Ekran deyip geçtiğimiz şey aslında görüntünün aslında oluştuğu OLED veya LCD paneller ise zaten organik ışık veren diyotların (OLED) esnek plastik bir malzeme üzerine basıldığı ekranlar zaten kırılmaz.
Samsung'un kavisli ekranları da bu esnek ve kırılmaz plastik OLED panellerden yapılmadır, ancak burada fark, kenarlardan eğimli olarak kalmasını sağlayan esnek olmayan bir cam ile birleştirilmesinden ibarettir.
Düştüğünde kırılan, ekranın kendisi değil, genelde dokunmatik paneli de barındıran dıştaki cam yüzeydir. Bu yüzden çoğunlukla dış cam kırılmasına rağmen ekran çalışmaya devam eder.
Burada bahsedilen şey, dışarıdaki cam yerine de plastik kullanımı ki bunu birkaç yıl önce Motorola Droid Turbo 2 modelinde kullandı. Hem OLED ekranın kendisi, hem de üstündeki katman plastik olduğu için ekran kesinlikle kırılmıyor. Youtube'de yüzlerce metreden aşağı atmalarına rağmen ekranı kırılmıyor.
Plastik yumuşak ve esnektir, bu yüzden kolay kırılmaz, ama kolay çizilir. Cam ise daha zor çizilir, daha kolay kırılır. Bildiğimiz cam kırılmaya mahkumdur.
Piyasada telefonların kırılmayan ekranlısı değil, daha zor çizileni makbul. En azından şu anda durum bu.