Sahte Xiaomi Mi4'e Dikkat Edin

Arkadaşlar son zamanlarda piyasada çok fazla Sahte Mi4 ile karşılaştım.  Etrafımda mi4 almak için çabalayan bazı dostlarım mi4 aldıktan sonra yada almadan önce bana danışmaları sonucu cihazların çakma olduğunu anladık.

Cihazlar gerçekten birinci kalite diyebileceğimiz şekilde üretilmiş sahte cihazlar.

Peki nasıl anlıyoruz bunu diye soracak olursanız.

- Mi4 cihazı MIUI v6 sürümü yazılım kullanır MIUI v5 yazılımını hiç bir zaman almamıştır ilk bakışta anlayacağınız en basit kısım budur.

Cihazın ayarlardan telefon hakkında bölümüne girdiğiniz de orada eğer MIUI v5 ile ilgili en küçük bir ibare görürseniz o cihazı almayın. Bir de yazılım ile ilgili şöyle bir düzenleme yapmışlar ona da dikkat edin. Telefon hakkında bölümünde mIUI v6 stabil..... sürüm yazmasına rağmen görünümü MIUI v5 sürümüne ait oluyor.

Örnek resim ...

[attachment=716]

Üsteki resimde gördüğünüz gibi MIUI v5 görünümü olan bir mi4.

- Bir diğer en çok göze batan ise alt tuş ışıkları göze çarpacak şekilde sorunlu yanıyor. Çok yakında baktığınızda göz kırpma yaptığını fark edebiliyorsunuz.

- İşlemci modeli oyunu...

Arkadaşlar telefonu her hangi bir uygulama ile kontrol ettiğinizde Snapdragon işlemcili yazıyor fakat Google Play üzerinden indireceğiniz CPU-z adlı uygulama ile baktığınızda açılış ekranında Snapdragon yazmasına rağmen system sekmesine baktığınız da mt6582 yazdığını göreceksiniz.

- IMEI ve Seri No oyunu...

Nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama Xiaomi sitesinden telefonun IMEI ve Seri no kontrolü yaptığınızda orjinal çıkıyor ama sanmayın orjinal çünkü onlarıda bir şekilde değiştiriyorlar o yüzden işlemci kontrolü yapmanız önemli tabi ki bu işlemi de yapın.

- MI logusu....

Telefonun arkadasında bulunan MI logosunun kalitesine baktığınızda renklerinin bile düzgün olmadığını anlayacaksınız ama birinci kalite dediğimiz sahte cihazlarda bunu farkedemeyebilirsiniz.

- Güncelleme oyunu...

MIUI v5 yüklü olan cihazı güncelle diyerek güncelleme yapabiliyorsunuz hatta defalarca kez arka arkaya güncelleme yapabiliyor ama değişen hiç birşey olmuyor güncelleme yapıyor gibi yaparak hiçbirşey yapmıyor cihaz.

Peki tüm bunları denedik daha ne gibi yöntemler ile orjinallik kontrolü yapabiliriz derseniz..

- Mi Flash programını açıp cihazı fastboot modda bağladığınızda tanıdı mı o zaman bir adım attınız demektir.

- Cihaza ait resmi Rom dosyasını indirip telefona yüklediğinizde eğer sorunsuz bir şekilde yükleniyor ise orjinal olma yolunda bir adım daha attınız demektir.

Sahtecilere ve Sahtekarlara lütfen dikkat edin. 
Para sizin paranız emek sizin emeğiniz. 
Kimse parasını yoldan bulmuyor, yola atsın.

Sahte bir kaç sahibinden ilanı anlamak çok zor değil zaten...

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-xiaomi-mi4-3-aylik-201239797/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-xiaomi-mi4-kacmaz-201242886/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-xiaomi-mi4-mtk-200861826/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-xiaomi-mi4-16gb-sifir-kayitli-jelatini-bile-acilmamis-198625575/detay

Testimo

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
3310
Konular
21
yapiyor adamlar birader helal olsun..

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam son derece güzel düşünmüşsünüz... Ellerinize sağlık. İzninizle bir kaç ek yapmak istiyorum. 

CPU-Z'de de MTK değil snapdragon yazanı yapmışlar... Ancak bunda yan tarafta snapdragon logosu değil mediatek logosu geliyor.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Bir diğer tespit yöntemi de cihazı antutu testine tabi tutmak. Mi4 35000 altında puan almayacaktır.

Aslında en kolayı sürümü incelemek bence. Elbette diğer cihazlar için v6 çıktığında bu geçerli olmayacak ama şu anda satın alacak kişi telefonu eline aldığında eğer batarya simgesi yukarıdaki resimde olduğu gibi köşeliyse v5'tir ve o cihaz mi4 değildir. Ya da ses açma veya kısmaya basıldığında gelen ses simgesi v5'e ait ise (yine yukarıdaki resimde olduğu gibi) cihaz sahtedir. Tabii bunlar güzel hazırlanmış bir tema ile kapatılabilecek açıklar ancak telefonun ayarlar menüsüne girildiğinde temayla halledilemeyecek bir fark var. v5 ve v6 ayar ekranları birbirlerinden çok farklı. v5'te ayarlar menüsüne girildiğinde wi-fi ve mobil şebekeler altında kişisel ayarlar başlığı yer alıyor ve buradan direk ekran vb. ayarlara ulaşılabiliyor. Oysa v6'da bu ayarlar bir alt menüde. Bunun dışında v6 ayarlar menüsü altında senkronize edilen hesaplar ve MIUI uygulama ayarları ilk sayfada gösterilirken v5'te yok. Özetle cihazın v6 kullandığından emin olunduktan sonra diğer testleri yapmak daha mantıklı.

Dipnot olarak mi4'ün v5 olan 4.8.22 sürümünü de kullanabildiğini belirteyim. Ben bir süre v5 kullanmıştım ancak ben bu sürümü kendim elimle yükledim mi4'ler v6 sürümle birlikte gelirler. Başka bir deyişle  v5 ise kesin sahte diyemiyoruz ama v6 almazsa kesin sahtedir. En sağlamı bence de Hasan hocamın da belirttiği üzere fastboot ile rom yüklemek. 

meddah58

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tayfun
Konular
12
Merhaba.yukarıdaki bilgilere gore benim sürümde mui 5.12...seklinde yazıyor sahte mi? Eğer sahte değilse en güncel sürüm mu?

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.242
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
meddah58' Alıntı:
Merhaba.yukarıdaki bilgilere gore benim sürümde mui 5.12...seklinde yazıyor sahte mi? Eğer sahte değilse en güncel sürüm mu?

Orada yazan güncelleme sürüm kodu yani 5.2.13 demek 2015.02.13 de çıkmış olan güncelleme demek ve evet en günceli

mv_9522

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mürvet
Cihazım
Mi 9, Mi 2
Meslek
Mat. hocası
Konular
24
Güzel bir antatim ve aydinlatma olmuş. teşekkürler..

meddah58

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tayfun
Konular
12
Cevap için tesekkur ederim.bir şey dikkatimi çekti guncelleyiciye girip güncelleme kontrol ettiğimde güncel olduğunu söylüyor ancak sağ köşeden seçeneklere tıklayıp güncelleme paketini indir dediğimde ise sürekli güncelleme
Yüklüyor .bu normal mi?
@HiddenNKinG

meddah58

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tayfun
Konular
12
Tesekkur ederim yavaş yavaş öğreniyorum sayenizde.

SpeedySturm

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
SpeedySturm
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
1
merhabalar hocam ben forum nickimi değiştirmek istiyorum yardımcı olabilir misiniz ?

Üst Alt