Diğer Şaka Gibi Bootloader Kilidi Açmak :D

Lear Mert

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 8 PR
Konular
23
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui 12.5.2
Telefon Modeli
Redmi Note 8 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Evet bazı arkadaşlar sürenin sürekli uzamasından yana çok sinirli bu konu onlar için kıskandırıcı olabilir :D

Çoğu kişi bu konulara çok dikkat ettiği halde, Ben dikkat etmedim ve verdiği 1 Hafta sürenin sonunda kilit açıldı.

1. Bootloader kilit açma başvurusu yaparken Geliştirici Seçeneklerinden Mİ Hesabını birkaç kez art arda kaldırıp ekledim.
2. Geliştirici Seçeneklerini birkaç defa aç kapa yaptım.
3. Güvenlik Uygulamasındaki tüm Temizleme özelliklerini sürekli olarak kullandım.
4. Telefonu Sürekli Yeniden Başlattım, Aç Kapa Yaptım.
5. Sürekli WİFİ, Mobil Veri Aç Kapa Yaptım.
6. Geliştirici Seçeneklerinden "Usb Hata Ayıklama" yı Kapatıp Açtım
7. Son Olarak Geliştirici Seçeneklerinden OEM Kilit Açmayı Kapatıp tekrar Açtım :D

Sadece 2 Tane Pozitif Şey Yaptım
1. Telefondan, Xiaomi Hızlı Senkronizasyonu Açmak, Telefondan i.mi.com dan Mİ hesabına girip Rastgele Kurcalamak ve Cihazımı Bul yapmak.
2. Bana 1 Hafta süre verdi fakat ben 2 Gün daha bekleyip öyle açtım.

Belki de en önemli unsurlar bunlardır, Kilit Açmak isteyen arkadaşlara başarılar.

serkanpol87

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
serkan
Cihazım
xiaomi mi 8lite
Konular
6
Eşime redmi note 8 almıştım,bl kilidini açayım da bişey olursa müdahale rahat ederim diye düşündüm.Biraz süre verir ben de verilerini yedeklerim diye düşünürken pat diye kilidi açıldı herşey silindi,yemediğim azar kalmadı sayesinde,bende de mi8 lite var 15 gün beklemiştim;)

Oyla:

Lear Mert

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 8 PR
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eşime redmi note 8 almıştım,bl kilidini açayım da bişey olursa müdahale rahat ederim diye düşündüm.Biraz süre verir ben de verilerini yedeklerim diye düşünürken pat diye kilidi açıldı herşey silindi,yemediğim azar kalmadı sayesinde,bende de mi8 lite var 15 gün beklemiştim;)
Geçmiş Olsun :D

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
8
Emeğinize sağlık ama bu yazdıklarınızın faydası yada zararı bulunmamakta. Benim tespitlerime göre sıfır alınan cihaza simkartı takıp başvuru yaptıktan sonra 168 saatte hiç açılmayana rastlamadım. Ama 2. El cihaz, kullanılmaya başladıkdan 2-3 ay sonra başvuru yapılmış cihazlarda kesinlikle ve kesinlikle uzun süre vermekte. Diğeri ise brick veya bşka bir sebepten çin romuna geçirdiğimiz cihazlarda kesinlikle 168 saatte açılmakta.. firma galiba bunu güvenlik tehdidi olarak algılıyor..

Oyla:

Lear Mert

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 8 PR
Konular
23
Emeğinize sağlık ama bu yazdıklarınızın faydası yada zararı bulunmamakta. Benim tespitlerime göre sıfır alınan cihaza simkartı takıp başvuru yaptıktan sonra 168 saatte hiç açılmayana rastlamadım. Ama 2. El cihaz, kullanılmaya başladıkdan 2-3 ay sonra başvuru yapılmış cihazlarda kesinlikle ve kesinlikle uzun süre vermekte. Diğeri ise brick veya bşka bir sebepten çin romuna geçirdiğimiz cihazlarda kesinlikle 168 saatte açılmakta.. firma galiba bunu güvenlik tehdidi olarak algılıyor..

Genelde çoğu kişi süre uzuyor diye konu açtığından böyle bir konu açma gereği duydum, Ama sizin dediğiniz şeyler de çok mantıklı, Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
8
Bootloader başvurusu yaptıktan sonra;
Güncelleme yapma, yaptım hiç birşey olmadı.
Simkartı sökme, başvurudan sonra simkartı söktüm başka telefona taktık.
Geliştirici seçeneklerinden sürekli hesap ekleme, aklına geldikçe tıkla denendi.
Cihazı aktif şekilde kullan, sakın telefonu kapatma, başvurudan sonra cihaz kapatılıp çekmeceye atıldı ve kilit açıldı.

Bu tür bilgilerin hepsi yanlış dediğim gibi başvuru geç yapıldıysa süre zaten uzun verecek. Cihazı sıfırlama,. Hesabından çıkış yapma geri kalan hiç bir şeyin bir hükmü yok. Zaten başvuru yaparkende o menüde sadece bu ikisiyle ilgili uyarıyor..

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
H.kadioglu, Peki 168 saat sonra açma işlemi neden uzuyor? Ne yapılıyor yada yapılmıyor da uzuyor?

Bu sorunun cevabı lazım bize...

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
8
H.kadioglu, Peki 168 saat sonra açma işlemi neden uzuyor? Bu sorunun cevabı lazım bize...
Hocam Dediğim gibi sıfır alınan bir cihazda sim kartı takıp başvuru yapıldıktan sonra daha 168 saatte hiç açılmayana rastlamadım ama 2. el cihazlar oluyor elden ele dolaşmış, her önüne gelen hesap eklemiş ama kilit açmamış. Yada cihaz kullanılmaya başlanmış ama 3 ay sonra sms gelince aklı başına gelip başvuru yapmış. Bu tür cihazlarda da daha 168 saatte açıldığını hiç görmedim :) Diğer bir tespitim ise her hangi bir sebeple çin romu yüklenen cihazlar. Ne olursa olsun 168 saatte kesin açılıyor. Bunların hepsi benim tespitim ispatlanmış değil ama sayısız cihazda aynı şeyle karşılaştım..

ama forumda tavsiye olarak verilenlerden; sıfırlama ve mi hesabından çıkış yapma harici geri kalan hepsini yaptık süreye etki etmedi. Mesela bazen şehir dışından tamir için cihaz geliyor ve sahibinin mi hesabı ile bizim Sim kartımızdan şebeke alarak başvuru yapıyoruz, sonra çekmeceye koyuyoruz. Ya da kargoya veriyoruz yinede kilidi açılıyor.

Oyla:

Lear Mert

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 8 PR
Konular
23
Yada cihaz kullanılmaya başlanmış ama 3 ay sonra sms gelince aklı başına gelip başvuru yapmış. Bu tür cihazlarda da daha 168 saatte açıldığını hiç görmedim :)
Siz bunu yazınca aklıma geldi Hocam ben de tam 3. Ayında açtım Kilidi ama dün Yasal Uyarı Telefonunuz kullanıma kapatılacaktır mesajı gelmesi lazımdı gelmedi Çünkü dün tam 3. Ay dı

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
8
Siz bunu yazınca aklıma geldi Hocam ben de tam 3. Ayında açtım Kilidi ama dün Yasal Uyarı Telefonunuz kullanıma kapatılacaktır mesajı gelmesi lazımdı gelmedi Çünkü dün tam 3. Ay dı
gelir gelir merak etmeyin. Hem gelir hem de günü dolunca kapanır şaşmaz :)

Oyla:
Üst Alt