tepkiyi veriyorum.. hatta 5.7 iken bile ... ama maalesef günümüzde elde taşıma sorunu oluşturuyor iken.. metrobüs de dizi - film izleme keyfi.. external bir klavye ile çok aşırı hzlı yazı yazarken... işte orda sessiz kalkmak durumundayım
tabiki bu bahsettiklerim genelde olmayan ama... var yani.. yaşıyoruz...
Sayın TosunPASA eğer Kalem sizin vazgeçilmeniz ise, ne yapıp edip, bir şekilde 5.000 Lira gibi bir rakam vererek bu cihazı alacaksınız....şimdiden hayırlı olsun....
Özellikleri süper, kalem fonksiyonları daha da geliştirilmiş vs yani beklenen bir Note Cihazı...Samsung Note sevenler için
6,3 Ekran ise sadece bir kandırmaca...cihazı enden daraltırsanız, daha büyük diagonal ekran da elde edersiniz....Bu 18,5:9 ekran oranı bana göre TV kumandasına benziyor....ekteki resimde solda S8+ ve Mi Max 2 var...

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

Ulutan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulutan
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
CAD-CAM Prog.
Konular
9
Z17 yi unutmayın arkadaşlar bi inceleyin derim :)

Oyla:

badmana

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
badmana
Cihazım
Mi5
Konular
4
Kalem gerekli diyerek aslında kendinizi mahkum etmiş oluyorsunuz zaten. Note serisinin yıllardır satılmasının en önemli nedeni kalem. Özellikle Amerika da iş için bu kadar tercih ediliyorsa verimlilik anlamında bir katkısı olduğu için ve alternatifi ne yazık ki yok.

Ancak telefonun hemen fark edilen bir kaç ciddi sorunu var.

Patlama korkusundan pili aşırı ufak tutmuşlar. QC2 olduğunu da bilmiyordum bu da üstüne tuz biber eker. Pil ve hızlı şarj note kullanıcıları için son derece gerekliler. Sadece Wireless charging ile șarjı pratik hale getirmek işi verimli kılmaz. Yüksek mAh ve en azından QC3 veya benzeri bir hızlı şarj teknolojisi yoksa iș zor. 835 bile kurtaramayabilir. Samsung işletim sistemi optimizasyonunda bir deha da değil. Keşke bu sefer yapmış olsalar. Uzun dönem testleri görmek lazım.

Ek olarak sizin de belirttiğiniz gibi 18:9 formatı ve bu nedenle oluşan sorunların bir de tasarıma etkisi var. Telefon gereksiz biçimde uzun. Bu ekranı ikiye bölerek kullananlar için çok iyi ama ergonomi açısından sıkıntılı bir durum. Parmak izinin yeri Galaxy S8 ve özellikle S8 plus için de tartışma konusu iken benzer şekilde konumlandırma sadece estetik kaygılarla diye düşünüyorum. Farklı markaların telefonlarına benzememek için ortaya ve biraz aşağıya koymamak çok garip bir tercih. Kullanıcı deneyimi olumsuz etkileniyor. Bunu da Samsung önemsemiyor. Note kullanıcıları için güvenlik de önemli ve parmak izine alternatif verimli bir biometrik çözüm de henüz yok.

Pozitif olarak;
‌Kamera konusunda kullansanız ciddi ilerleme var. İş gereği de sürekli fotoğraf çeken kişileri bu iyileştirme memnun edecektir.

6 GB ram note kullanıcısına yenilik. Faydası olabilir kullanım şekli nedeniyle.

Özet olarak elimde bir not defteri ile çok sevdiğim kalemimi taşıyıp, bu seferlik siyah ekrana 100 not almamayı tercih edeceğim. Note 7 iyiydi. İlk defa bir denge yakalamıșlardı, o da patladı! Şimdi erken geçilen sonsuz ekran her şeyi bozuyor. Note 9'a kaldı umutlar.

Not: iPhone yeni telefonunu pro diye adlandırıp iPad Pro da olduğu gibi kalem desteği eklerse veya xiaomi bir mucize olur da Amerika pazarına girer kalemi olan bir model çıkarırsa? Kalemi güzel olsa yeni iPad Pro hiç fena değil aslında bu işler için Android şart değilse.

Oyla:

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
Skorpi & badmana

2 güzel yorum ve 2 güzel bakış açısı... her zaman muhalifleri severim.. sebebi de farklı açılardan yaptıkları eşsiz yorumlar

qc2 konusu zaten soru işareti de.. kimse bu tür konulara neden ise pek değinmemiş.. sanırım reklamasyon sebebi olabilir.
ben mi tlf larda da sürekli soruyorum.. ya ddr3 ram var ama frekansı nedir ? veya dahili bellek 64gb diyorsun yazma hızı nedir ? yani alacağım 300x-600x lik bir sd kart a daha hızlı okuma yazma yapıyor isem extra büyük bellekli modelde neden işkence çekeyim...

kamera konusu benim ilgim dışında ama geçen senlerde 3-5 resim çekmem gerekti.. özellikle zümrüt veya altun renklerinde sorun yaşıyordum.. bu renklerin kendilerinde sorun zaten var.. usta fotocularda benzer ton sorununu yaşıyor.. onu baştan belirteyim... ama zümrüt rengini ya gök mavisi yada çam yeşili çıkması oldukça kötü oluyor idi.. bu sorun tlf a özel sorun değil idi.. nikon makina ile çekim yaparken de amatör çekimler maalesef renk tonaj sorunu oluşturabiliyor..
note8 tanıtımını eleman s8 ile yapmış.. mekanın da etkisi ile sıcak renklerde çekim sonucu olmuş... buda doğallığa veya seyretme süresine güzel bir etken oluyor.

note5 de 20dak çekim süresi ile sorun yaşamış biri var idi.. 4gb boyutlu. 23dak lık video nun 2 ye bölünmesini gösteriyorlardı.. 20+3 şeklinde 2parça.. 60fps
tabiki o sorunu görünce biran kendim hönk oldum.. millet ne sorunlar yaşıyor... :)

2gb 4gb sorununu yılllarrrr önce oracle ve SCO da yaşadım... datafile ları max 2gb verebiliyor idi ilk kurulum yapan kişi.. sonra başkasına götürdüğümde server ı.. kernel ve fat yapısını upgrade edince 2gb sınırı kalkıyor demiş idi.. dolayısı ile oracle daki fragmantasyonu extra bilg file size ile create ederek 2-3 yıllığına önlemiş olmuş idik.. o aklıma geldi birden o video da.. . ;)

birçok arkadaşımız hem kısa hemde basit video lar çekiyor
dolayısı ile her cihaz herkes de aynı istekler ile bir araya gelmez...
miband 1 satışa başlandığında 2 den ne istiyorsunuz demişlerdi mi forumda
ben .. kalp atışımı tlf dan bağımsız görmek istiyorum.. mini ekran yerleştirin ve ben koşarken yürürken kalp atışımı görmek istiyorum demiş idim..

neden ihtiyaç duydum ? bant a ilk çıktığımda yaptığım ilk şey atış sayıma bakmak idi.. 95-105 arası çıkıyor idi hep.. hatta salon sahibi de inanmadı.. tüm bantlarda aynı sayıyı görünce şaştık ikimizde.. bebek kalbi mi var dedi.. güldük :P
bant da... 15dak sonra yeniden ölçüm yapıyordum.... aradaki farkı görüp... 25. dak dan sonra ve ilerleyen günlerde kondisyonumda değişim varmı diye....
tabiki o zamanlar salona gidiyordum.

şimdi miband 2 var... spor a gitmiyom... hantalca sürekli oturunca da 3-5 ayda bir nabız kontrolü aklıma gelmiyor bile.
kolumda görenlerin ilk sorusu.. tlf görüşmesi yapılıyor mu.... ve sms leri vs okuyabiliyor musun oluyor.. klasik cevap.. bu küçük ekranda neyi okumak istiyorsun oluyor.. ihtiyaçlar.. zaman.. teknolojik imkanlar.. sürekli yenileniyor...

ekran boyutu... 5.7 yi en boy değişimi ile hep alırsın ama bu sefer 5.7 y, elde etmek için kullandığın en boy değişimi senin cihazın elinde duruş ve kullanımını çok etkiler.. burada tabiki kasa kenar boşlukları vs vs çok çok etkili.. elemanlar çaktırmadan kıvrım kısmındaki mesafeyi de eklediklerini düşünüyorum.. yani cetveli koyduğunuzda kıvrımdaki mesafeyi eklemezseniz tabiki diğer cihazlar aşırı büyük ve hantal gözükecektir...

5k para verme konusu... :)
işte hala düşündüren kısımlardan biri..
tr den satılacak işlemci ve tek sim için o parayı vermem...

Oyla:

Asaf04

Yârdan Uzak Aleme Daldık...
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Asaf04
herkesin bakış açısı tabiki.. yorumunu beğenmesem de ..

şimdi farklı video ları ile yapılmış farklı bakış açılarından yerli tanıtımları izledim. kimisi burda kimisi NY da incelemiş

"Kalem olan telefonlar için" kelimesini açıklar mısın ?
Ben hala RMN3Pro için kullanabileceğim bir kalem bulamadım... işim gereği iş yerinde dolaşırken, birileri birşeyler istiyor. onları not almam gerekiyor... ellerim ve parmaklarım çok iri sayılmaz ama ekran dan birine whatsapp dan bile mesaj yazmak işkence geliyor.

"kalem şart değilse..." ifaden de hatalı... zaten ilk cümlemde niyetim gayet açık... yazdıklarımı okuduğun veya anladığın konusunda şüphe uyandırıyor...

mi nin kendi forumunda yaklaşık 3 yıldır kalem istiyorum.. diye defalarca farklı konulara da yazdım.

çekilmiş video larda en çok üstünde durulan... ekran teorik olarak kapalı iken yaklaşık 100 sayfa kadar not alma özelliği eklenmiş... diyorlar.. 5 de bu özellik var mı bilmiyorum. ayrıca daha önceki senlerdeki tercüme ekranında da değişiklik yapılmış sanırım... mi deki 2. kopya yazılım desteği yok sanırım. 2 simli modelini edinsem bile 2 whatsapp kullanmayız diye düşünüyorum. kişisel ve iş hattı için

en büyük fark ise en boy oranı sanırım... servisde veya metrobüs de indirip seyredemediğim dizilerim var.. sırf bu zamanlar için film dizi indiriyorum... :)
halen aylar önce indirdiğim bazı diziler duruyor..usb ler saolsun...
bi dönem youtube dan güldür güldür serisi indirip metrobüs de seyrederken arkadaşım kulağımdan kulaklığın birini alıp kendisi de seyrederken duymak için alır ve kendi kulağına takardı.. şimdi note8 in BT sinde dual kulaklıkda smilar ses özelliği gelmiş.. çok mu önemli ? maalesef evet... özellikle gezerken yanınızda birileri var ise aynı anda aynı şeyi duymak... çok önemli...

kulaklık konusunda extrem bir sorun yaşıyorum.
evimdeki masada sanırım 6 adet 1 kulağından ses gelmeyen kulaklık bulunuyor. inatla atmadım. sony den jabra dan philps den.. ve AE den alınmış dandik BT de dahil.. 3 kablolu 3 kablosuz.. hepsinde ortak sorun 1 kulak çalışmıyor. 3-4 ay sonra bi şekilde bozuluyor
AE den geçen ay gelen BT kulaklığımda da şimdi aynı sorun var. sol kulak da ses az... bazen hiç olmuyor. bunu batarya ya bağlasam bile, dolum sonrası ilk kullanımda bile sol kulak lıkda ses az... biliyorum 2 ay bile geçmeden 1 tanesi patlayacak ama hangisi emin değilim.. bu maalesef RMN3 pro da benim rastladığım ama kimsenin dikkat etmediği veya rastlamadığı bir sorun.. işe gidip gelirken... biryerlere giderken kulak içi kulaklık kullanıyorum ve bu sorun var benim tlf umda...

cat16 ile daha hızlı bir bant sağlanmış.

widescreen e alışıp sonra da FHD videoları indirip detaylı izlememek pek hoş olmuyor...
çok oyun meraklısı değilim. o sebeplede oyun performansı konusunda bişi diyemem.. özellikle 3300 lük batarya da... S8 var iken zaten oyun için tercih edilmez sanırım. ama yinede birisi oyun ekranındaki çözünürlük ve fps yi çekerse çok sevinirim

kameralarındaki yeni sabitleme özelliklerinden bahsediyorlar... yani hareket anındaki görüntü sabitleme..
fotoğraf bile çok çekmeyen biriyim.. fotoğrafcıda poz vermek işkence iken... 101... ..çarken... kaçarken... panpişler ile... keyfi gibi salakça durumları yaşayan biri değilim.. ama yaşayana da ufak bi güler geçerim...

kısacası... duos & SD modelini nasıl edinirim diye derde düştüm...

Şimdi Kalem için olarak derken spen destekli yani silikon uçlu olmayan kalemler destekli telefonlar dan bahsediyorum

Kalem istiyorum demen hiçbir şey ifade etmez çünkü Redmi Note 3 için ekran destekli değilse hiçbir şey olmaz ha mi öyle telefon çıkarsın istiyorsan imza kampanyası başlatırsın belki kâle alıp yaparlar bilemem

Ekran kapalı iken not almak %100 yazılımsal Huawei de de ekran kapalı iken jestleri çizerek uygulama açıyordu
Oda herhalde bu temelle çalışıyor kapalı iken çiziyorsun oda not defterine yazıyor vs vs

En boy diyorsun da Samsung en boy oranı ile birlikte film izle bakalım noluyo :) Arkadaş açtı filmi ekran boyutu şaak 5 inche düştü bi oyun Açtı şaak boyutu 4?7 inche rezalet 4500₺ veriyorsun birde

HTC den örnek vereceğim yine USB-C ile aktif gürültü önleyici bir kulaklık ile geliyor asla karşı tarafı müzik olsun insan olsun ortamda ki seslerden dolayı duymamazlık olmaz

Cat 16 yeni nesil tüm SD 835lerde var ki Zaten Türkiye şartlarında ne kadar kullanılır ?

Yine ekran problemi varmı bilmiyorum çünkü s8 de ekrandan dolayı oyunlar kasıyor evet kasıyor orta seviye Telefonların kasmadığı GTA SA kasıyor

Kamera olarak asla P10 veya HTC U11 olamaz S8 kamerasına sadece küçük bir update ve ikincil kamera gelmiş onun içinde 5000₺ verilmez

Huawei ve HTC üstüne de sadece kalem için 1500₺ verilmez diyorum

Edit:
Şuan HTC ile karşılaştırdığımda

(HTC artıları:)

#Çift hoparlör
#Aktif gürültü önleyici harika bir kulaklık çıkıyor kutudan U-SONİC
#4 mikrofon
#3D ses
#Hi-res ses çıkışı ve Hoparlör
#Dxomarkt lideri kamerası (90 puan)
#QC 3.0 desteği
#Ultra hızlı PDAF